Follow us

Gloria Swanson | Το πρώτο fashion icon του κινηματογράφου

Μια αριστοκράτισσα του βωβού κινηματογράφου γεννιέται στις 27 Μαρτίου του 1899.

MissBloom TEAM
swanson Public domain, via Wikimedia Commons

Οι ταινίες του βουβού κινηματογράφου στους περισσότερους από εμάς φαίνονται σήμερα λίγο αστείες. Οι ηθοποιοί βουβών ταινιών έδιναν μεγάλη έμφαση στη γλώσσα του σώματος και στις εκφράσεις του προσώπου τους έτσι ώστε το κοινό να καταλάβει καλύτερα τι αισθανόταν ο/η ηθοποιός.

Υπερβολές, γκριμάτσες και άηχα γέλια γέμιζαν την οθόνη. Σε αυτό το με συνεννοήσεις μέσω παντομίμας και κάρτες τίτλων-διαλόγων στη δεκαετία του 20 κάνουν την εμφάνισή τους και οι πρώτες μεγάλες σταρς του Χόλιγουντ. Μερικών από αυτές κανένας δεν άκουσε ποτέ τη φωνή τους ή με την έλευση του ομιλούντος κινηματογράφου αποδείχτηκε ότι η φωνή τους ήταν ακατάλληλή και η λάμψη τους έσβησε.

Στις 27 Μαρτίου του 1899 γεννιέται μια από τις διασημότερες και ωραιότερες σταρς της εποχής, η Gloria Swanson. Μια βαμπ της εποχής η Miss Gloria Swanson όπως ήθελε να την αποκαλούν, ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου και παραγωγός άνοιξε τον δρόμο για τις πρώτες σταρ.

Η Swanson ξεκίνησε την καριέρα της στον βωβό κινηματογράφο, ενώ συμμετείχε και στον ομιλούντα. Κυρίως, υπό τη σκηνοθεσία του Αμερικανού πρωτοπόρου σκηνοθέτη Cecil DeMille.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ