Follow us

Η απλή τεχνική αναπνοής για το άγχος των αρνητικών ειδήσεων

Έχεις αισθανθεί άγχος κατά την διάρκεια παρακολούθησης ενός δελτίου ειδήσεων; Δεν είσαι η μόνη. Η τεχνική αναπνοής που θα σε βοηθήσει να το αντιμετωπίσεις.

MissBloom TEAM
ασχημες ειδησεις Istock

Αν η παρακολούθηση των ειδήσεων σου προκαλεί άγχος, δεν είσαι η μόνη. Σύμφωνα με μια μελέτη στο περιοδικό Health Communication, η έμμονη επιθυμία να παρακολουθούμε αυτά τα νέα μπορεί να οδηγήσει σε στρες, άγχος και επιδείνωση της σωματικής υγείας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 16,5% των 1.100 ατόμων που ερωτήθηκαν σε μια διαδικτυακή έρευνα έδειξαν σημάδια "σοβαρά προβληματικής συναισθηματικής κατάστασης" από την παρακολούθησης των ειδήσεων, γεγονός που τους οδήγησε να εστιάσουν λιγότερο στο σχολείο, την εργασία και την οικογένεια και συνέβαλαν στην κακή ποιότητα του ύπνου.

Από την ίδια έρευνα, πάνω από το 73% είπε ότι αντιμετώπισαν προβλήματα ψυχικής υγείας "αρκετά" ή "πολύ" και το 61% ανέφερε ότι η σωματική του υγεία υπέφερε λόγω των αρνητικών ειδήσεων. Ευτυχώς, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αποτρέψεις το άγχος που σχετίζεται με τις ειδήσεις και είναι μία εξαιρετικά εύκολη τεχνική αναπνοής.

Πώς επηρεάζουν τα νέα των ειδήσεων τον εγκέφαλο σου

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ