Follow us

H Emily Ratajkowski και τα "τραύματα" του σώματός της

Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο του 30χρονου μοντέλου, "My Body", μέσω του οποίου προσπάθησε να διερευνήσει την ομορφιά, τη σεξουαλικότητα, τη δύναμη που κατέχει ένα σώμα.

MissBloom TEAM
Emily Ratajkowski Splash News / Ideal Image

Η Emily Ratajkowski είναι μία από τις πιο ευλογημένες γυναίκες στον πλανήτη σε ό,τι αφορά την εξωτερική της εμφάνιση, πράγμα που μέχρι σήμερα εξακολουθεί να εκμεταλλεύεται προκειμένου να βγάλει τα προς το ζην της. Με τη διαφορά, όμως, ότι σε σχέση με παλιότερα, τώρα γνωρίζει τους κανόνες του παιχνιδιού και θέλει να βγαίνει μόνο η ίδια κερδισμένη από αυτό.

Editorial | Η εκδίκηση της ξανθιάς και μερικά πράγματα που ποτέ δεν κατάλαβα

Στο νέο της βιβλίο "My Body" που κυκλοφόρησε πρόσφατα, κάνει μία αναδρομή στη ζωή της μέσω διάφορων άρθρων που επικεντρώνονται στη δύναμη, στη σεξουαλικότητα, την εικόνα του σώματος, τη μητρότητα και τον καπιταλισμό.

Τα παιδικά τραύματα

Όπως θα εξηγήσει, από μικρή ένιωθε πως μόνο μέσω της ομορφιάς της θα έκανε κάτι στη ζωή της. Οι γονείς της της εμφύσησαν την ιδέα πως τα πάντα γυρίζουν γύρω από την εξωτερική εικόνα, με τη μητέρα της να προσεύχεται κάθε βράδυ να γίνει πιο όμορφη απ'ό,τι είναι. Στο βιβλίο της επισημαίνει πως "έμοιαζε σημαντικό και για τους δύο, ειδικά για τη μητέρα μου, που η κόρη τους ήταν όμορφη", ενώ και η ίδια αισθανόταν πως αφού η ομορφιά της ήταν ένας τρόπος να νιώθει ξεχωριστή, τότε μόνο μπορούσε να νιώσει την αγάπη των γονιών της. Συνειδητοποιεί πως πριν καλά καλά μάθει να διαβάζει και σε ηλικία 3 ετών, θα μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει ζήλεια μεταξύ των γυναικών και ο ανταγωνισμός που συχνά γεννάται ανάμεσά τους, κάτι που η μητέρα της έχει μεριμνήσει να της μάθει.

Από μικρή ηλικία θα νιώσει τα βλέμματα των ανδρών πάνω της και θα καταλαβαίνει την επιθυμία τους, χωρίς όμως να μπορεί κατανοητά να το εξηγήσει. "Ήμουν παιδί αλλά κατά κάποιον τρόπο ήμουν ήδη ειδική στο να εντοπίζω την ανδρική επιθυμία, αν και δεν ήξερα ακόμα τι να την κάνω", γράφει στο βιβλίο της, με τη μαμά της να είναι περήφανη για το σέξι λουκ της κόρης της.

Loading...

Οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Χωρίς να θέλει και χωρίς να καταλάβει πώς έγινε, θα καταλήξει να λάβει τη θέση του νέου sex symbol, με τις παρενοχλήσεις να είναι συχνές γύρω της. Μέχρι πριν κάποια χρόνια θα προσπαθεί να υπερασπιστεί τις γυμνές της φωτογραφίες και τις σέξι πόζες, πείθοντας στον εαυτό της πως αυτό είναι δύναμη. Εν τέλει θα καταλάβει πως τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι.

Στο βιβλίο της δεν θα παραλείψει να αναφερθεί στο περιστατικό παρενόχλησης από τον Robin Thicke, όταν θα προσπαθήσει θα της αγγίξει το στήθος χωρίς τη θέλησή της, με τη σκηνοθέτη του video clip στο οποίο συμμετείχε, να τη σώζει από τη δύσκολη και επικίνδυνη θέση.

Loading...

Τα πραγματικά τραύματα

Και μπορεί το σώμα της να ήταν εκείνο που της χάρισε φήμη και χρήματα, όμως όπως αποκαλύπτει δεν ήταν πάντα καλή μαζί του. Με τις εικόνες στα social media και τα role models της εποχής να προωθούν ανορεξικά πρότυπα, η ίδια θα μπει στον πειρασμό να δείξει πως είναι πιο "όμορφη" από την πραγματικότητα. Όπως γράφει αναλυτικά, σε μία έξοδο με τον ατζέντη της και άλλα μοντέλα, είχε κάνει μία καινούρια τρύπα στη ζώνη της, ώστε να δείχνει ακόμα πιο μικρή η μέση της. Τη στιγμή που θα φτάσει στο σπίτι της και θα ξεντυθεί, θα δει πως είχε τραυματιστεί, ενώ όπως είχε γράψει στο άρθρο της "Buying Myself Back", θα εξομολογηθεί πως παλιότερα δεν την ενδιέφερε και τόσο το βάρος της, όσο τώρα.

Loading...

Η εγκυμοσύνη

Για εκείνη, η περίοδος της εγκυμοσύνης της αποτέλεσε την πλήρη μετάλλαξή της και την επιφοίτηση πως πλέον δεν την ένοιαζε το πώς έμοιαζε και το πώς ήταν το σώμα της. "Ήθελα να κλάψω. Σ'ευχαριστώ. Τι χαρούμενη ζωή μπορεί να είναι σε αυτό το σώμα", καταλήγει. Η Ratajkowski έφερε το πρώτο της παιδί στον κόσμο τον περασμένο Μάρτιο αποκαλώντας τη στιγμή ως την πιο σουρεαλιστική, όμορφη και γεμάτη αγάπη.

Loading...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ