Follow us

"Στέλλα" - Η ταινία | Πού γυρίστηκε η χαρακτηριστική σκηνή "Φύγε Στέλλα, κρατάω μαχαίρι"

Όλοι πιστεύουν ότι η τελευταία σκηνή του δράματος διαδραματίζεται στον Πειραιά. Κι' όμως γυρίστηκε αλλού.

MissBloom TEAM
μερκουρη you/tube

Η Στέλλα είναι η ελληνική αισθηματική-δραματική ταινία του 1955, που όλοι έχουμε ακούσει και δει, σε σκηνοθεσία και σενάριο Μιχάλη Κακογιάννη.

Βασίζεται στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη "Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια", ενώ είναι εμπνευσμένη δραματουργικά από τον μύθο της Κάρμεν. Η παραγωγή ανήκει στη Μήλλας Φιλμ και πρωταγωνιστούν οι Μελίνα Μερκούρη και Γιώργος Φούντας.

Είναι η ταινία - θρύλος του ελληνικού κινηματογράφου, που προβλήθηκε το 1955 και έκανε τη Μελίνα Μερκούρη σταρ διεθνούς βεληνεκούς.

Πολλές από τις σκηνές της είναι χαρακτηριστικές και παραμένουν ανεξίτηλες με κορυφαία όλων την τελευταία σκηνή του δράματος όπου ο Μίλτος (Γιώργος Φούντας) μαχαιρώνει την Στέλλα (Μελίνα Μερκούρη). Μια σκηνή που γυρίστηκε σε ένα κεντρικό και πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας.

Η υπόθεση της ταινίας

Η Στέλλα (Μελίνα Μερκούρη), είναι μια δημοφιλής τραγουδίστρια στο λαϊκό μαγαζί "Ο Παράδεισος". Μια γυναίκα που ζει εντελώς διαφορετικά από τις γυναίκες της εποχής, είναι εκρηκτικός χαρακτήρας, ζει έντονα και ερωτεύεται, πέρα από τα στερεότυπα που συνηθίζονται στην Αθήνα του '60. Η Στέλλα έχει δεσμό με τον Αλέκο (Αλέκος Αλεξανδράκης), γόνο μιας πλούσιας οικογένειας η οποία αντιδρούσε στη σχέση τους. Μέχρι που γνωρίζει τον Μίλτο (Γιώργος Φούντας), ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και ξεκινά μια σχέση θυελλώδη μαζί του χωρίζοντας τον Αλέκο.

Ο Μίλτος θέλει να την παντρευτεί αλλά παρά το γεγονός ότι εκείνη δέχεται, το μετανιώνει σχεδόν αμέσως. Όπως αποκαλύπτει δεν θέλει να αλλάξει και να αποδεχτεί τις κοινωνικές συμβάσεις που επιβάλλον η γυναίκα να είναι νοικοκυρά. Ακόμη κι αν αυτό της κοστίσει την ίδια της τη ζωή. Τελικά, την ημέρα του γάμου, δεν πάει ποτέ, τον στήνει στην εκκλησία και περνά τη νύχτα της με τον Αντώνη (Κώστας Κακκαβάς), ένα νεαρό που γνώρισε στο δρόμο.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ