Follow us

Πώς να προστατευτείς από την αφρικανική σκόνη

Μην αψηφάς την αφρικανική σκόνη. Προστατέψου από τις αρνητικές επιπτώσεις αυτού του νέφους σκόνης, που έχει καλύψει πολλά μέρη της Ελλάδας.

MissBloom TEAM
αφρικανικη σκονη istock

Η αφρικανική σκόνη ταξιδεύει μεταφέροντας σωματίδια από νότια μέρη εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά. Σε αυτό το ταξίδι, τα σωματίδια συγκεντρώνουν κάθε είδους ρύπους, συμπεριλαμβανομένων εκπομπών, αιθάλης και σωματιδίων καυσαερίων, καθιστώντας τη σκόνη που προσγειώνεται στην Ελλάδα πολύ πιο τοξική από ότι είναι στην Αφρική.

Τα συμπτώματα ξεκινούν με φτέρνισμα, βήχα, τη δυσκολία στην αναπνοή έως και πρόωρο θάνατο. Αυτό γιατί η αφρικανική σκόνη επιδεινώνει την ποιότητα του αέρα και αυξάνει τα επίπεδα σωματιδίων στον αέρα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού.

Οι κίνδυνοι είναι παρόμοιοι για την υγεία με τον καπνό της δασικής πυρκαγιάς

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναφέρουν ότι η σκόνη της Σαχάρας μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία μας: "Τα σωματίδια εισέρχονται στους πνεύμονες και στην κυκλοφορία του αίματός σου, προκαλώντας δυνητικά κρίσεις άσθματος σε άτομα που έχουν άσθμα και επιδεινώνοντας άλλες αναπνευστικές παθήσεις".

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ