Tasty Guide : Εύκολες Συνταγές06 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2019

Τι να φάω για πρωινό; Μπάρες με βρώμη και καρύδια χωρίς ψήσιμο, τάρτα με σπανάκι, εύκολες φλωρεντίνες βρώμης και άλλες υγιεινές συνταγές

Κάθε μέρα και μία διαφορετική συνταγή για να ξεκινήσεις το πρωινό σου

Τι να φάω για πρωινό; Μπάρες με βρώμη και καρύδια χωρίς ψήσιμο, τάρτα με σπανάκι, εύκολες φλωρεντίνες βρώμης και άλλες υγιεινές συνταγές

«Φτιάξε το πρωινό από πριν! Μπορείς να ετοιμάσεις μπάρες βρώμης από την Κυριακή, μπάρες που θα παίρνεις μαζί σου κάθε μέρα φεύγοντας από το σπίτι και έτσι θα σου δίνουν την απαραίτητη ενέργεια στο ασανσέρ ή στο αυτοκίνητο. Μπορείς ακόμα να έχεις φτιάξει τη δική σου granola και να την μοιράζεις σε ποτήρια για να προσθέτεις μόνο το γάλα όταν ξυπνάς. Ένα άλλο κόλπο που εφαρμόζω είναι ότι πάντα βράζω μερικά αυγά για 4 λεπτά ακριβώς (έτσι ώστε ο κρόκος να είναι ρευστός) τα βάζω στο ψυγείο και το πρωί τα τρώω με μια φέτα χωριάτικο ψωμί και τυρί κρέμα. Πολύ γρήγορο και ενεργειακό boost».

Αυτά είναι τα 5 καλύτερα πρωινά για δίαιτα, απώλεια βάρους αλλά και για να γεμίσεις ενέργεια

Τι να φάω το πρωί

Στο ψυγείο του Γαβριήλ υπάρχουν πάντα αυγά, σοκολάτα, αβοκάντο, λαδοτύρι Μυτιλήνης και άπειρα βαζάκια με μαρμελάδες που φτιάχνει ο ίδιος με εποχιακά φρούτα. «Τώρα το χειμώνα, αγαπώ πολύ τη γλυκοπατάτα, ψητή σε στικς, σούπα ή ακόμα και σε vegan brownies. Επίσης, μου αρέσει η κολοκύθα γιατί είναι το απόλυτο, πολυχρηστικό εργαλείο. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις σε γλυκά όπως αυτό το cheesecake, σε σούπες, και σε αλμυρές λιχουδιές όπως τα muffins».

Αν δεν έχεις πειστεί ακόμα για το σημαντικό είναι το πρωινό γεύμα, ο Cool Artisan προτείνει 5 λαχταριστές συνταγές για να ξεκινάς την κάθε μέρα.

Τέλειο πρωινό με πουτίγκα με τσία, γάλα καρύδας και topping με εσπεριδοειδή

Τι να φάω για πρωινό; 5 λαχταριστές συνταγές από τον Cool Artisan:

#1. Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο χωρίς ψήσιμο

Τι να φάω για πρωινό; Μπάρες με βρώμη και καρύδια χωρίς ψήσιμο, τάρτα με σπανάκι, εύκολες φλωρεντίνες βρώμης και άλλες υγιεινές συνταγές

Υλικά: 

  • 120 γρ. βρώμη
  • 80 γρ. καρύδα τριμμένη
  • 120 γρ. καρύδια
  • 80 γρ. ηλιόσποροι
  • 75 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι και ξύσμα
  • 150 γρ. μέλι
  • 35 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 60 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50 γρ. φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση: 

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τη βρώμη, το κακάο, την καρύδα και 1 πρέζα αλάτι. Σπάμε τα μισά καρύδια και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ.

Ξύνουμε λίγο πορτοκάλι, ρίχνουμε τα μισά κράνμπερι και το εκχύλισμα βανίλιας. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. Μόλις λιώσει ρίχνουμε το μέλι, το φυστικοβούτυρο και το χυμό από πορτοκάλι. Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο άλλο μπολ και ανακατεύουμε. Σε μία φόρμα 30 x 10 με λαδόκολλα απλώνουμε το μείγμα μας, από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα καρύδια, κράνμπερι και ηλιόσπορο. Το τυλίγουμε με τη μεμβράνη και το πατάμε καλά να σφίξει. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει και μετά κόβουμε σε κομμάτια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Best of network