Follow us

Γράμμα Νο 24: Θέλεις να διατηρήσεις το κλίμα των διακοπών;

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη επιστρέφει στην πόλη και μοιράζεται τρόπους για να διατηρήσεις το κλίμα και τη διάθεση των διακοπών.

Γράμμα Νο 24: Θέλεις να διατηρήσεις το κλίμα των διακοπών;

Πότε πέρασαν κιόλας οι ημέρες;;; Τώρα παλεύω να κρατήσω την ιδιαίτερη εκείνη ψυχολογία που έχουμε στις διακοπές: βλέπουμε το μέλλον πιο αισιόδοξα, ο σύντροφός μας μοιάζει πιο ελκυστικός από ποτέ και η αυτοπεποίθησή μας είναι στα ύψη.

Μέχρι κ η Ιωαννίτα κατάλαβε ότι ήταν σε διακοπές και το έριχνε στον ύπνο μη χάνοντας την παραμικρή ευκαιρία…

Γράμμα Νο 24: Θέλεις να διατηρήσεις το κλίμα των διακοπών;

Η επαφή με τη φύση και τη θάλασσα είναι πάντα μια μοναδική εμπειρία…

Γράμμα Νο 24: Θέλεις να διατηρήσεις το κλίμα των διακοπών; - εικόνα 2

Όλοι οι γονείς όμως ξέρουν ότι με τα παιδιά, δύσκολα ξεκουράζεσαι… Η δική μου ξεκούραση στις διακοπές ήταν η εναλλαγή παραστάσεων, τα διαφορετικά τοπία που αντίκρισα και φυσικά η χαρά που ένιωθα βλέποντας την μικρούλα μου να ζει καινούριες εμπειρίες…

Γράμμα Νο 24: Θέλεις να διατηρήσεις το κλίμα των διακοπών; - εικόνα 3

Προσπαθώντας λοιπόν να μεταφέρω το κλίμα των διακοπών στην πόλη, κατέληξα στο ότι δεν πρέπει να ξεχνάω τα εξής:

1. Να κάνω restart
Στις διακοπές ανανεώνεται το σώμα και το μαυλό μας (αν όλα πηγαίνουν καλά…) Έτσι, έχουμε τον χρόνο με τον εαυτό μας να σκεφτούμε και να ανακαλύψουμε τις καινούριες ανάγκες και επιθυμίες μας. Έχουμε την αίσθηση ότι γυρνώντας πίσω θα κάνουμε μια καινούρια, βελτιωμένη αρχή. Κάτι που μπορούμε να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας, ακόμη και τις κουραστικές και «βαρετές» εκείνες Δευτέρες που πηγαίνουμε στη δουλειά…

2. Να φτιάχνω το «τώρα» μου
Επειδή δεν θέλουμε να χαλάσουμε τις διακοπές και επειδή έχουμε την ανάγκη να περνάμε όσο πιο όμορφα γίνεται, δεν ασχολούμαστε με μικροπράγματα που χαλούν τις στιγμές μας. Αντιθέτως, η σκέψη μας είναι προσανατολισμένη στο τι μπορούμε να κάνουμε για να περάσουμε καλά. Λίγο από το ίδιο σκεπτικό μπορούμε να προσπαθήσουμε να προσθέσουμε στην καθημερινότητά μας… Δεν λέω να αφήσεις τα προβλήματα να συσσωρεύονται, όμως βάλε προτεραιότητες και διαχώρισε το σημαντικό από το ασήμαντο.

Κι άλλοι τρόποι για να μεταφέρεις το κλίμα των διακοπών πίσω στην πόλη, στη σελίδα ΙΙ


3. Να μένω ενωμένη με τον άντρα μου
Στις διακοπές η σχέση ενδυναμώνεται καθώς η οικογένεια είναι μόνη, χωρίς τις παρεμβάσεις και τις επιρροές τρίτων ατόμων. Έτσι, είναι πιο εύκολα για το ζευγάρι να ανακαλύψει τις πηγές ικανοποίησής του, ελεύθερα χωρίς περιορισμούς. Κάνε λοιπόν το ίδιο στην καθημερινότητα!

4. Να μένω σε επαφή με τη φύση
Στις διακοπές έχουμε συνεχή επαφή με το νερό και τη φύση. Μην χάνεις την ευκαιρία για εξορμήσεις όσο πιο συχνά μπορείς. Οι φθινοπωρινές και χειμωνιάτικες εξορμήσεις είναι εξίσου αναζωογονητικές!

5. Να σηκώνω μόνο τα απολύτως σημαντικά τηλέφωνα
Στις διακοπές ξεχνούσαμε ότι υπάρχει το κινητό. Έτσι, είχαμε περισσότερο χρόνο ο ένας για τον άλλον, λιγότερη ακτινοβολία και πονοκέφαλο αλλά και ελάχιστες έγνοιες που αφορούσαν τρίτους. Από μια ώρα και μετά άσε το κινητό στην άκρη και απόλαυσε τα κοντινά σου πρόσωπα…

6. Να χαλαρώνω μέσα στην ημέρα
Στις διακοπές, έχουμε έστω και λίγο (αν είμαστε γονείς) την ευκαιρία να χαλαρώσουμε. Ακόμη και τα 5 με 10 λεπτά χαλάρωσης μπορούν να κάνουν τη διαφορά! Το δοκίμασα και πιάνει…

Να είσαι καλά και να προσέχεις τον εαυτό σου…
Σ.

Διάβασε επίσης από τη Σάντυ Κουτσοσταμάτη:
Blog «Ανάλυσέ το»: 6 tips για ονειρεμένες διακοπές
Γράμμα Νο 23: Κλείνοντας τα 31...

Aπαγορεύεται η οποιαδήποτεαναπαραγωγή,αντιγραφή, αναδημοσίευση, ανάρτηση ή με οποιοδήποτε τρόποχρήση των κειμένων της ιστοσελίδας. Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τον ποινικό κώδικα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ