Follow us

Τι συμβαίνει όταν τρως παγωτό κάθε μέρα;

Το καλοκαίρι έχει ταυτιστεί με μία μπάλα από την αγαπημένη μας γεύση παγωτού.

MissBloom TEAM
παγωτο Ιstock

Είναι εκπληκτικό πώς μία μπάλα παγωτό μπορεί να φέρει ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη μας. Το καλοκαίρι έχει ταυτιστεί με μία μπάλα από την αγαπημένη μας γεύσης παγωτού και μερικές από τις ωραιότερες παιδικές αναμνήσεις μας. Είναι εύκολο να πούμε ότι αποτελεί την πιο δροσιστική και γλυκιά απόλαυση της θερινής σεζόν, και κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη λαχταριστή του γεύση. Το παγωτό είναι, συνήθως, φτιαγμένο από κρέμα, ζάχαρη, αρωματικές ύλες και άλλα extra συστατικά και σερβίρεται πάντα παγωμένο μόνο του ή με κάποιο συνοδευτικό.

Αν είσαι λάτρης του παγωτού και αναρωτιέσαι τι συμβαίνει στον οργανισμό σου κάθε φορά που καταναλώνεις μία μπάλα - ή και δυο τρεις - κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε αυτό το άρθρο θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι. Το δροσιστικό επιδόρπιο έχει μερικά μειονεκτήματα που πρέπει να προσέξεις αν θέλεις να ελέγχεις τη γενική σου υγεία.

Τι συμβαίνει όταν τρως παγωτό καθημερινά

Μπορεί να έχεις βελτιωμένη γονιμότητα

Το 2008, επιδημιολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ μοιράστηκαν ορισμένους διατροφικούς παράγοντες που μπορεί να βοηθήσουν τους ανθρώπους που παλεύουν με την ωορρηξιακή υπογονιμότητα να έχουν καλύτερα αποτελέσματα γονιμότητας. Και είτε το πιστεύεις είτε όχι, ανακάλυψαν ότι η πρόσληψη γαλακτοκομικών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά μπορεί να βοηθήσει στη στήριξη αυτού του πληθυσμού.

Οι ερευνητές μοιράστηκαν, επίσης, ρητά ότι μια μερίδα παγωτού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως γαλακτοκομική επιλογή υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Να εμφανίσεις προβλήματα στα δόντια

Η κατανάλωση ζάχαρης προάγει την εμφάνιση της τερηδόνας. Τα παγωτά, ειδικά του εμπορίου, είναι γεμάτα από προσθήκη ζάχαρης, συνεπώς δεν είναι η καλύτερη επιλογή για τη στοματική σου υγιεινή. Αν δε βουρτσίζεις τα δόντια σου μετά την κατανάλωση παγωτού, τότε η συνήθειά σου να τρως τακτικά παγωτά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα δόντια σου.

Δείτε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ