Follow us

20 συμβουλές για αποτελεσματικό αδυνάτισμα | Ρωτήσαμε την επιστήμη

Θέλεις να χάσεις κιλά; Kάνε το αδυνάτισμα παιχνίδι με τις παρακάτω συμβουλές, που τις επιβεβαιώνουν επιστημονικές μελέτες.

MissBloom TEAM
αδυνατισμα istock

Το αδυνάτισμα μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά με τις σωστές στρατηγικές, μπορεί να επιτευχθεί με υγιεινό και βιώσιμο τρόπο. Ακολουθούν 20 συμβουλές που μπορούν να σε βοηθήσουν και βασίζονται σε επιστημονικές μελέτες.

1. Κάνε σπριντ

Όταν τρέχεις, καις περισσότερες θερμίδες ακόμη και αφού σταματήσεις. Τα υψηλής έντασης διαστήματα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσεις αυτή την επίδραση των καύσεων μετά την άσκηση.

2. Πάρε νωρίς πρωινό

Το πρωινό πριν από τις 11 το πρωί σταθεροποιεί τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, βοηθώντας σε να κάψεις επιπλέον 442 θερμίδες τη μέρα συγκριτικά μ' εκείνους που δεν τρώνε πρωινό, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μπαθ.

3. Άσε κάτω το κρέας

Σε πρόσφατη μελέτη, vegan συμμετέχοντες που έκαναν δίαιτα έχασαν σχεδόν διπλάσιο βάρος συγκριτικά με χορτοφάγους, ψαρο-χορτοφάγους και κρεατοφάγους συμμετέχοντες.

4. Επίλεξε την προπόνηση ενδυνάμωσης

Η προπόνηση ενδυνάμωσης αυξάνει την ικανότητα του σώματός σου να καίει λίπος ως καύσιμο, σύμφωνα με έρευνα στη Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports.

5. Πιες νερό, όχι αθλητικά ροφήματα

Σε έρευνα στο Obesity βρέθηκε πως κάθε αθλητικό ρόφημα που καταναλώνεται καθημερινά ισοδυναμεί με 0,315 αύξηση του δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) σε διάστημα 2-3 ετών.

6. Μην κάθεσαι

Στις γυναίκες, η καθιστική εργασία αυξάνει το ΔΜΣ, επισημαίνεται σε μελέτη στο Preventive Medicine. Ερευνητές λένε πως ο ΔΜΣ των ανδρών δεν αυξήθηκε καθώς τους μυς αντικατάστησε λίπος.

7. Μην τρως συναισθηματικά

Το να μην αναγνωρίζεις τη συναισθηματική σου ανταπόκριση στο φαγητό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους, σύμφωνα με έρευνα από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Τορόντο.

8. Μάθε το οικογενειακό σου ιστορικό

Έρευνα δείχνει πως η φυσική δραστηριότητα της προγιαγιάς σου και της προγιαγιάς της γιαγιάς σου κατά την εγκυμοσύνη επηρεάζει τις δικές σου πιθανότητες να πάρεις βάρος.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ