Follow us

Matriarcheats | Ένας λογαριασμός στο Instagram για τα μυστικά των γιαγιάδων μας τόσο στην κουζίνα όσο και στη ζωή

"Δεν είμαστε το πιο αδύναμο φύλο, είμαστε το πιο ανθεκτικό" λέει η Αναστασία Μίαρη για τις γυναίκες που βρίσκονται στο επίκεντρο του πρότζεκτ της Matriarcheats και των βιβλίων της.

συνταγες Instagram-@matriarcheats

Και που δεν έχει ταξιδέψει η δημοσιογράφος Αναστασία Μίαρη. Στην Ελλάδα και την Αγγλία (τις δύο της πατρίδες), την Ισπανία, την Ιταλία, την Κροατία και την Πολωνία, τη Γαλλία ως τη Ρωσία, την Κούβα και το Μεξικό. Κι αυτό προκειμένου να καταγράψει τα αποστάγματα σοφίας που έχουν να διηγηθούν οι γιαγιάδες του κόσμου εντός κι εκτός κουζίνας. Γιατί όλες οι γυναίκες που τίμησαν με τη συμμετοχή τους το πρότζεκτ δεν άνοιξαν μόνο την πόρτα του σπιτιού και της κουζίνας τους, αλλά και την καρδιά τους μιλώντας για την αγάπη, τη ζωή και τις σχέσεις των ανθρώπων.

Εκτός από τον λογαριασμό στο Instagram, οι καταγραφές της Αναστασίας έχουν αποτυπωθεί στο πρώτο της βιβλίο "Grand Dishes: Recipes and Stories from the Grandmothers of the World". Τώρα βάζει τις τελευταίες πινελιές στο δεύτερο βιβλίο της με τον τίτλο "YIAYIA" που πρόκειται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2023. Μιλήσαμε λοιπόν μαζί της για το πρότζεκτ της, τη δύναμη των γυναικών και βέβαια για αλησμόνητες γευστικές αναμνήσεις.

-Ποια είναι λοιπόν η πιο ζωντανή γευστική σας μνήμη από την παιδική σας ηλικία;

Δεν έχω μόνο μία ανάμνηση, αλλά πολλές με τη γιαγιά και τον παππού στη μικροσκοπική τους κουζίνα στο διαμέρισμά τους στην Κέρκυρα, στην πόλη. Θυμάμαι τη γιαγιά να τηγανίζει γαύρο σε αυτή τη λιλιπούτεια κουζίνα. Κλειδωνόμουν μαζί της στην κουζίνα και θυμάμαι πόσο ζέστη έκανε! Άλλωστε ήταν οι εποχής που το air condition ήταν άγνωστη λέξη (η γιαγιά δεν έχει ακόμα). Την θυμάμαι λοιπόν να ιδρώνει κυριολεκτικά για να μας φτιάξει γαύρο, σκορδαλιά και τηγανιτές πατάτες.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ