Follow us

Σταμάτα να απατάς τη δίαιτά σου | 7 tips για να μείνεις πιστή

Η Γεωργία Παρασκευά, διαιτολόγος-διατροφολόγος, σου δίνει μια νέα διάσταση στην "απώλεια βάρους" και 7 συμβουλές για να μείνεις πιστή στη διατροφή σου.

MissBloom TEAM
διαιτα istock

Ποιες πρακτικές θα σε βοηθήσουν να μείνεις πιστή σε ένα πρόγραμμα διατροφής;

1. Ανάπτυξε μια νέα αντίληψη για το φαγητό

Δες το με αντικειμενικότητα. Αναγνώρισέ το ως μέσο θρέψης και επιβίωσης. Μην το αντιμετωπίζεις συναισθηματικά κατά τις δύσκολες ημέρες που όλοι μας αντιμετωπίζουμε.

2. Η ανταμοιβή με φαγητό δεν αποτελεί πραγματική επιβράβευση

Αν καταφέρεις να πετύχεις κάτι σημαντικό για τον εαυτό σου, όπως να ολοκληρώσεις μια δύσκολη εργασία εγκαίρως ή να προαχθείς, απλώς πες στον εαυτό σου ένα τεράστιο "μπράβο" και "είμαι περήφανος για εσένα". Μην σκέφτεσαι ότι, επειδή τα κατάφερες, αξίζεις να φας το αγαπημένο σου γλυκό, επειδή, αν δεν το κάνεις, φαίνεται σαν να μη γιορτάζεις την επιτυχία σου.

3. Αναγνώρισε το είδος της πείνας που νιώθεις

Εάν είναι συναισθηματική πείνα, θα λαχταράς συνεχώς λιπαρά ή ζαχαρούχα τρόφιμα. Από την άλλη πλευρά, όταν πρόκειται για γνήσια σωματική πείνα, θα παρατηρήσεις ότι δεν εμφανίζεται ξαφνικά, αλλά μάλλον εξελίσσεται σταδιακά, συνοδευόμενη από αισθήσεις στο στομάχι σου. Σε τέτοιες στιγμές μπορεί να μη σε ενδιαφέρει πολύ το τι θα καταναλώσεις, επειδή ο πρωταρχικός στόχος είναι να ανακουφίσεις αυτό το αίσθημα πείνας.

Αφιέρωσε χρόνο για να κατανοήσεις τις ανάγκες σου σε κάθε περίπτωση. Εάν είσαι κουρασμένη, κάνε ένα ζεστό μπάνιο και χαλάρωσε. Εάν αισθάνεσαι εκνευρισμένη, επικοινώνησε με έναν φίλο και συζήτησε μαζί του τις ανησυχίες σου. Όταν η καθημερινή ζωή είναι δύσκολη, κάνε μια βόλτα, καθώς μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σου.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ