Follow us

Paris Fashion Week: Τα show των Saint Laurent, Stella McCartney, Elie Saab και Givenchy

Οι συλλογές που παρουσίασαν οι γαλλικοί οίκοι για τη σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2014. Από την Αντριάνα Παρασκευοπούλου

Paris Fashion Week: Τα show των Saint Laurent, Stella McCartney, Elie Saab και Givenchy

Οι συλλογές που παρουσίασαν οι γαλλικοί οίκοι για τη σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2014

Τις νέες ανοιξιάτικες συλλογές παρουσίασαν με τη σειρά τους οι οίκοι Saint Laurent, Stella McCartney, Elie Saab και Givenchy, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι. Διάβασε το report της Miss Bloom!


Saint Laurent Paris

Paris Fashion Week: Τα show των Saint Laurent, Stella McCartney, Elie Saab και Givenchy

Αν η τελευταία συλλογή με την υπογραφή του Hedi Slimane για τον οίκο Saint Laurent είχε ως βασικό θέμα τη grunge κουλτούρα, τότε η νέα συλλογή για τη σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2014 είχε σίγουρα να κάνει με τη δεκαετία του 1980. Στην πασαρέλα είδαμε boxy jackets, κοστούμια σε ανδρική γραμμή συνδυασμένα με λεπτές γραβάτες και εφαρμοστές φούστες και φορέματα. Για τη νέα σεζόν, τo χαρακτηριστικό «Le Smoking» του γαλλικού οίκου αποτελείται από skinny παντελόνι συνδυασμένο με διάφανο πουκάμισο, ενώ την καρδιά μας έκλεψαν τα οι μεγάλοι, ογκώδεις ώμοι στα φορέματα.


Stella McCartney

Paris Fashion Week: Τα show των Saint Laurent, Stella McCartney, Elie Saab και Givenchy - εικόνα 2

Με ένα σόου που άνοιξη η Miranda Kerr, η σχεδιάστρια Stella McCartney απόδειξε για ακόμα μία φορά πώς μπορείς να κάνεις μόδα, χωρίς ιδιαίτερους εντυπωσιασμούς. Ζακάρ, οργάντζα και κεντητά υφάσματα «έντυσαν» τις μίνιμαλ γραμμές της βρετανίδας σχεδιάστριας, ενώ η χρωματική παλέτα κινήθηκε σε γήινους τόνους. Στο τέλος του σόου, είδαμε μία σειρά με δημιουργίες από σατέν και δαντέλα, που έδωσαν στη συλλογή την απαραίτητη αίσθηση θηλυκόητας.


Τα fashion shows των Elie Saab και Givenchy στη σελ.ii

Elie Saab

Paris Fashion Week: Τα show των Saint Laurent, Stella McCartney, Elie Saab και Givenchy - εικόνα 3

Η δαντέλα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της συλλογής που παρουσίασε ο οίκος Elie Saab στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι, για τη σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2014. Η χαρακτηριστική ρομαντική διάθεση του σχεδιαστή αποδόθηκε με botanical prints και floral λεπτομέρειες από δαντέλα που διακόσμησαν σχεδόν όλη τη συλλογή, από φορέματα μέχρι τοπ. Τα χρώματα, έδωσαν με τη σειρά τους την αίσθηση λουλουδιών, αφού κινήθηκαν στις αποχρώσεις του τριανταφυλλί, του κόκκινου και του πράσινου.


Givenchy

Paris Fashion Week: Τα show των Saint Laurent, Stella McCartney, Elie Saab και Givenchy - εικόνα 4

Για την ανοιξιάτικη συλλογή του οίκου Givenchy, ο Ricardo Tisci αποχαιρέτησε τα prints με τον Bambi -που είδαμε στην τελευταία συλλογή- και δημιούργησε ρούχα εμπνευσμένα από χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Στην πασαρέλα κυριάρχησαν ντραπέ σύνολα σε γήινους τόνους, αλλά glamorous τουαλέτες κεντημένες με παγέτες. Την παράσταση, όμως, έκλεψε το εντυπωσιακό μακιγιάζ/ μάσκες των μοντέλων που δημιουργήθηκε από κρύσταλλα swarovski, glitter και χρυσόσκονη.

Διάβασε επίσης:
Paris Fashion Week: Τα show των Christian Dior, Celine, Chloe, Isabel Marant και Jean Paul Gaultier
Paris Fashion Week: Τα show των Balmain, Nina Ricci και Lanvin
Η Rosie Huntington-Whiteley στην πασαρέλα του οίκου Balmain


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ