Follow us

Sylvia Weinstock | H απόλυτη «βασίλισσα» των wedding cakes που αγαπούν (και) οι stars

Στα 88 της χρόνια αποκαλείται ο... Leonardo daVinci του είδους της και έχει σχεδιάσει τις τούρτες γάμων μερικών από τους μεγαλύτερους stars

Untitled collage

Πίσω στο 1949, την ημέρα που η Sylvia Weinstock έκανε τον λιτό, εβραϊκό γάμο της, δεν θα μπορούσε να φανταστεί την μελλοντική συσχέτισή της με τον γενικότερο αυτό κοινωνικό θεσμό.

69 χρόνια αργότερα, η 88χρονη Sylvia είναι η σημαντικότερη δημιουργός luxurious cakes παγκοσμίως και δικαίως της έχουν χαρίσει προσφωνήσεις, κατά καιρούς, όπως «Βασίλισσα των cakes».

Sylvia Weinstock | H απόλυτη «βασίλισσα» των wedding cakes που αγαπούν (και) οι stars

Με σήμα-κατατεθέν τις floral τούρτες της που θυμίζουν πραγματικά έργα τέχνης, η Sylvia έχει αναδειχθεί σε μια αυθεντία στον χώρο των wedding cakes και αποτελεί το ένα μέρος από το... τρίπτυχο του απόλυτου νεοϋρκέζικου γάμου:

1)Νυφικό φόρεμα από τον οίκο Vera Wang.

2)Γαμήλια τελετή στο The Plaza Hotel. 3)Γαμήλια τούρτα φτιαγμένη από την Sylvia Weinstock.

Οι πελάτες της βάζουν... βαθιά το χέρι στην τσέπη και καταβάλλουν υπέρογκα ποσά για τα περίτεχνα διακοσμημένα και νόστιμα cakes της. Ενδεικτικά, η minimum παραγγελία που δέχεται είναι 500 δολάρια (και 17 δολάρια ανά άτομο) ενώ τα έξοδα αποστολής ξεκινούν από 200 δολάρια.

Μεταξύ των φανατικών πελατών της και πολλοί celebrities όπως η Oprah Winfrey, o Robert De Niro, η Martha Stewart, ο Ralph Lauren, ο Michael Douglas, η Jennifer Lopez, οι Kennedys, οι Rockefellers, οι Clintons, η Kim Kardashian (και στους δύο της γάμους) και η λίστα αυτή είναι πραγματικά ατελείωτη!

Sylvia Weinstock | H απόλυτη «βασίλισσα» των wedding cakes που αγαπούν (και) οι stars - εικόνα 2

Η Weinstock άρχισε να φτιάχνει cakes από μικρή ηλικία, όταν η οικογένειά της έκανε σκι στο Hunter Mountain και εκείνη προτιμούσε να μένει πίσω στο σπίτι. Στα 50 της πουλούσε τα cakes της σε τοπικούς chefs και άρχισε την επιχείρησή της. Έχει χαρακτηριστεί ως «Leonardo da Vinci των cakes» από το περιοδικό Bon Appétit και πλέον τα cakes της ταξιδεύουν ανά τον κόσμο για να στολίσουν γάμους και events.

Για την ίδια εξάλλου “μια τούρτα μπορεί να είναι πολύ περισσότερα από ένα απλό γλυκό σε μια δεξίωση: μέρος του ντεκόρ, αφορμή για κουβέντα, φόντο για φωτογραφίες, ενθύμιο”.

Sylvia Weinstock | H απόλυτη «βασίλισσα» των wedding cakes που αγαπούν (και) οι stars - εικόνα 3

Η χαρακτηριστική της τεχνική στη χειροτεχνία των cakes και τα λουλούδια της από ζάχαρη που εύκολα ανταγωνίζονται τα πραγματικά, την έχουν αναδείξει σε ένα σημαντικό κεφάλαιο στην κατηγορία των γάμων.

Sylvia Weinstock | H απόλυτη «βασίλισσα» των wedding cakes που αγαπούν (και) οι stars - εικόνα 4
Sylvia Weinstock | H απόλυτη «βασίλισσα» των wedding cakes που αγαπούν (και) οι stars - εικόνα 5

Πόσο διαρκεί η προετοιμασία για την κατασκευή ενός και μόνο cake;

Η ίδια έχει αποκαλύψει πως τα cakes της ψήνονται 4 με 8 ώρες πριν το event όμως ο σχεδιασμός και η διακόσμησή τους μπορεί να κρατήσει εβδομάδες ή και μήνες, για κάποια από αυτά μάλιστα απαιτείται έως και αρχιτεκτονική μελέτη.

Sylvia Weinstock | H απόλυτη «βασίλισσα» των wedding cakes που αγαπούν (και) οι stars - εικόνα 6

Μερικά ζαχαρένια λουλούδια χρειάζονται εβδομάδες για να κατασκευαστούν – ενδεικτικά, όπως έχει δηλώσει, χρειάζεται μια ολόκληρη εβδομάδα 40ωρης απασχόλησης για 100 τριαντάφυλλα – ενώ πολλές από τις τούρτες της είναι στολισμένες με εκατοντάδες από τέτοια, κάτι που σημαίνει πως ο χρόνος προετοιμασίας είναι πολύ μεγάλος και ένα ολόκληρο επιτελείο εργάζεται σκληρά για το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα που, αναμφίβολα, αποτελεί τέχνη!

Sylvia Weinstock | H απόλυτη «βασίλισσα» των wedding cakes που αγαπούν (και) οι stars - εικόνα 7

H Sylvia αρχιτεκτονικά φτιάχνει με μολύβι και χαρτί το ακριβές σχέδιο του κάθε cake και στη συνέχεια δημιουργεί ένα πλάνο κατασκευής που διαρκεί έως και... 6 μήνες! Τα στάδια της δημιουργίας ξεκινούν από τον σχεδιασμό και τα meetings με τους συνεργάτες της και τους πελάτες μέχρι και το ψήσιμο, τον στολισμό και τη διακόσμηση.

Sylvia Weinstock | H απόλυτη «βασίλισσα» των wedding cakes που αγαπούν (και) οι stars - εικόνα 8

Η Sylvia έχει αρνηθεί να αποκαλύψει τα ακριβή υλικά, τον τρόπο παρασκευής των cakes της και τα μυστικά της δημιουργίας της. Ωστόσο, έχει δηλώσει πως η τιμή των cakes διαμορφώνεται με βάση, όχι τα υλικά, αλλά το μέγεθος και το design τους. «Είναι ο χρόνος εργασίας που απαιτεί το design του κάθε cake που διαμορφώνει την τιμή του», έχει αναφέρει.

Πολλές φορές, τα cakes της ταξιδεύουν αεροπορικώς, με charter ή ιδιωτικά jet, αφού η ίδια δέχεται παραγγελίες από όλες τις γωνιές του κόσμου και η απόσταση δεν την πτοεί. Κάποιες φορές μάλιστα, όταν τα cakes είναι πολύ ψηλά, ταξιδεύουν σε ξεχωριστά κομμάτια που ενώνονται όταν φτάσουν στον προορισμό τους. Από τα πιο μακρινά «ταξίδια» που έχουν κάνει δημιουργίες της είναι στο Mumbai και το Abu Dhabi! Ανάμεσα σε αυτές και ένα τεράστιο cake για... τους 3000 καλεσμένους της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας που ταξίδεψε μέσω των αεροπλάνων της οικογένειας!

Sylvia Weinstock | Δες στην παραπάνω gallery μερικές από τις εντυπωσιακές τούρτες που έχει δημιουργήσει για τους celebrities!

Kim Kardashian - Kris Humphries

Sofia Vergara - Joe Manganiello

Ivanka Τrump

Chelsea Clinton - Marc Mezvinsky 

Liza Minnelli - David Gest 

Michael Douglas - Catherine Zeta-Jones 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ