Follow us

6 στιλιστικά tricks που αγαπούν οι στιλίστες και θα κάνουν τη διαφορά στο ντύσιμό σου

Styling μυστικά που εφαρμόζουν συνεχώς οι στιλίστες.

street style Pixel Formula

Ως κλασικές fashionistas παρακολουθούμε τις νέες συλλογές των οίκων μόδας στις fashion weeks, διαβάζουμε τα πάντα για τις νέες τάσεις, αναζητούμε τρόπους για να τις υιοθετήσουμε. Εάν υπάρχει κάτι όμως που μας προσφέρει ακόμα περισσότερη έμπνευση είναι οι εμφανίσεις που δημιουργούν οι celebrities και οι influencers της μόδας. Πίσω από κάθε εμφάνιση τους βέβαια, την οποία αποθηκεύουμε εμείς ώστε να την αντιγράψουμε, κρύβεται η δουλειά ενός πολύ καλά ενημερωμένοι στιλίστα. Μη ξεχνάς πως εκτός από τα trends, τεράστια σημασία έχει ο τρόπος που θα τα υιοθετήσεις, αλλά και όλες εκείνες οι λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξεις στην εμφάνιση σου εάν θέλεις ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Οι στιλίστες λοιπόν έχουν τα δικά τους styling μυστικά, τα οποία εφαρμόζουν συχνά στις πελάτισσες τους και είναι το "μυστικό της επιτυχίας”. Ευτυχώς για όλες μας, κάποια από αυτά είναι γνωστά και θα τα βρεις παρακάτω.

Loading...

Το λεοπάρ είναι neutral

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Εκτός από το γεγονός πως αξίζει να προσθέσεις στη συλλογή σου κομμάτια σε αυτό το τόσο δυναμικό μοτίβο, σημαίνει πως θα πρέπει να το αντιμετωπίζεις όπως ένα κομμάτι σε ουδέτερη απόχρωση. Μπορείς δηλαδή να το συνδυάσεις με τα πάντα, αφού το λεοπάρ ταιριάζει τόσο με basic χρώματα όπως το καφέ, το μαύρο, το καφέ όσο και με bold αποχρώσεις όπως είναι το κόκκινο, το φούξια, το κίτρινο.

Να διαβάζεις τις ετικέτες των ρούχων

Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζεις για ένα νέο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου αναγράφεται στην ετικέτα του. Σε πόσους βαθμούς πρέπει να το πλύνεις και σε πόσους βαθμούς να το σιδερώσεις, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το αποθηκεύσεις και τι δεν πρέπει να κάνεις ποτέ στο εν λόγω ύφασμα. Όλες αυτές είναι πολύτιμες πληροφορίες που θα διατηρήσουν το ρούχο σου σε άριστη κατάσταση και εσύ θα ευχαριστηθείς να το φοράς για χρόνια.

Loading...

Τακούνια και hemlines

Αυτό είναι και ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε οι γυναίκες στο στιλ μας. Ο τρόπος δηλαδή που συνδυάζουμε το μήκος των ρούχων μας με τα παπούτσια μας. Σύμφωνα λοιπόν με τους pro στιλίστες, όσο πιο κοντό είναι ένα φόρεμα ή μία φούστα τόσο πιο χαμηλό θα πρέπει να είναι το τακούνι του παπουτσιού σου. Με ένα ζευγάρι flat παπούτσια μάλιστα, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο αρμονικό. Αντιθέτως, όταν επιλέγεις να φορέσεις maxi ρούχα, χρειάζεται να τα συνδυάζεις με ψηλό τακούνι, αφού αυτό το trick κάνει τη σιλουέτα να φαίνεται πιο κομψή.

Αξεσουάρ για πάντα

Υπάρχουν γυναίκες που τα λατρεύουν και υπάρχουν γυναίκες που αγνοούν την αξία τους. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα σύνολα σου, casual και formal, θα δείξουν πολύ πιο κομψά και updated εάν τα ολοκληρώσεις με κάποιο αξεσουάρ. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιο άκρως εντυπωσιακό σκουλαρίκι ή κάποιο αξεσουάρ πέρα από το στιλ και την αισθητική σου. Για παράδειγμα, ένα ρολόι, ένα ζευγάρι διακριτικά σκουλαρίκια ή ακόμα και ένα μαντήλι γύρω από τον λαιμό σου θα κάνουν τη διαφορά στην εμφάνιση σου.

Loading...

Το τρίτο item

Αυτός είναι ο αγαπημένος στιλιστικός κανόνας που ακολουθούν οι στιλίστες. Εάν το σύνολο σου αποτελείται από δύο κομμάτια, θα πρέπει πάντα να προσθέτεις και ένα τρίτο, αφού εκείνο είναι που θα κάνει το look σου πιο ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, εάν φορέσεις τζιν παντελόνι με πουκάμισο, δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο πανωφόρι σου και προτίμησε ένα statement σχέδιο. Ίσως σε κάποιο έντονο χρώμα ή μοτίβο.

When in doubt, go fancier

Τις ημέρες που έχει στερέψει η στιλιστική σου έμπνευση ή έχεις να πας κάπου που σε προβληματίζει το dress code θα πρέπει να θυμάσαι το trick που λέει πως είναι προτιμότερο να είσαι overdressed παρά να είσαι underdressed. Αυτό σημαίνει πως καλύτερα να περιποιηθείς λίγο παραπάνω το σύνολο σου ίσως με κάποιο statement αξεσουάρ είτε με κάποιο ιδιαίτερο ρούχο.

Loading...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ