Follow us

Άγχος: Πώς η σωστή διαχείρισή του μπορεί να επιφέρει θετικές αλλαγές στη ζωή σου

Το άγχος είναι αναπόφευκτο στοιχείο της καθημερινότητας και σε μικρές δόσεις μπορεί να είναι θετικό. Σε μεγάλες δόσεις όμως, χρειάζεται να το διαχειριστούμε.

άγχος

Υπάρχει άνθρωπος που δεν αντιμετωπίζει άγχος; Προσωπικά, πιστεύω πως κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο. Αφενός, δεν μπορούμε να το αποφύγουμε εντελώς, αφετέρου ούτε και χρειάζεται, αφού σε μικρές δόσεις λειτουργεί δημιουργικά, παρακινώντας μας να κάνουμε καινούργια πράγματα και, γιατί όχι, να ξεπεράσουμε τις δυνατότητές μας.

Το πρόβλημα ξεκινά όταν το περιστασιακό άγχος γίνεται όλο και εντονότερο, αλλά και όταν αυτό το φαινόμενο μετατρέπεται σε χρόνιο και καθημερινό. Τότε είναι που επηρεάζεται αρνητικά η διάθεση, αλλά και οι λειτουργίες του εγκεφάλου μας. Κι εδώ όμως υπάρχουν καλά νέα: Μπορούμε με μικρές αλλαγές να μάθουμε να το αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά και να εκμεταλλευόμαστε την κινητήριο δύναμη που μπορεί να μας προσφέρει.

Αυτό ακριβώς μας εξηγεί η Βίρνα Σκουλίδη, διαιτολόγος-διατροφολόγος και η Γεωργία Χριστίνα Κανελλοπούλου, ψυχολόγος-οικογενειακή σύμβουλος.

Καταπολέμησε το "κακό" άγχος μέσα από τη διατροφή σου

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ