Follow us

Αντικατάσταση Γευμάτων | Μειώνουν τις τιμές του διαβήτη έως και 46%

Τι είναι ακριβώς ο διαβήτης, ποιοι οι τύποι του, ποιος ο ρόλος της ινσουλίνης και της γλυκόζης και τι δείχνουν οι έρευνες για τις αντικαταστάσεις γευμάτων στους πάσχοντες; Διάβασε εδώ όλες τις χρήσιμες πληροφορίες και απαντήσεις.

διαβητης istock

Όταν πριν από λίγα χρόνια η καλύτερή μου φίλη διαγνώστηκε με διαβήτη II, θέλοντας να της συμπαρασταθώ και να τη βοηθήσω ουσιαστικά, ξεκίνησα να διαβάζω όσο περισσότερα μπορούσα για τη χρόνια αυτή πάθηση. Οι γνώσεις που απέκτησα αλλά και η ενσυναίσθηση και η φιλία μας θεωρώ ότι βοήθησαν τη φίλη μου και έτσι αποφάσισα ότι η γνώση πρέπει να μοιράζεται. Παρακάτω θα μάθεις πολλά και ενδιαφέροντα για τον διαβήτη και τη σημαντικότητα της σωστής διατροφής.

Ο ρόλος της ινσουλίνης και της γλυκόζης

Όλοι μας έχουμε ακούσει για την ινσουλίνη, αλλά πόσοι από εμάς ξέρουμε τι πραγματικά είναι; Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που παράγει το σώμα μας και προέρχεται από το πάγκρεας. Το πάγκρεας απελευθερώνει την ινσουλίνη στην κυκλοφορία του αίματος και αυτό με τη σειρά του τη βοηθά να διαχειριστεί τη γλυκόζη στο αίμα. Τι γίνεται όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μειώνονται; Πέφτει και η έκκριση ινσουλίνης από το πάγκρεας.

Ξέρεις ότι η γλυκόζη συνιστά μια πολύ σημαντική πηγή ενέργειας για τα κύτταρα που αποτελούν τους μυς, άλλους ιστούς καθώς και τον εγκέφαλό μας; Για να υπάρχει γλυκόζη στον οργανισμό μας, υπάρχουν δύο τρόποι: η τροφή και το ήπαρ που μπορεί να παράγει αλλά και να αποθηκεύει τη γλυκόζη.

Ας δούμε τώρα τι γίνεται στην περίπτωση που ίσως δεν έχεις προλάβει να φας. Μόλις τα επίπεδα της γλυκόζης πέσουν αρκετά, το ήπαρ χρησιμοποιεί το αποθηκευμένο γλυκογόνο, το διασπά σε γλυκόζη και έτσι καταφέρνει να διατηρεί τη γλυκόζη σε ένα τυπικό εύρος.

Με απλά λόγια, όταν πάσχεις από διαβήτη, το σώμα δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη ή δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει σωστά και παραμένει υπερβολικά πολλή γλυκόζη στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό είναι αρκετά σοβαρό, καθώς μπορεί μακροπρόθεσμα να προκαλέσει καρδιαγγειακά νοσήματα, νεφρική νόσο, προβλήματα ή ακόμα και απώλεια όρασης.

Τι δείχνουν οι έρευνες

Μπορεί, μαζί με την κατάλληλη αγωγή, να βοηθήσουν έναν διαβητικό με διαβήτη ΙΙ η σωστή διατροφή και ένα πρόγραμμα απώλειας κιλών που περιλαμβάνει Αντικαταστάσεις Γευμάτων; Τι λένε οι ειδικοί πάνω σε αυτό;

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ