Follow us

Ladies First | Μία πρωτοβουλία της Answear για το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών

Η διαφορά 13% στην ειδική προσφορά Ladies First αντανακλά το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων όπως διαμορφώνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

MissBloom TEAM
Answear Answear

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Answear παρέχει εκπτώσεις συμβολικού χαρακτήρα: μέχρι τις 11 Μαρτίου, επιλεγμένες γυναικείες και παιδικές συλλογές θα είναι διαθέσιμες με έκπτωση 23%, ενώ ανδρικές συλλογές θα είναι εκπτωτικές κατά 10%.

Η διαφορά 13% στην ειδική προσφορά Ladies First αντανακλά το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων όπως διαμορφώνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι γυναίκες εξακολουθούν να αμείβονται χαμηλότερα σε πολλές χώρες, με το μέσο όρο της διαφοράς να ανέρχεται σε 13% *. Εκτιμάται ότι με τον τρέχοντα ρυθμό, θα χρειαστούν 130 χρόνια για την εξάλειψη του μισθολογικού χάσματος.

Ladies First | Μία πρωτοβουλία της Answear για το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών

Η ενέργεια της Answear αποτελεί έκφραση υποστήριξης στις γυναίκες, καθώς τονίζει τις ανισότητες που αντιμετωπίζουν στον εργασιακό τους βίο, ενώ ταυτόχρονα παρέχει το έναυσμα για ευρύτερη δράση και δημόσιο διάλογο.

Ακριβώς όπως και πριν από έναν χρόνο που η ενέργεια παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, η Answear δεσμεύεται για την καταπολέμηση των διακρίσεων, καθώς η ισότητα αποτελεί βασική αξία της. Η μάρκα πιστεύει ακράδαντα ότι μόνο μέσα από ομαδική δράση μπορούμε να χτίσουμε μία πιο δίκαιη κοινωνία.

Answear

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί ιδανική ευκαιρία για την υπενθύμιση της υπάρχουσας μισθολογικής ανισότητας. Παρότι οι γυναίκες κατακτούν υψηλότερες βαθμίδες εκπαίδευσης και εργάζονται εξίσου σκληρά όπως οι άντρες, το μισθολογικό χάσμα αποτελεί εμπόδιο, περιορίζοντας την πλήρη εξέλιξη και επηρεάζοντας αρνητικά την ποιότητα ζωής πολλών γυναικών.

Answear

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Answear ακολουθεί μία πολιτική ισότητας όσον αφορά στο σύστημα αμοιβών του προσωπικού της. Σε ένα εταιρικό περιβάλλον όπου οι γυναίκες αποτελούν πλειοψηφία, οι μισθολογικές αποφάσεις βασίζονται αποκλειστικά στα προσόντα, την εμπειρία και τη δέσμευση. Εσωτερικοί έλεγχοι επιβεβαιώνουν ότι οι μισθοί ανδρών και γυναικών σε παρόμοιες θέσεις αποδεικνύουν τη δέσμευση της μάρκας στην εξάλειψη κάθε μορφής διάκριση.

H προσφορά Ladies First είναι διαθέσιμη εδώ:

https://answear.gr/s/womens-day

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ