Follow us

Ανάλυσέ Το | Πώς να αποδίδεις περισσότερο στη δουλειά σου

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη σού παρουσιάζει έξι εύκολους τρόπους

Calm relaxed woman meditating with laptop, no stress at work

1.Βάλε προτεραιότητες

Όταν φτάνεις στο γραφείο ή στο κατάστημά σου, βεβαιώσου ότι ξεκινάς από τις πιο απαιτητικές εργασίες σου. Όσο περνάει η ημέρα μειώνεται και η ενέργειά σου.

2.Επικεντρώσου στα θετικά

Έρευνες δείχνουν ότι όσο πιο ικανοποιημένοι είμαστε από την δουλειά μας, τόσο περισσότερο αποδίδουμε. Όλων των ειδών οι δουλειές έχουν τα αρνητικά και τα θετικά τους. Ωστόσο, στο χέρι σου είναι να επικεντρωθείς στα χαρακτηριστικά της δουλειάς σου που σε ικανοποιούν. Για παράδειγμα, έρχεσαι σε επαφή με κόσμο, κάτι το οποίο απολαμβάνεις; Νιώθεις ότι κάνεις κάτι το δημιουργικό; Πληρώνεσαι στην ώρα σου; Είναι δική σου δουλειά και έχεις την ευκαιρία να την αναπτύξεις; Έχεις καλή σχέση με τους συναδέλφους σου; Σου παρέχει ασφάλεια; Έχεις δουλειά κοντά στο αντικείμενό σου, κάτι που στις μέρες μας είναι δυσεύρετο; Σίγουρα μπορείς να βρεις πολλά καλά για τα οποία έχεις λόγο να θέλεις να αποδίδεις όσο καλύτερα μπορείς.

3.Πώς είναι η υπόλοιπη ημέρα σου;

Πώς περνάς την υπόλοιπη ημέρα σου; Υπάρχουν στην καθημερινότητά σου δραστηριότητες τις οποίες να απολαμβάνεις; Γνωρίζεις τι είναι αυτό που απολαμβάνεις; Περνάς χρόνο με την οικογένειά σου; Βλέπεις τους φίλους σου; Έχεις αθλητικές δραστηριότητες; Διαβάζεις; Ό,τι κι αν είναι αυτό που σε ικανοποιεί, ένταξέ το στην καθημερινότητα σου με συνέπεια.

4.Βρες τρόπους να αυξήσεις την συγκέντρωσή σου

Όσο μεγαλύτερη είναι η συγκέντρωση σε αυτό που κάνεις, τόσο πιο γρήγορα θα το τελειώνεις και άρα τόσο μεγαλύτερη ικανοποίηση θα νιώθεις. Έτσι, θα έχεις ισχυρό κίνητρο μεγάλης απόδοσης. Η συγκέντρωση σου μπορεί να αυξηθεί κάνοντας συχνά προγραμματισμένα διαλείμματα και καταγράφοντας τις υποχρεώσεις σου. Επίσης, σημαντικό ρόλο στη συγκέντρωση παίζει ο ύπνος και το φαγητό. Φρόντισε λοιπόν να κοιμάσαι επαρκώς και να τρως σωστά. Απέφυγε τους πολλούς καφέδες και τις πολύ λιπαρές τροφές. Κατανάλωσε ένα καλό πλήρες πρωινό γεύμα με φρούτα, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Μην ξεχνάς ότι είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας! Προσπάθησε να περιορίζεις οτιδήποτε σου αποσπά στην προσοχή όμως μπορεί να είναι το κινητό ή τα τηλεφωνήματα με φίλους. Όρισε μια χρονική στιγμή στην ημέρα που θα μπορείς να ασχοληθείς με αυτά, χωρίς να παρεμβαίνουν και να καθυστερούν το πρόγραμμα της δουλειάς σου.

5.Βάζε μικρούς στόχους

Κάποιοι άνθρωποι απογοητεύονται πριν ακόμη ξεκινήσουν να προσπαθούν για τον μεγάλο στόχο. Η υλοποίηση των μικρών καθημερινών στόχων θα οδηγήσει στην κατάκτηση των μεγάλων. Έτσι λοιπόν μην υποτιμάς τα μικρά καθημερινά επιτεύγματά σου. Απεναντίας ν α εκτιμάς τις δυνατότητες και την αφοσίωσή σου, ακόμη κι αν αρχικά δεν φαίνονται μέσω κάποιου μεγάλου αποτελέσματος.

6.Απομάκρυνε τους τοξικούς ανθρώπους

Ίσως κάποιος τέτοιος άνθρωπος να είναι συνεργάτης ή εργοδότης σου. Κράτησε τις αποστάσεις σου, μην ανοίγεσαι συναισθηματικά και κάνε απλά τη δουλειά σου έχοντας υπόψιν σου την κατάστασή του. Μην κάνεις δικό σου το δικό του πρόβλημα.

Να είσαι καλά!

Σ

Ιnstagram : sandy_koutsostamati

Twitter: S_Koutsostamati

Facebook page: Σάντυ Κουτσοσταμάτη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ