Follow us

Αυτή είναι η απόλυτη μέθοδος για να ανανεώσεις την εμφάνισή σου

Με τη βοήθεια του κροταφικού facelift θα γυρίσεις πίσω τον χρόνο στην εμφάνισή σου με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία

shutterstock_603172469

Tο χειρουργικό facelift αποτελεί μία από τις πλέον δημοφιλείς επεμβάσεις και βρίσκεται πάντα μεταξύ των top 3 επεμβάσεων με τη μεγαλύτερη ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς είναι η μόνη μέθοδος που μπορεί να εγγυηθεί πως θα γυρίσει πίσω σημαντικά τους δείκτες του ρολογιού, ακόμα και σε περιπτώσεις πολύ προχωρημένης χαλάρωσης.

Το κροταφικό lift τώρα είναι μια πολύ απλή και σύντομη επέμβαση που μπορεί είτε να αποτελεί μέρος του facelift είτε να πραγματοποιηθεί ξεχωριστά με τοπική αναισθησία, προσφέροντας άμεσα σημαντική ανόρθωση των φρυδιών και μέρους των ζυγωματικών και των παρειών (μάγουλα). Άρα, αποτελεί ένα είδος lifting με πιο περιορισμένες ενδείξεις.

Διαδικασία για κροταφικό facelift:

Η επέμβαση του κροταφικού facelift γίνεται με μια τομή λίγων εκατοστών μέσα στα μαλλιά, έτσι ώστε να μη φαίνεται κάποια μετεγχειρητική ουλή και τίποτα να μη μαρτυρά πως έχεις υποβληθεί σε επέμβαση. Ο πλαστικός χειρουργός με τη βοήθεια ενός ειδικού εργαλείου αποκολλά όλο το μέρος της κροταφικής χώρας μέχρι τα φρύδια και την περιοχή των ζυγωματικών. Με τη χρήση εσωτερικών ραμμάτων, τοποθετεί το δέρμα της περιοχής σε υψηλότερη θέση (ανόρθωση) και ταυτόχρονα αφαιρεί αυτό που περισσεύει.

Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό, ενώ η χειρουργική διαδικασία δεν ξεπερνά τα 45 λεπτά. Μετά το τέλος του χειρουργείου τοποθετείται ένας ελαστικός επίδεσμος στην περιοχή για τις επόμενες έξι ώρες, τον οποίο αφαιρείς μόνη σου στο σπίτι. Το πρωί της επόμενης μέρας μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα, όπως να λούσεις και να χτενίσεις τα μαλλιά σου, αλλά και να επιστρέψεις στην εργασία σου, αν βέβαια το κρίνεις απαραίτητο.

Αποτελέσματα κροταφικού facelift:

Η επέμβαση ανορθώνει όλη την περιοχή γύρω από την έξω γωνία των ματιών καθώς και ένα μέρος των παρειών. Είναι ασφαλές να πούμε λοιπόν πως το κροταφικό facelift απευθύνεται σε άτομα μέσης ηλικίας που δε θέλουν να μπουν στη διαδικασία ενός πλήρους facelift ή ακόμα και σε άτομα νεότερης ηλικίας που λόγω κατασκευής έχουν χαμηλά, πεσμένα φρύδια. Πρόκειται για μια σχετικά εύκολη και οικονομική επέμβαση, που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ακόμα και στο ιατρείο, καθώς δεν προϋποθέτει γενική αναισθησία. Δε χαρακτηρίζεται επώδυνη, ενώ απλά παυσίπονα είναι αρκετά για να αντιμετωπίσουν τον όποιο μετεγχειρητικό πόνο.

Οι επιπλοκές είναι ανύπαρκτες και μόνο κάποια εκχύμωση μπορεί να παρουσιαστεί σε σπάνιες περιπτώσεις, η οποία φεύγει εντός εβδομάδας.

*Το κροταφικό facelift επίσης συνιστάται και το φθινόπωρο, για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Ευχαριστούμε τον Στρατή Γαβριήλ, πλαστικό χειρουργό, Diplomate of European Board of Plastic Surgery, διευθυντή πλαστικής χειρουργικής της κλινικής Doctors’ Hospital

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ