Follow us

Η Yves Saint Laurent Beauty στον αγώνα για την καταπολέμηση της ενδοσυντροφικής βίας

Ύστερα από το επιτυχημένο λανσάρισμα του παγκόσμιου προγράμματος "Abuse is Not Love", ο οίκος YSL Beauty συνεργάζεται με τον ΜΚΟ W.I.N. Hellas, εκπαιδεύοντας τις γυναίκες στα 9 προειδοποιητικά σημάδια κακοποίησης.

MissBloom TEAM
YSL Courtesy of Yves Saint Laurent Beauty

1 στις 3 γυναίκες θα βιώσουν ενδοσυντροφική βία στη διάρκεια της ζωής τους, ενώ 1 και μόνο ένα μικρό ποσοστό των γυναικών που θα επιβιώσουν θα καταφέρει να δικαιωθεί. Με το φαινόμενο των γυναικοκτονιών να κερδίζει μέρα με τη μέρα μεγαλύτερο έδαφος και τα περιστατικά ενδοσυντροφικής βίας να αυξάνονται, ο οίκος ομορφιάς Yves Saint Laurent Beauty ένιωσε την ανάγκη το 2020 να λανσάρει το επιτυχημένο πρόγραμμα "Abuse is Not Love", με σκοπό την ενημέρωση των γυναικών, την υποστήριξη άλλων προγραμμάτων πρόληψης και κατ'επέκταση την καταπολέμηση της κακοποίησης.

Η Yves Saint Laurent Beauty στον αγώνα για την καταπολέμηση της ενδοσυντροφικής βίας

Η ενδοσυντροφική βία είναι μία από τις πιο συχνές μορφές βίας κατά των γυναικών και συνίσταται στη σωματική, σεξουαλική, οικονομική και συναισθηματική κακοποίηση, καθώς και σε χειριστικές συμπεριφορές από έναν ερωτικό σύντροφο, με τα πρόσφατα στοιχεία να αποδεικνύουν πως το φαινόμενο αυξήθηκε παγκόσμια κατά κατά 30 έως 60% εξαιτίας της πανδημίας COVID-19.

Loading...

Έχοντας ως στόχο την ουσιαστικότερη αλλαγή και την αύξηση της ενημέρωσης, ο οίκος Yves Saint Laurent Beauty πήρε την απόφαση να συνεργαστεί με τον ΜΚΟ W.I.N. Hellas σε ένα πρόγραμμα που είναι δομημένο πάνω σε τρεις βασικούς πυλώνες, χρηματοδοτώντας εκπαιδευτικά σεμινάρια, εκπαιδεύοντας και μοιράζοντας το μήνυμα για τα 9 προειδοποιητικά σημάδια κακοποίησης. Όραμά της παγκόσμιας καμπάνιας είναι έως το 2030 δύο εκατομμύρια ανθρώποι ανά τον κόσμο να έχουν επιμορφωθεί στην ενδοσυντροφική βία μέσω της συνεργασίας του με τοπικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, γεγονός στο οποίο θα συμβάλλει η συνεργασία με τον ΜΚΟ W.I.N. Hellas στη χώρα μας.

"Στο επίκεντρο του οράματος της μάρκας YSL Beauty βρίσκονται γυναίκες ελεύθερες και ανεξάρτητες. Αυτό το όραμα απειλείται από την ενδοσυντροφική βία, που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια, την ευημερία και την ανεξαρτησία τόσων πολλών γυναικών. Θεωρούμε καθήκον μας να υποστηρίζουμε έμπρακτα πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στον περιορισμό και την πρόληψη της ενδοσυντροφικής βίας και τιμή μας να συνδράμουμε την WIN Hellas στο έργο της", δήλωσε η Τόνια Γεωργιάδη, General Manager L’Oréal Luxe Hellas.

Loading...

Στην ίδια λογική, η Μάντα Παπαδάκου, Πρόεδρος και Ιδρύτρια της W.I.N. Hellas υπογραμμίζει πως η γνώση είναι δύναμη και δηλώνει μεγάλη της τιμή να είναι μέρος μιας διεθνούς πρωτοβουλίας που έχει ως σκοπό την αντιμετώπιση της ενδοσυντροφικής βίας. "H W.I.N. Hellas από το 2006 βρίσκεται στο πλευρό των γυναικών, με στόχο την ενδυνάμωσή τους μέσω ψυχο-εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Έχοντας βιώσει την κακοποίηση μέσα σε σχέση, θεωρώ πως θα είχα καταφέρει να προστατεύσω τον εαυτό μου, αν είχα περισσότερες γνώσεις σχετικά με το θέμα αυτό. Η γνώση είναι δύναμη. Τα 9 προειδοποιητικά σημάδια της κακοποίησης θα συμβάλλουν στην ενημέρωση των γυναικών και θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά στην εκδήλωση κάθε μορφής βίας", πρόσθεσε η κ. Παπαδάκου.

Loading...

Στο πλαίσιο της τεράστιας αυτής καμπάνιας και προκειμένου οι βασικές προειδοποιητικές ενδείξεις για την ενδοσυντροφική βία να επικοινωνηθούν σε όλους, ο οίκος προσκάλεσε τρεις επιδραστικές Ελληνίδες, οι οποίες στέλνουν το δικό τους μήνυμα, ώστε να συμβάλλει στην ενημέρωση του κοινού.

"Ό,τι σου προκαλεί φόβο, στεναχώρια και σε κάνει να νιώθεις μειονεκτικά και άσχημα δεν είναι αγάπη. Η Αγάπη πρέπει να σε κάνει δυνατή, να σε κάνει να λάμπεις και να χαμογελάς πλατιά. Μη μένεις σε μια σχέση για κανέναν άλλο λόγο, εκτός από τη χαρά που οφείλει να σου δίνει. Τι θα συμβούλευες την καλύτερή σου φίλη; Αυτό να κάνει και για τον εαυτό σου." -Πηνελόπη Αναστασοπούλου

"Να ανοίξουμε τ’ αυτιά, τα μάτια και τις αγκαλιές μας για τα θύματα κακοποίησης. Να πορευτούμε μαζί!. Η κακοποίηση είναι πιο συχνή από ότι φανταζόμαστε. Η κακοποίηση δεν είναι αγάπη." -Νατάσα Γιάμαλη

"Η κακοποίηση δεν μας αφήνει να ανθίσουμε. Σπάσε τον κύκλο της κακοποίησης γενεών. Μίλα μας, πες μας τι συμβαίνει. Άνοιξε τα μάτια και σταμάτα να πονάς. Η κακοποίηση είναι αυτοκτονία. Η κακοποίηση είναι αργός θάνατος." -Δωροθέα Μερκούρη

Δες τα βίντεο της εκστρατείας και τα σεμινάρια τoυ W.I.N. Hellas, σκανάροντας το QR code με την κάμερα του κινητού σου:

qr code ysl

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ