Πώς να κάνεις το πιο hot-right-now, αγαπημένο χτένισμα των Γαλλίδων

Είναι πιο εύκολο απ' όσο φαίνεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ΣΟΦΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

Είναι γνωστό ότι οι Γαλλίδες είναι πάντα τόσο κομψές στα όλα τους: από τις επιλογές στα outfits που επιλέγουν, μέχρι το μακιγιάζ και τα μαλλιά τους. Όλα πάνω τους δείχνουν τόσο put together, χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι έχουν προσπαθήσει πολύ. Και αυτό ακριβώς μας μαγεύει όλες: η ισορροπία μεταξύ του επιμελώς ατημέλητου, του "undone" στιλ που ωστόσο είναι πάντα προσεγμένο.

Τα χτενίσματα που επιλέγουν αυτήν την στιγμή οι πιο κομψές Παριζιάνες

Σε αυτή τη φιλοσοφία κινείται και το πιο hot right-now χτένισμα και αγαπημένο όλων των Γαλλίδων, που βλέπεις παντού στο Insta feed σου αλλά και στους δρόμους του Παρισιού. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το half-up knotted hairstyle, δηλαδή τα μαλλιά που είναι πιασμένα μισά μισά σε έναν "messy" κότσο.

Το μυστικό για το συγκεκριμένο χτένισμα - ώστε να βγει χαλαρό, όπως ακριβώς το πετυχαίνουν οι Παριζιάνες- είναι η απλότητα. Δεν θες τα μαλλιά σου να είναι καθόλου "στημένα", απεναντίας ακριβώς αυτή η ανεμελιά, ακόμα και "οι τουφίτσες που πετάνε" είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Προσπάθησε να μη βγει τέλειο και ultra-polished - ακριβώς αυτές οι ατέλειες είναι που καθορίζουν τα χτενίσματα και τα μαλλιά των Γαλλίδων και τα κάνουν τόσο αξιοζήλευτα.

Πώς θα πετύχεις το αγαπημένο χτένισμα των Γαλλίδων βήμα-βήμα:

#1. Καταρχάς, πρέπει να ξεκινήσεις κάνοντας κυματιστά τα μαλλιά σου. Εδώ μπορείς να δεις πώς να κάνεις beach waves σε 5', εν τάχει να σου πούμε πάντως ότι αν επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις ψαλίδι, άφηνε την κάθε τούφα λίγη ώρα τυλιγμένη σε αυτό για να μη βγουν πολύ στημένες οι μπούκλες σου. Αν παρ' όλα αυτά καταλήξουν πολύ "σφιχτές", μπορείς πάντα να τις "χαλάσεις" χτενίζοντάς τες καλά. Φυσικά, μην ξεχάσεις να εφαρμόσεις από πριν ένα heat protecting προϊόν.

#2. Μην ξεχνάς τον χρυσό κανόνα, που δεν είναι άλλος από το να μην ανησυχείς για το αν θα βγει τέλειο το χτένισμα. Επομένως, χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου για να μαζέψεις τα μισά μαλλιά σου σε μια messy αλογοουρά που θα στριφογυρίσεις σε ένα top knot bun - δηλαδή, σε έναν χαλαρό κότσο.

#3. Στερέωσέ το με ένα μαύρο ή διάφανο λαστιχάκι που όμως θα φροντίσεις να μην κλείσει τις άκρες των μαλλιών σου. Αυτο σημαίνει ότι θα αφήσεις επίτηδες τις άκρες να κρέμονται χαλαρές, ενώ χρησιμοποιώντας και πάλι τα δάχτυλά σου, θα "χαλάσεις" τον κότσο χαλαρώνοντάς τον και δίνοντας λίγο όγκο στα μαλλιά - αυτή η κίνηση θα τα κάνει να φαίνονται και πιο "γεμάτα'. Δεν πειράζει να ξεφύγουν κάποιες τούφες αφού αυτό ακριβώς θες να πετύχεις.

#4. Όταν τελειώσεις με τον κότσο, φόρμαρε λίγο τα μαλλιά σου (και πάλι με τα δάχτυλα) για να δώσεις όγκο και κίνηση, ενώ αν χρειαστεί, ξαναπέρασε κάποιες τούφες με το ψαλίδι για να ανανεώσεις τους κυματισμούς. Ψέκασε με ένα spray κρατήματος και λάμψης ή αν θες εφάρμοσε λίγο αφρό για μπούκλες και μέσα σε λίγα λεπτά έχεις το πιο καλοκαιρινό και εύκολο χτένισμα.

Hint: το κλειδί είναι να αποφεύγεις να χρησιμοποιείς χτένα ή βούρτσα και να αρκεστείς στα δάχτυλά σου!

Δες επίσης: Πώς να κάνεις το τέλειο 90s blow out hairstyle σπίτι σου