Follow us

Το viral TikTok tip ομορφιάς που δεν πρέπει με τίποτα να ακολουθήσεις

Όπου δεις #SunscreenContouring, τρέξε μακριά.

πώς βάζω την αντηλιακή κρέμα Istock Photo

Το έχουμε πει στο παρελθόν και θα το πούμε ξανά: Τα social media είναι ένας υπέροχος κόσμος μέσα στον οποίο οι πληροφορίες μεταδίδονται με ταχείς ρυθμούς κι έτσι μπορείς να ανακαλύψεις χρήσιμα tips και hacks που υπό άλλες συνθήκες δεν θα γνώριζες ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ακολουθείς ό,τι βλέπεις στο TikTok; Σε καμία περίπτωση, αφού πολλές φορές οι "αυθαίρετες" συμβουλές ομορφιάς που θα βρεις εκεί μπορούν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Τρανό παράδειγμα το viral Sunscreen Contouring tip, που σου δείχνει πώς να βάζεις αντηλιακή κρέμα... ή -αν μας ρωτάς- πώς να μην βάζεις!

3 αντιγηραντικά συστατικά που πρέπει να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς από τα 20 σου

Δες πώς να μην βάζεις την αντηλιακή κρέμα

Το νέο αυτό trend καλεί για εφαρμογή του αντηλιακού μόνο στα σημεία που θέλεις να δείχνουν πιο φωτεινά -φαντάσου που θα έβαζες το highlighter ή το πιο ανοιχτόχρωμο concealer σου- και για παράλειψη -ή λιγότερη προστασία- εκείνων που θέλεις να είναι πιο σκουρόχρωμα ώστε να δημιουργηθεί ένα "φυσικό" contouring. "Oh no, oh no, oh no no no", θα πούμε εμείς.

Κάτι μας λέει ότι το συγκεκριμένο trend είναι εμπνευσμένο από το βίντεο με την skincare ρουτίνα της Gwyneth Paltrow, η οποία είπε χαρακτηριστικά, εξοργίζοντας δερματολόγους, αισθητικούς και beauty editors: "Δεν μου αρέσει να εφαρμόζω πολύ αντηλιακό από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Αλλά μου αρέσει να το εφαρμόζω στη μύτη μου και στις περιοχές που ο ήλιος αγγίζει".

5 ευρέως διαδεδομένες skincare συμβουλές που πρέπει να σταματήσεις να ακολουθείς

Ελπίζουμε να καταλαβαίνεις πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για την επιδερμίδα, λαμβάνοντας υπόψη τόσο πόση απαραίτητη για την καλή υγεία της είναι η αντηλιακή προστασία. Δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι το αντηλιακό δεν σε προστατεύει μόνο από τα εγκαύματα, αλλά και από τον καρκίνο και τη φωτογήρανση, οπότε θα πρέπει να είναι εξαιρετικά επιμελής με την εφαρμογή του.

Προκειμένου να μπορεί να παρέχει επαρκή προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB, θα πρέπει να εφαρμόζεται ποσότητα ίση με ένα κουταλάκι του γλυκού στο πρόσωπο και ποσότητα ίση με ένα σφηνάκι στο σώμα. Πολύ σημαντικό είναι επίσης να μην ξεχνάς και σημεία κλειδιά, όπως τα αφτιά, τα γόνατα και τα χείλη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ