Follow us

Αυτή είναι επιβεβαιωμένα η καλύτερη ώρα να τρως γλυκό

Μετά το φαγητό, αντί για σνακ ή πριν τη γυμναστική;

icecream istock

Πολλοί από εμάς αποφεύγουν γενικά τα γλυκά, για λόγους υγείας, για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα ή τον ελέγχο του βάρους τους. Επειδή όμως ο απόλυτος αποκλεισμός μιας τροφής από τη διατροφή μας δεν είναι πάντα ο καλύτερος δρόμος, ο ειδικός μας απαντά στο ερώτημα ποια είναι η καλύτερη ώρα μέσα στη μέρα για να απολαύσουμε ένα γλυκό, εφόσον το επιθυμούμε.

Γλυκά, θερμίδες και σάκχαρο στο αίμα

Μετά το φαγητό, αντί για σνακ ή πριν τη γυμναστική; Υπάρχει κάποια στιγμή που η κατανάλωση ενός γλυκού δεν θα επηρεάσει δραματικά το σάκχαρο στο αίμα και δεν θα με φορτώσει με θερμίδες;

"Εάν σε απασχολούν τα παραπάνω, μετά το μεσημεριανό γεύμα είναι η απάντηση. Αν φας γλυκό το απόγευμα, θα έχεις την ευκαιρία να κάψεις τις θερμίδες κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας", λέει η Kristy Rao, διατροφολόγος και health coach. Η πρότασή της είναι να φάμε το γλυκό που λιγουρευόμαστε περίπου μία ώρα μετά το μεσημεριανό γεύμα. "Αν το φας αμέσως μετά το φαγητό, μπορεί να υποφέρεις από φούσκωμα και βαρυστομαχιά", λέει. "Αλλά δεν είναι καλή ιδέα να τρως γλυκά με άδειο στομάχι, καθώς το σώμα σου θα τα απορροφήσει γρηγορότερα και θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη αύξηση του σακχάρου στο αίμα - και σε μεγαλύτερη κατάρρευση του σακχάρου και της ενέργειάς σου λίγο αργότερα", προσθέτει.

Δες περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ