Follow us

Το τοπ που έχει κάθε κομψή fashionista και χρειάζεσαι οπωσδήποτε αυτή την περίοδο

Ένα διαχρονικό print στο τοπ που θα φοράς ασταμάτητα όλο το φθινόπωρο.

Το τοπ που έχει κάθε κομψή fashionista και χρειάζεσαι οπωσδήποτε αυτή την περίοδο Splash/Ideal Images

Λίγες είναι οι φορές που έχουμε συναντήσει ένα fashion item σε κάθε λογαριασμό fashion influencer στο Instagram. Είναι σπάνια, όμως, υπάρχουν και είναι δύσκολο να μην σε επηρεάσουν και εσένα πείθοντας σε να τα αποκτήσεις. Αναρωτιέσαι: ''Αν έχει κερδίσει σε τόσο μεγάλο βαθμό την ψήφο εμπιστοσύνης των fashionistas, σίγουρα θα αξίζει και τη δική μου'' και πράγματι θα αξίζει μία θέση στην γκαρνταρόμπα σου. Ένα από αυτά τα δημοφιλή κομμάτια είναι το τοπ μαρινιέρα, η μπλούζα που φέρει τις κλασικές ναυτικές ρίγες στα χρώματα του σκούρου μπλε και του λευκού. Οι fashionistas, ωστόσο, επιλέγουν μία συγκεκριμένη εκδοχή αυτού του κλασικού τοπ, που φορούν ασταμάτητα όλο τον χρόνο. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την μπλούζα με την ριμπ πλέξη και τη loose εφαρμογή, που συναντάμε κάθε χρόνο στις γκαρνταρόμπες των λατρών της μόδας.

Η μαρινιέρα βρίσκει τις ρίζες της στο Γαλλικό Ναυτικό τον 19ο αιώνα, όταν επέλεξαν αυτές τις ρίγες για πρακτικούς λόγους. Το συγκεκριμένο ριγέ σχέδιο διευκόλυνε στον εντοπισμό των ναυτών στη θάλασσα, σε περίπτωση οποιουδήποτε ατυχήματος. Βέβαια, κανείς δεν φανταζόταν πως η ναυτική μαρινιέρα θα έβρισκε την πραγματική θέση της στη βιομηχανία της μόδας και το διαχρονικό στιλ. Η Coco Chanel, που εμπνεόταν από την ανδρική γκαρνταρόμπα, ήταν η πρώτη που φόρεσε τη μαρινιέρα και την καθιέρωσε στις συλλογές και τις πασαρέλες.

Αρκετοί σχεδιαστές έπειτα και trendsetters ανά εποχή την έκαναν κομμάτι του στιλ τους και ταυτίστηκε με το καλοκαιρινό look. Οι σημερινές fashionistas, όμως, απέδειξαν πως το συγκεκριμένο τοπ είναι ιδανικό για όλο το χρόνο, φορεμένο αλλά και ριχτό στους ώμους, είναι η πινελιά που ολοκληρώνει τα πιο κομψά και ενδιαφέροντα σύνολα.

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Editor's Choice

Αν είναι να επενδύσεις σε κάποιο κομμάτι για τη φθινοπωρινή γκαρνταρόμπα σου, ας είναι το πουλόβερ μαρινιέρα και κάτω θα βρεις τις πιο stylish προτάσεις.

Τοπ μαρινιέρα, Stradivarius

Τοπ μαρινιέρα, Zara

Τοπ μαρινιέρα, Mango

Τοπ μαρινιέρα, Marks & Spencer

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ