Follow us

Οργάνωση Μπάνιου | Έξυπνες και οικονομικές λύσεις για ένα τακτοποιημένο και λειτουργικό μπάνιο

Πώς θα μεταμορφώσεις το μπάνιο σου με 6 μικρές κινήσεις.

μπάνιο iStock

Όσο κι αν θα θέλαμε πολύ το μπάνιο μας να έμοιαζε με εκείνα τα απέραντα με τις μαρμάρινες λεπτομέρειες, από τα οποία οι διάσημες του Hollywood μοιράζονται μαζί μας τις ρουτίνες ομορφιάς τους σε beauty videos, δυστυχώς (ή ευτυχώς) συμβιβαστήκαμε με πολύ λιγότερα τετραγωνικά, έχοντας τουλάχιστον μία πιο ήρεμη ζωή από εκείνες (τα ψέματα που λέμε στον εαυτό μας). Ωστόσο, ακόμα κι αν το όνειρό μας δεν περιλαμβάνει καριέρα στον κινηματογράφο ή φωτογραφίσεις σε εξώφυλλα, αυτός ο έξτρα χώρος στο μπάνιο που απολαμβάνουν θα ήταν ιδανικός. Επειδή, όμως, το όνομά μας δεν είναι Jennifer, ούτε τελειώνει σε Aniston ή Lopez, σου προτείνουμε ορισμένες έξυπνες ιδέες για να οργανώσεις καλύτερα το μικρό σου μπάνιο.

Hack #1

Αν με κάθε κυκλοφορία σαμπουάν ή αφρόλουτρου θέλεις να είσαι η πρώτη που θα το δοκιμάσεις, αυτό σημαίνει πως στο μπάνιο σου είναι γεμάτο από αρκετά και διαφορετικά μπουκάλια προϊόντων. Αν λοιπόν το ντους σου είναι τόσο μικρό που δεν υπάρχει χώρος για την αποθήκευσή τους, μπορείς κάλλιστα να τον δημιουργήσεις. Απλά αγόρασε από τα IKEA αυτό το καλάθι που κολλάει στον τοίχο με βεντούζες για να διευκολύνεις τη ζωή σου.

Οργάνωση Μπάνιου | Έξυπνες και οικονομικές λύσεις για ένα τακτοποιημένο και λειτουργικό μπάνιο

Hack #2

Και επειδή, όπως προαναφέρθηκε, τα μπουκάλια των προϊόντων θα είναι πολλά και διαφορετικά, μπορείς να εξοικονομήσεις λίγο χώρο με το να τοποθετήσεις σε επαναχρησιμοποιούμενα dispenser, που πιάνουν μικρότερο χώρο, ενώ θα δώσουν μία ομοιομορφία στον χώρο σου.

hm

Hack #3

Έχεις ένα μεγάλο ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη σου, ωστόσο παρά τη χωρητικότητά του δεν είναι καθόλου πρακτικό; Με μία πτυσσόμενη βέργα για την κουρτίνα μπάνιου, την οποία θα τοποθετήσεις εύκολα στη μέση του ντουλαπιού (όπως θα έβαζες ένα ράφι), θα δημιουργήσεις ένα χώρισμα, κρεμώντας πάνω της καθαριστικά ή τα χαρτιά υγείας και αφήνοντας από κάτω χώρο για τα υπόλοιπα αντικείμενά σου.

leroy

Hack #4

Αν πάλι έχεις συρτάρια στο μπάνιο σου, αντί για ένα μεγάλο ντουλάπι, μπορείς να φτιάξεις χωρίσματα με μικρά καλάθια αποθήκευσης, που θα σε βοηθήσουν να βρίσκεις πιο εύκολα τα πράγματά σου.

jysk

Hack #5

Τα καλλυντικά σου πιάνουν πολύ χώρο; Μην ανησυχείς, γιατί συμβαίνει και σε εμάς. Ωστόσο, για να μπορέσεις να βρίσκεις γρήγορα και εύκολα εκείνα που χρησιμοποιείς καθημερινά, μπορείς να προμηθευτείς διαφανή κουτάκια με διαχωριστικά και συρταράκια, τα οποία μπορείς να τοποθετήσεις στο μπάνιο σου σε προσβάσιμο σημείο.

ikea

Hack #6

Συνήθως τα μεγάλα βάζα έχουμε συνηθίσει να τα χρησιμοποιούμε στην κουζίνα, τοποθετώντας μέσα τρόφιμα. Ωστόσο, μπορείς να κάνεις την ανατροπή και να τα χρησιμοποιήσεις ως κουτάκια αποθήκευσης, που θα δώσουν στο μπάνιο σου μία όμορφη νότα. Για παράδειγμα, βάλε μέσα το βαμβάκι, τους δίσκους ντεμακιγιάζ, τα κοκαλάκια και τα τσιμπιδάκια σου, τα πινέλα του μακιγιάζ και ό,τι άλλο θες να είναι τακτοποιημένο.

ikea

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ