Follow us

"You're simply the best" | Η Τina Turner πέρασε δια πυρός και σιδήρου για να καταξιωθεί στο μουσικό στερέωμα και να οδηγηθεί στην πραγματική ευτυχία

Η Τina Turner, η βασίλισσα του ροκ εν ρολ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

MissBloom TEAM
Tina Turner ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η Τina Turner, σταρ του ροκ εν ρολ και ποπ είδωλο τη δεκαετία του 1980, πέθανε σε ηλικία 83 ετών μετά από μακρά ασθένεια. Τα τελευταία χρόνια υπέφερε από προβλήματα υγείας, καθώς διαγνώστηκε με καρκίνο του εντέρου το 2016 και υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού το 2017.

Η Τurner με το μοναδικό ερμηνευτικό της στιλ στις ζωντανές της εμφανίσεις άφησε εποχή, ενώ ο Μick Jagger έχει παραδεχθεί ότι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και για τον ίδιο.

Έπειτα από δύο δεκαετίες συνεργασίας με τον κακοποιητικό σύζυγό της, Ike Turner, στάθηκε στα πόδια της και κατόρθωσε να λάμψει ως ένα από τα βασικά ποπ είδωλα της δεκαετίας του 1980 γράφοντας ιστορία με το αξέχαστο άλμπουμ Private Dancer.

Η ζωή της καταγράφηκε σε τρία απομνημονεύματα, μια βιογραφική ταινία, ένα μιούζικαλ και το 2021, το αναγνωρισμένο ντοκιμαντέρ Tina.

Σε δήλωσή του το βράδυ της Τετάρτης, ο εκπρόσωπός της Bernard Doherty δήλωσε: Τina Turner, η "Βασίλισσα του Rock'n Roll" πέθανε ειρηνικά σήμερα σε ηλικία 83 ετών μετά από μακρά ασθένεια στο σπίτι της στο Κούσναχτ κοντά στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Μαζί της, ο κόσμος χάνει έναν θρύλο της μουσικής και ένα πρότυπο".

Μια δύσκολη, πολύ δύσκολη πορεία

Η Τurner γεννήθηκε ως Anna Mae Bullock στις 26 Νοεμβρίου 1939 και μεγάλωσε στο Nutbush του Tennessee, όπου θυμάται ότι μάζευε βαμβάκι μαζί την οικογένειά της όταν ήταν παιδί. Τραγουδούσε στην εκκλησιαστική χορωδία της μικρής πόλης. Στην εφηβεία της έφηβη έκανε δοκιμαστικό για να μπει στο συγκρότημα του Άικ (Ike) στο Σεντ Λούις: εκείνος είχε απορρίψει το αίτημά της να γίνει μέλος, μέχρι που την άκουσε να πιάνει το μικρόφωνο κατά τη διάρκεια μιας παράστασης των Kings of Rhythm σε μια εκτέλεση του You Know I Love You του BB King.

Αφού φάνηκε το φωνητικό της ταλέντο, ο Άικ της έδωσε το όνομα "Tina Turner" - και το κατοχύρωσε ως εμπορικό σήμα σε περίπτωση που τον εγκατέλειπε και ήθελε να την αντικαταστήσει στο σχήμα του. Γρήγορα έγινε βίαιος: όταν η Τurner προσπάθησε να εγκαταλείψει το συγκρότημα νωρίς, αφού είχε πάρει μια ιδέα για τον ασταθή χαρακτήρα του, τη χτύπησε με ένα ξύλινο καλαπόδι.

"Η σχέση μου με τον Άικ ήταν καταδικασμένη την ημέρα που κατάλαβε ότι θα έβγαζε λεφτά από εμένα", έγραψε η Τurner στη βιογραφία της My Love Story το 2018. "Έπρεπε να με ελέγχει, οικονομικά και ψυχολογικά, ώστε να μην μπορέσω ποτέ να τον αφήσω".

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ