Follow us

H σημασία του πρωινού στη διατροφή και τα 5 vegan τρόφιμα που έχω πάντα στην κουζίνα μου

Μερικοί λόγοι που πάντοτε καταναλώνω πρωινό και τα υλικά που έχω πάντα σπίτι μου.

πρωινο iStock

Πολλές μελέτες έχουν συνδέσει την κατανάλωση πρωινού με την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης ασθενειών, της λήψης των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεσαι αλλά της ενεργοποίησης του μεταβολισμού. Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και μια καλά ισορροπημένη διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει πρωινά γεύματα. Παρακάτω θα βρεις μερικούς - από τους πολλούς - αποδεδειγμένους επιστημονικά λόγους για τους οποίους θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη βάση στο πρώτο γεύμα της μέρας σου.

H σημασία του πρωινού στη διατροφή

Μειώνει την επιθυμία για φαγητό αργότερα

Η κατανάλωση ενός υγιεινού πρωινού, ειδικά ενός πλούσιου σε πρωτεΐνη, αυξάνει τον κορεσμό και μειώνει την πείνα κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με έρευνα του 2011. Επιπλέον, η μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ενός πρωινού πλούσιου σε πρωτεΐνες μειώνει τα σήματα του εγκεφάλου που ελέγχουν την επιθυμία για φαγητό, κάτι που σε κάνει να παραμένεις χορτάτη για περισσότερες ώρες.

Καταπολεμά την παχυσαρκία και τις ασθένειες

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2013, εκείνοι που καταναλώνουν το μεγαλύτερο ημερήσιο γεύμα τους στο πρωινό έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να χάσουν βάρος και πόντους από τη μέση, σε σχέση με εκείνους που τρώνε ένα μεγάλο δείπνο. Είχαν επίσης σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα ινσουλίνης, γλυκόζης και τριγλυκεριδίων κατά τη διάρκεια της ημέρας, που μεταφράζεται σε χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη, υπέρτασης και υψηλής χοληστερόλης.

Σε βοηθά να λάβεις περισσότερα θρεπτικά συστατικά

Οι ενήλικες που παραλείπουν το πρωινό είναι πιθανό να χάσουν βασικά θρεπτικά συστατικά που είναι πιο άφθονα στα τρόφιμα που αποτελούν τα πρωινά γεύματα, σύμφωνα με μια μελέτη του 2021. Αν δεν τρώμε τα τρόφιμα που καταναλώνονται συνήθως στο πρωινό, που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, καλά λιπαρά και φυτικές ίνες, έχουμε την τάση να μην τα τρώμε την υπόλοιπη ημέρα. Έτσι τα βασικά θρεπτικά συστατικά του πρωινού γίνονται ένα διατροφικό κενό.

Αποτρέπει την αύξηση του σωματικού λίπους

Οι ερευνητές συνέκριναν τα οφέλη από την κατανάλωση ενός πρωινού με κανονική πρωτεΐνη με ένα πρωινό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και διαπίστωσαν ότι το πρωινό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες - το οποίο περιείχε 35 γραμμάρια πρωτεΐνης - απέτρεψε την αύξηση του σωματικού λίπους, τη μείωση της ημερήσιας πρόσληψης τροφής και το αίσθημα πείνας και σταθεροποιήθηκαν τα επίπεδα γλυκόζης.

Δείτε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ