Follow us

Πέντε vegan υγιεινές επιλογές για να καταναλώσεις αντί για βούτυρο στο πρωινό σου

Πέντε ιδέες για πλούσιο, νόστιμο και θρεπτικό πρωινό χωρίς ίχνος ζωικών προϊόντων.

βουτυρο iStock

Υπάρχουν πολλά vegan αλείμματα και ντιπ που αποτελούν μια υγιεινή και νόστιμη εναλλακτική λύση στα αλείμματα με βάση τα ζωική προϊόντα, όπως το βούτυρο, το τυρί κρέμα κλπ. Με βάση τα λαχανικά, τα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς ή τα φυτικά λίπη, τα παρακάτω πέντε είδη vegan αλειμμάτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσεις ποικιλία στη διατροφή σου, χωρίς να καταναλώνεις προϊόντα που σχετίζονται με τα ζώα.

1. Vegan speads με κρεμώδη υφή: βούτυρα ξηρών καρπών

Τα βούτυρα ξηρών καρπών παρασκευάζονται συνήθως από κάσιους, φιστίκια, φουντούκια, macadamia, αμύγδαλα, ηλιόσπορους ή σουσάμι. Είναι μία ιδανική πηγή φυτικού λίπους και περιέχουν πολύτιμη βιταμίνη Ε, φυλλικό οξύ, πρωτεΐνη, κάλιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Μπορούν επίσης να παρασκευαστούν στο σπίτι, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι να πολτοποιήσεις τους ξηρούς καρπούς σε ένα μίξερ. Μπορεί να προστεθεί λίγο λάδι για ένα πιο κρεμώδες αποτέλεσμα. Προσθέτοντας κακάο (και γλυκαντικό αν Θέλεις) μπορείς να φτιάξεις μία vegan κρέμα σοκολάτας.

2. Φυτικό spread αντί για ζωικό βούτυρο

Ως επικάλυψη στο ψωμί σου, ή ακόμα και σε αρτοσκευάσματα ή στο μαγείρεμα, ένα φυτικό spread μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακριβώς όπως το βούτυρο. Για να βεβαιωθείς ότι το φυτικό spread που επιλέγεις δεν περιέχει ζωικά συστατικά, ρίξε μια ματιά στη λίστα των συστατικών.

Tip: Θα πρέπει να προσέξεις να επιλέξεις κυρίως φυτικό spread που παράγεται από έλαια με καλή σύνθεση λιπαρών οξέων, για ένα θρεπτικό αποτέλεσμα, όπως είναι το Βιτάμ.

Δείτε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ