Follow us

Όλες οι τάσεις στα μαλλιά από τον Νικόλα Βιλλιώτη

Συμβουλές για χτένισμα, κούρεμα, χρώμα, αξεσουάρ και άλλα super tips για επίκαιρα χτενίσματα! Plus: Πως θα κάνεις μόνη σου το "μοναστηριακό" σινιόν. Από την Βασιλική Καρανζογιάννη

Όλες οι τάσεις του φθινοπώρου στα μαλλιά από τον Νικόλα Βιλλιώτη


Ο official colorist της Garnier, Νικόλας Βιλλιώτης, μας παρουσιάζει όλες τις τάσεις του φθινοπώρου για τα μαλλιά, δίνοντάς μας, παράλληλα, πολύτιμα tips που εφαρμόζονται ανεξαρτήτως εποχής!


Styling

Οι υφές των μαλλιών του φθινοπώρου είναι πολύ φυσικές. Η επιτήδευση και το υπερβολικό στιλιζάρισμα δεν έχουν θέση στο κεφάλι σου αυτήν την εποχή.

Ο στόχος του οποιουδήποτε χτενίσματος είναι να είναι σταθερό και χαλαρό χωρίς να μαρτυρά όμως την ποσότητα του προϊόντος (ή και των προϊόντων) που έχεις χρησιμοποιήσει για να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα.

Σπαστά, χαλαρά!

Οι τάσεις φέτος θέλουν χαλαρό σπάσιμο στα μαλλιά δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι ίσως να έχεις βγει κατευθείαν από το μπάνιο και απλά τα έχεις λίγο φορμάρει.


Όλες οι τάσεις στα μαλλιά από τον Νικόλα Βιλλιώτη
Τα "χαλαρά σπαστά" μαλλιά έτσι όπως τα είδαμε στην πασαρέλα των: Balmain, Paco Rabanne και Hermes

Ωστόσο, κανείς δε θα ξέρει ότι πίσω από αυτό κρύβεται μια ολόκληρη προετοιμασία. Σύμφωνα με τον Νικόλα Βιλλιώτη η σίγουρη επιτυχία ενός χτενίσματος κρύβεται στην σωστή και θεμελιώδη προετοιμασία και όχι στην άπειρη χρήση της λακ. Συγκεκριμένα, το χαλαρό σπάσιμο στα μαλλιά που ταυτόχρονα καταφέρνει να φαίνεται φυσικό προυποθέτει μια μεγάλη διαδικασία που ξεκινάει από το λούσιμο. Όλη αυτή η προετοιμασία θα λειτουργήσει ως θεμέλιο προκειμένου η τρίχα να σκληρύνει, και έπειτα θα ακολουθήσει το στιλιζάρισμα, που δίνει το τελικό αποτέλεσμα.

Λεπτομερώς:

  • Προσπάθησε να προτιμάς προϊόντα που δεν εντείνουν το όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζεις. Μείωσε την λιπαρότητα με κάποιο ειδικό σαμπουάν και σκλήρυνε την τρίχα με ένα ιδανικό κοντίσιονερ.
  • Πριν το στέγνωμα χρειάζεται να εφαρμόσεις ένα δυνατό προϊόν στα μαλλιά σου, όπως μια μικρή ποσότητα αφρού, που θα τους δώσει την περαιτέρω σκληρότητα που πρέπει.
  • Όσο τα στεγνώνεις τα τσακίζεις με τα χέρια σου δίνοντάς τους το σχήμα και την υφή που επιθυμείς.
  • Έπειτα το ψαλίδι, που θα δουλευτεί πολύ λίγο για να μην ταλαιπωρήσει περαιτέρω την τρίχα, θα προσδώσει το τελικό αποτέλεσμα και η θερμότητά του θα εξασφαλίσει την πολυπόθητη σταθερότητα του χτενίσματος.

Όλες οι τάσεις στα μαλλιά από τον Νικόλα Βιλλιώτη - εικόνα 2
Η προετοιμασία του μοντέλου πριν βγει στο show για τον οίκο Peter Som

Big (but not so big) hair!

Μέσα σε όλα μην ξεχνάμε και τους αγαπημένους μας όγκους.
Τα μαλλιά του φθινοπώρου έχουν τον απαραίτητο όγκο όμως με μέτρο. Ο όγκος πρέπει να φαίνεται φυσικός και όχι στημένος.

Απαραίτητη κρίνεται η χρήση ενός προϊόντος που θα προσφέρει όγκο στις ρίζες και μιας βούρτσας αέρος που χαρίζει τον φυσικό όγκο ενώ εσύ απλά στεγνώνεις και φιξάρεις τα μαλλιά σου.

Όλες οι τάσεις στα μαλλιά από τον Νικόλα Βιλλιώτη - εικόνα 3
Η Anna Sui έδωσε όγκο στα πιασμένα μαλλιά ενώ ο οίκος Blumarine όταν είναι κάτω και ανέμελα

Θυμήσου τι σου είχε προτείνει ο Νικόλας Βιλλιώτης προκειμένου να φαίνονται τα μαλλιά σου πιο μακρυά!


Διάβασε για τις τάσεις στο χτένισμα και το χρώμα στην σελίδα ii


Hair Styling

Σινιόν


Το πιο hot χτένισμα που προτείνει ο αγαπημένος μας Νικόλας Βιλλιώτης είναι το all time classic σινιόν.
Ένα πιάσιμο όλων των μαλλιών κοντά στον αυχένα χωρίς να μένουν τούφες ή φράντζες ελεύθερες.

Όλες οι τάσεις στα μαλλιά από τον Νικόλα Βιλλιώτη - εικόνα 4
Ανεπιτήδευτο σινιόν από τον οίκο Collette Dinnigan και πιο στυλιζαρισμένο από την Alberta Ferretti

Αυτό το χτένισμα ταιριάζει σε κάθε περίσταση καθότι είναι κομψό και απλό, ανάλογα με το πιάσιμο που έχεις πετύχει, ενώ παράλληλα αναδεικνύει όλες τις γωνίες του προσώπου σου επιτρέποντάς σου να δώσεις έμφαση σε σκουλαρίκια και κολιέ.

Όλες οι τάσεις στα μαλλιά από τον Νικόλα Βιλλιώτη - εικόνα 5
Όπως είδαμε στο show του Christian Dior τα μαλλιά είναι σε πλαϊνή χωρίστρα και χωρίς κανένα όγκο



Τα αξεσουάρ


Αποτελούν τον καλύτερο τρόπο στολίσματος ενός κεφαλιού. Ένα αξεσουάρ μπορεί να σου δώσει την προσοχή που έχουν ανάγκη τα μαλλιά σου, ειδικά αν τους λείπει η λάμψη.

Φέτος, οι στέκες κυριαρχούν σε πολλά σχέδια και πάνε συντροφιά με ποικίλα χτενίσματα. Στέκες μεταλλικές, στέκες από μαντήλι, λεπτές ή χοντρές.

Όλες οι τάσεις στα μαλλιά από τον Νικόλα Βιλλιώτη - εικόνα 6
Η Carolina Herrera επιμένει στο κλασικό χτένισμα με την στέκα ενώ οι Dolce & Gabbana συνδυάζουν δυο τάσεις, και το σινιόν και την στέκα!



Επίσης, αξεσουάρ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και για τον στολισμό του σινιόν (βλέπε παραπάνω) με διάφορα είδη μπαρετών, σε μεταλλικούς τόνους δίνοντας μια νότα πολυτέλειας στο χτένισμα.

Όλες οι τάσεις στα μαλλιά από τον Νικόλα Βιλλιώτη - εικόνα 7
Τα accessories του οίκου Dolce & Gabbana αιχμαλωτίζουν κάθε ματιά

Αν θέλεις να ξεχωρίσεις με την απλότητά σου επιχείρησε να πειραματιστείς με τα τσιμπιδάκια βάζοντάς τα με διάφορους συνδυασμούς και σε πολλές ποσότητες σχηματίζοντας σχέδια στην φράντζα σου ή σε άλλο μέρος του κεφαλιού.

Όλες οι τάσεις στα μαλλιά από τον Νικόλα Βιλλιώτη - εικόνα 8
Ο Michael Kors δίνει τον casual αέρα στο χτένισμα με ένα τσιμπιδάκι να κρατάει τη φράντζα ενώ ο οίκος Cacharel βάζει 4 και σε χρώμα μπλε κάνοντας την αντίθεση με το υπόλοιπο outfit


Hot trend: Το "μοναστηριακό" σινιόν

Για να ξεφύγεις από το τετριμμένο χτένισμα "στέκα και μαλλί μπόμπα" ο Νικόλας Βιλλιώτης σου προτείνει πώς να τις χρησιμοποιήσεις, έτσι ώστε να δείχνεις ενημερωμένη για τα νέα trends. To μυστικό είναι η τάση του "μοναστηριακού" σινιόν.

Συγκεκριμένα:
  • Κάνε μια χωρίστρα στην μέση. Πιάσε όλα τα μαλλιά σου προς τα πίσω σε ένα χαλαρό σινιόν και καλύπτοντας όλο ή μέρος του αυτιού σου.

Όλες οι τάσεις στα μαλλιά από τον Νικόλα Βιλλιώτη - εικόνα 9
Μοναστηριακό στυλ και στην πασαρέλα στα shows των Tommy Hilfiger και Tess Giberson

Εξίσου επίκαιρο είναι και το μοναστηριακό χτένισμα, συνδυασμένο με στέκα.
Πως θα το κάνεις:
Τοποθέτησε την στέκα και πιάσε τα τουφάκια, φέρε τα προς τα πίσω και στερέωσε τα γερά. Φρόντισε τα τουφάκια να κρύβουν τις άκρες της στέκας και να καλύπτουν λίγο από το αυτί σου. Έχεις δημιουργήσει έτσι ένα αρκετά συντηρητικό χτένισμα που όμως είναι απόλυτα chic!

Miss Bloom's Tip: Μπορείς εναλλακτικά να κάνεις μια χειροποίητη στέκα με τα μαλλιά σου. Αν έχεις μακρυά μαλλιά πάρε δυο τούφες από τα μαλλιά σου μπροστά από τα αυτιά σου και σταυρώνοντάς τες φέρε τη μια στην πλευρά της άλλης. Στερέωσε καλά και η φυσική σου στέκα είναι έτοιμη!


Δες επίσης:

Λαμπερά μαλλιά; 3 φυσικές συνταγές για μάσκες από την Beauty Editor!
Τριχόπτωση: Πώς θα σώσεις τα μαλλιά σου;
Υπέροχα μαλλιά; Μάθε τις 10 πολύτιμες συμβουλές της Beauty expert!


Διάβασε τις τάσεις στο κούρεμα και ένα super tip για το χρώμα στην σελίδα iii



Κούρεμα

Το κούρεμα είναι «το ήμισυ του παντός». Από το κούρεμα και μόνο μπορεί να αναδειχτεί ακόμα και μια όχι καλής ποιότητος κόμη.

Για μια εύκολη καθημερινότητα ο Νικόλας Βιλλιώτης προτείνει ως το ιδανικό χτένισμα ένα μεσαίου μήκους μακρύ καρέ.
Πρότυπο η Kate Moss στην καμπάνια για την εταιρεία Mango.

Όλες οι τάσεις στα μαλλιά από τον Νικόλα Βιλλιώτη - εικόνα 10

Ένα τέτοιο μήκος επιτρέπει αφενός το πιάσιμο στις bad hair days και αφετέρου όταν επιθυμείς να τα έχεις κάτω δε σε κουράζουν και δεν φαίνονται μουντά. Επιδέχονται όγκο, αξεσουάρ, φράντζες ή και χωρίστρα στη μέση και ποτέ δεν θα θεωρηθούν βαρετά.


Χρώμα


Το χρώμα των μαλλιών του φθινοπώρου κυριαρχείται από το ζεστό καστανό. Όλες οι αποχρώσεις του σοκολατί έχουν γίνει ανάρπαστες και αν είσαι φυσική καστανή μπορείς να αρχίσεις να χαίρεσαι γιατί θα γλιτώσεις από ένα βασικό έξοδο.

Όλες οι τάσεις στα μαλλιά από τον Νικόλα Βιλλιώτη - εικόνα 11
Αριστερά από το show Paco Rabanne Φθινόπρωτο 2012 και δεξιά από την πασαρέλα της Nicole Miller

Οι μεγάλες ανταύγειες αποφεύγονται δια ροπάλου ενώ οι λεπτές λάμψεις που δίνουν την αίσθηση των φυσικά ανοιχτόχρωμων μαλλιών λόγω του ήλιου είναι το απόλυτο must.


Μύθος ή πραγματικότητα;
Πρέπει να σκουραίνουμε το χρώμα των μαλλιών τον χειμώνα;


Ο Νικόλας Βιλλιώτης απαντάει και σου λέει πώς αυτό είναι μύθος. Σύμφωνα με τους βασικούς κανόνες των χρωμάτων σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες (!) τον χειμώνα, που δεν έχουμε πολύ ήλιο, καλό θα ήταν να φωτίσεις το χρώμα των μαλλιών σου για να δώσεις λάμψη στο πρόσωπό σου τις μουντές ημέρες.

Όλες οι τάσεις στα μαλλιά από τον Νικόλα Βιλλιώτη - εικόνα 12
Ζεστό σοκολατί από PPQ - Φθινόπωρο 2012

Εν αντιθέσει, το καλοκαίρι πρέπει να σκουραίνεις λίγο το χρώμα, αφού ο ήλιος, η θάλασσα κα τα πολλά προϊόντα περιποίησης συμβάλουν στο γρήγορο "ξάνοιγμα" του.


Διάβασε επίσης
:

Μαλλιά χωρίς λάμψη; Η Beauty Editor του Harper's Bazaar δίνει σούπερ συμβουλές!
Χτένισμα '60s: Βήμα βήμα συμβουλές για να το πετύχεις από τον hair expert!
Τα 10 πιο sexy χτενίσματα τώρα!
10 καλοκαιρινά χτενίσματα (και πώς θα τα κάνεις βήμα βήμα)!



Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ