Follow us

Επικαιροποιημένα εμβόλια κορονοϊού | Ποιο να κάνεις ανάλογα με το πότε νόσησες

Εντάξει, το παίρνουμε λίγο ως δεδομένο ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε νοσήσει, οπότε αυτό μπορεί να γίνει μία "πυξίδα" για να επιλέξουμε το επικαιροποιημένο εμβόλιο που θα κάνουμε.

vaccine iStock

Το καλοκαίρι πέρασε, οι ειδικοί μιλούν για μεγάλο ποσοστό ανοσίας στον κορονοϊό που έχει προκύψει από το συνδυασμό των εμβολιασμών με τον μεγάλο αριθμό των ανθρώπων που έχουν νοσήσει και τα νέα, επικαιροποιημένα εμβόλια έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν στη χώρα μας. Αυτή τη στιγμή έχουμε παραλάβει 400 χιλιάδες δόσεις του επικαιροποιημένου εμβολίου της Pfizer, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένονται παραδόσεις και του εμβολίου της Moderna. Μέχρι το Δεκέμβριο θα ακολουθήσουν τα εμβόλια για τις υποπαραλλαγές ΒΑ.4 και ΒΑ.5.

Επικαιροποιημένα εμβόλια: Ποιο είναι καλύτερα να κάνει όποιος το αποφασίσει;

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης απαντά σε αυτό το πολύ λογικό ερώτημα: "Καταρχήν αν ανήκετε στις ομάδες υψηλού κινδύνου που σας έχει προταθεί να κάνετε την 4η δόση η καλύτερη λύση είναι να μην καθυστερείτε τον εμβολιασμό σας γιατί το σημαντικότερο στοιχείο στην προστασία σας είναι ο χρόνος.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ