Follow us

Οι 7 πηγές πρωτεΐνης που πρέπει να καταναλώνεις καθημερινά

Ποια είναι η πιο υγιεινή πρωτεΐνη και τι προσφέρει στον οργανισμό σου.

omelette istock

Η πρωτεΐνη είναι ένα απαραίτητο μακροθρεπτικό συστατικό που παίζει καθοριστικό ρόλο στην οικοδόμηση και την επισκευή των ιστών, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην υποστήριξη διαφόρων μεταβολικών λειτουργιών στο σώμα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να συμπεριλάβεις πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας στην καθημερινή σου διατροφή για να καλύψεις τις ανάγκες του σώματός σου. Ποια είναι η πιο υγιεινή πρωτεΐνη;

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε τις υψηλότερης ποιότητας πρωτεΐνες που μπορείς να εντάξεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα.

Αυγά
Τα αυγά είναι μια από τις πιο θρεπτικές τροφές που υπάρχουν, παρέχοντας και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα μας για να λειτουργήσει. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, που περιέχει περίπου 6 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μεγάλο αυγό. Επιπλέον, τα αυγά είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και υγιή λίπη, καθιστώντας τα ιδανική τροφή για να τα συμπεριλάβεις στην καθημερινή σου διατροφή.

Κοτόπουλο
Το κοτόπουλο είναι μια δημοφιλής και ευέλικτη πηγή πρωτεΐνης που είναι ευρέως διαθέσιμη και εύκολη στην προετοιμασία. Είναι μια εξαιρετική πηγή πλήρους πρωτεΐνης, που περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα μας. Το στήθος κοτόπουλου είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε πρωτεΐνη, παρέχοντας περίπου 31 γραμμάρια ανά μερίδα 100 γραμμαρίων. Είναι επίσης μια πηγή πρωτεΐνης χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, καθιστώντας την εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να διαχειριστούν την πρόσληψη θερμίδων τους.

Ψάρι
Τα ψάρια είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας και πολλές ποικιλίες είναι επίσης πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που είναι υγιεινά για την καρδιά. Μερικά από τα καλύτερα ψάρια για κατανάλωση πρωτεΐνης περιλαμβάνουν σολομό, τόνο και μπακαλιάρο. Αυτά τα ψάρια είναι επίσης χαμηλά σε θερμίδες και κορεσμένα λίπη, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ