Follow us

Pierre Cardin | O φουτουριστής της Μόδας που "ταξίδεψε" στο διάστημα και έραψε τα θρυλικά κοστούμια των Beatles

Ο άνθρωπος που σχεδίασε το μέλλον γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου 1922, αλλά παραμένει ο μεγάλος οραματιστής της Haute couture.

MissBloom TEAM
cardin House of Cardin

Είναι γνωστός για το avant-garde στυλ του και για τα διαστημικά σχέδιά του. Ο Pierre Cardin δεν είναι ο σχεδιαστής που έκανε τις γυναίκες να νιώθουν άνετα, αλλά ήταν εκείνος που τους δίδαξε το μέλλον, γέμισε τις πασαρέλες με φορέματα που έμοιαζαν με αεροναυτικές στολές και τις έκανε να ονειρευτούν το διάστημα.

Ο Pierre Cardin γεννήθηκε στην Ιταλία στις 7 Ιουλίου 1922, κοντά στο Τρεβίζο. Οι γονείς του ήταν πλούσιοι γαιοκτήμονες, αλλά για να ξεφύγουν από τον φασισμό εγκατέλειψαν την πατρίδα τους κι εγκαταστάθηκαν στη Γαλλία το 1924. Ο πατέρας του έγινε γρήγορα πλούσιος έμπορος κρασιού που ονειρευόταν να δει τον γιο του αρχιτέκτονα. Ο Pierre βέβαια ενδιαφερόταν μόνο να σχεδιάζει ρούχα και κυνηγώντας το δικό του όνειρο, εγκατέλειψε την οικογενειακή ασφάλεια στα 14 για να εργαστεί ως μαθητευόμενος σε βιοτεχνίες στην κεντρική Γαλλία και να διδαχτεί από την παλιά φουρνιά ραφτάδων τα μυστικά του σχεδίου και της κατασκευής ενδυμάτων. Εκεί τον βρήκε ο Β 'Παγκόσμιος Πόλεμος, κατά τη διάρκεια του οποίου εργάστηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

Αφού έκανε την πρώτη του εμφάνιση σαν μόδιστρος σε μεγάλα ατελιέ μόδας της εποχής, όταν ήταν μόλις 17 χρονών, συνεργάστηκε με τον Jean Cocteau και τον Christian Bérard, σχεδιάζοντας τα κοστούμια το σουρεαλιστικό φιλμ Η Πεντάμορφη και το Τέρας. Το 1947 πήρε μεταγραφή στον οίκο Christian Dior, εντυπωσιάζοντας τρομερά τον ίδιο τον Dior ο οποίος είχε δηλώσει πως "Σχεδιαστές σαν τον Pierre Cardin είναι το μέλλον της υψηλής ραπτικής". Πράγματι ο νεαρός, τότε, Pierre έπαιξε σπουδαίο ρόλο το νέο, ανανεωμένο προφίλ του γαλλικού οίκου.

Διάβασε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ