Follow us

Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ "χαστούκισε" τη Φρειδερίκη

Η Φρειδερίκη πήρε από τη βασίλισσα της Αγγλίας ένα μάθημα δημοκρατικής συμπεριφοράς, ένα ηχηρό "χαστούκι" που θα της έκαιγε το μάγουλο για πολύ καιρό.

MissBloom TEAM
Queen Elizabeth

Γεράσιμος Τσιγάντες, γραμματέας Ανακτόρων: "Η οργή της (Φρειδερίκης) για τις διαδηλώσεις στο Λονδίνο, ήταν μεγάλη. Για τον Λαμπράκη αναφώνησε "δεν θα με απαλλάξει κανείς από αυτόν τον άνθρωπο;""

Λονδίνο, περιοχή Mayfair, οδός Brook. Ξενοδοχείο Claridge’s, ξημερώματα 22ας Απριλίου 1963

Οι βαριές, σκούρες μεταξωτές κουρτίνες της σουίτας "Prince Alexander" του πολυτελούς ξενοδοχείου στην καρδιά του Λονδίνου έκαναν στην άκρη. Η βασίλισσα της Ελλάδας κοίταξε τον άδειο δρόμο, παρατήρησε την ασάλευτη φιγούρα που στεκόταν στο πεζοδρόμιο κάτω από το ψιλόβροχο, και τις έκλεισε πάλι πολύ γρήγορα. "Μα τι θέλει αυτή η καταραμένη και στέκεται στην άκρη του δρόμου, απέναντί μας; Μου χαλάει τη διάθεση. Θα διαμαρτυρηθώ στη διεύθυνση του ξενοδοχείου να την απομακρύνουν. Δεν θέλω να τη βλέπω τη βρομιάρα. Δεν καταλαβαίνει ότι η Βασίλισσα της Ελλάδος δεν θα ενδώσει; Το ακούς, Ειρήνη;".

Η πριγκίπισσα Ειρήνη, που εκείνη τη στιγμή καταβρόχθιζε ένα κομμάτι ψωμί με λίγο χαβιάρι που είχε περισσέψει από το βράδυ, απάντησε: "Μάλιστα, μητέρα, έτσι θα πρέπει να κάνετε πρωί - πρωί κιόλας. Θα πρέπει να τους βάλετε στη θέση τους". Η Φρειδερίκη έριξε άλλη μια κλεφτή ματιά από το παράθυρο και στη συνέχεια ενημέρωσε την κόρη της ότι θα αναπαυθεί. "Το πρωί μη με ενοχλήσετε εσύ και ο αδερφός σου. Θα σηκωθώ μόνη και θα πάμε να ψωνίσουμε όλοι μαζί". Η Ειρήνη αρκέστηκε σε ένα "Μάλιστα, μητέρα, όπως επιθυμείτε. Καλή σας νύχτα" και πήγε στο σαλόνι της σουίτας να δει τηλεόραση.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ