Follow us

Οι σημαντικότερες στιλιστικές συμβουλές που θα μεταμορφώσουν το στιλ σου

Ποιες στιλιστικές συμβουλές ακολουθούν οι πιο κομψές fashionistas.

street style Splash News / Ideal Image

Ο κόσμος της μόδας και του styling θα βρίσκει πάντα νέους τρόπους για να διατηρήσει το ενδιαφέρον μας και να μας βοηθήσει να ανανεώσουμε το προσωπικό στιλ μας. Εκτός από τις τάσεις της μόδας που παρουσιάζουν για κάθε σεζόν οι σχεδιαστές, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουμε κάποιες στιλιστικές συμβουλές που ακολουθούν πιστά οι fashion experts και προτείνουν οι πιο διάσημοι στιλίστες στις πελάτισσες τους. Πρόκειται για βασικές συμβουλές μόδας που μπορεί με μία πρώτη σκέψη να είναι κάπως απλές, ωστόσο έχουν την ικανότητα να επηρεάσουν σημαντικά μία εμφάνιση. Ας δούμε λοιπόν, ποιες στιλιστικές συμβουλές έχουν καταφέρει να κερδίσουν την καθολική αποδοχή των γυναικών με στιλ.

-1 Η πρώτη και πολύ σημαντική συμβουλή είναι να μην φοράς περισσότερα από 3-4 χρώματα σε ένα σύνολο. Επέλεξε κάποιες συγκεκριμένες αποχρώσεις που ταιριάζουν μεταξύ τους ή που είναι διαφορετικοί τόνοι ενός χρώματος, ώστε το αποτέλεσμα να είναι αρμονικό και κομψό. Σε περίπτωση που φορέσεις περισσότερα χρώματα, η αρμονία θα εξαφανιστεί και το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που θέλεις.

-2 Σίγουρα, τα color trends που παρουσιάζουν οι οίκοι μόδας κάθε νέα σεζόν μας επηρεάζουν και μας εμπνέουν. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με όλα τα trends δεν είναι απαραίτητο να τα υιοθετείς πιστά. Πιο συγκεκριμένα και όσον αφορά στις αποχρώσεις, τα καλύτερα χρώματα δεν είναι εκείνα που βρίσκοται στη λίστα με τις τάσεις, αλλά εκείνα που πιστεύεις πως ταιριάζουν σε εσένα. Ακριβώς αυτός είναι ο τρόπος σκέψης που χρειάζεται να ακολουθείς όποιο κι αν είναι το στιλιστικό σου δίλημμα.

-3 Εάν θέλεις να δημιουργήσεις μία ολοκληρωμένη και καλά ενημερωμένη γκαρνταρόμπα, αξίζει σίγουρα να επενδύσεις σε κάποια συγκεκριμένα ρούχα και αξεσουάρ. Σύμφωνα με τις fashion experts, πρώτα στη λίστα είναι το παλτό, τα παπούτσια και η τσάντα. Αυτά τα κομμάτια έχουν την ιδιότητα να αναβαθμίζουν μία εμφάνιση. Τα επόμενα στη λίστα είναι το τζιν παντελόνι, το πουκάμισο και τα t-shirts, αλλά και τα πλεκτά.

-4 Από όλες τις στιλιστικές συμβουλές που έχεις διαβάσει κατά καιρούς, η σημαντικότερη είναι πως εάν δεν νιώθεις άνετα με ένα ρούχο ή εάν νιώθεις πως δεν ταιριάζει με το στιλ ή την αισθητική σου, δεν χρειάζεται και δεν αξίζει να το φορέσεις. Μπορεί να είναι μία τάση, μπορεί να είναι κάποιος συνδυασμός, μπορεί να είναι κάτι που είδες και σου άρεσε, αλλά όταν το δοκίμασες δεν ένιωσες τον ίδιο ενθουσιασμό. Από τη στιγμή που δεν σου φτιάχνει τη διάθεση όταν το φοράς, δεν αξίζει να το έχεις στη συλλογή σου.

-5 Μία πιο πρακτική στιλιστική συμβουλή αφορά την εφαρμογή των ρούχων σου. Δώσε προσοχή στο νούμερο των ρούχων που επιλέγεις να φορέσεις. Δεν πρέπει να είναι μικρότερα ή μεγαλύτερα, αφού το αποτέλεσμα θα δείχνει περίεργο. Επίσης, φρόντισε να πειραματιστείς με διαφορετικές γραμμές και στιλ μέχρι να καταλήξεις στα lines που κολακεύουν τη σιλουέτα σου. Εναλλακτικά, δεν θα νιώθεις ποτέ κομψή και προσεγμένη.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ