Follow us

Γήινες αποχρώσεις, μίνιμαλ γραμμές | Πώς ένα διαμέρισμα στο Καματερό ισορροπεί υπέροχα την αρμονία με την πολυτέλεια χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά

Πάρε έμπνευση από τη μίνιμαλ αλλά ζεστή διακόσμηση με φυσικά υλικά ενός διαμερίσματος στο Καματερό.

σπίτι καματερό Courtesy of Archzone

Το αρχιτεκτονικό γραφείο ArchZone, κλήθηκε να αναλάβει ένα project αποπεράτωσης για ένα διαμέρισμα στο Καματερό. Στον λεπτομερή σχεδιασμό του διαμερίσματος, κύριο λόγο είχε η επιθυμία των ιδιοκτητών, να κινηθεί σε γήινες αποχρώσεις και να χρησιμοποιηθούν φυσικά υλικά, προκειμένου να επιτευχθεί αρμονία.

Η κουζίνα χαρακτηρίζεται από τις ζεστές αποχρώσεις του γκρι, το λευκό τραπέζι και τις ξύλινες καρέκλες, ενώ το φυσικό φως που μπαίνει από την πόρτα και τα μεγάλα παράθυρα, αναδεικνύουν τον πολυτελή σχεδιασμό και δημιουργούν την ψευδαίσθηση μεγαλύτερου χώρου. Ο φούρνος και το μεγάλο ψυγείο διατηρούν το χρώμα ασημί, προκειμένου να ταιριάξουν στη φιλοσοφία της κουζίνας. Το κρεμαστό φωτιστικό και το σύγχρονο μινιμαλιστικό ύφος, είναι η υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου ArchZone.

Γήινες αποχρώσεις, μίνιμαλ γραμμές | Πώς ένα διαμέρισμα στο Καματερό ισορροπεί υπέροχα την αρμονία με την πολυτέλεια χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά
κουζίνα

Το ίδιο ύφος διατηρείται και στο καθιστικό. Τη διαφορά κάνει η ξύλινη τραπεζαρία με τις ανοιχτόχρωμες καρέκλες και το σύνθετο που δημιουργεί την αίσθηση ακρίβειας, ενώ ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση δημιουργούν οι πίνακες με το γαλάζιο μαρμάρινο σχέδιο.

τραπεζαρία

Από το υπόλοιπο διαμέρισμα, το καθιστικό διαχωρίζει ένα ξύλινο σύνθετο με ράφια, σε στυλ βιβλιοθήκης. Χαρακτηριστικό του καθιστικού είναι ο μεγάλος σκουρόχρωμος γωνιακός καναπές, το τζάκι και οι χρυσές λεπτομέρειες, οι οποίες χαρίζουν μία νότα πολυτέλειας.

καθιστικό
καθιστικό

Το απόλυτο χρώμα της χρονιάς έχει προστεθεί σε μοτίβα στην κρεβατοκάμαρα και δεν είναι άλλο από το λαδί. Το επιτραπέζιο φωτιστικό, ο στρογγυλός καθρέπτης, το γραμμικό σχέδιο στο κεφαλάρι και οι μεγάλες ντουλάπες, είναι τα στοιχεία που τη διαφοροποιούν και της δίνουν ένα ξεχωριστό στυλ.

κρεβατοκάμαρα
κρεβατοκάμαρα

Το υπνοδωμάτιο έχει μάλιστα το δικό του καλαίσθητο και μίνιμαλ λουτρό.

λουτρό
λουτρό

Από τα υπόλοιπα χρώματα του σπιτιού διαφοροποιείται η κρεβατοκάμαρα του εφηβικού δωματίου, με το γαλάζιο υφασμάτινο κρεβάτι και την μπλε με γραμμικά σχέδια ταπετσαρία. Φυσικά, από ένα τέτοιο δωμάτιο δε θα μπορούσε να λείπει το ξύλινο γραφείο με την ιδιόρρυθμη κρεμάστρα, η οποία στην κορυφή έχει το φωτιστικό.

δωμάτιο
δωμάτιο

Απαρατήρητο δεν περνά το κοινόχρηστο λουτρό, το οποίο κινείται στη βασική χρωματική παλέτα που διατηρεί το σπίτι, με τη διαφορά της μαύρης ντουζιέρας, ενώ ενδιαφέρον προκαλεί το φως γύρω από τον στρογγυλό καθρέπτη, το οποίο μας παραπέμπει στον φωτισμό του ring light.

λουτρό
λουτρό

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ