Follow us

Πώς θα εντάξεις το σαλικυλικό οξύ στην skincare ρουτίνα σου ώστε να απαλλαγείς από τα ενοχλητικά σπυράκια

Καθώς και μερικά από τα αγαπημένα μας skincare προϊόντα με σαλικυλικό οξύ.

ακμή iStock

Εάν δεν είσαι μια νέα (και ανερχόμενη) skincare addict, σίγουρα θα γνωρίζεις τα οφέλη που έχει το σαλικυλικό οξύ στο πρόσωπό σου, όπως και όλων των συστατικών που περιέχονται σε κρέμες, ορούς και ενίοτε προϊόντα μακιγιάζ (βλ. foundation).

Εάν πάλι μόλις αποφάσισες να "βουτήξεις" στον ωκεανό των θαυματουργών συστατικών που πραγματικά μπορούν να μεταμορφώσουν την επιδερμίδα, κι ενδιαφέρεσαι να μάθεις τι κάνει το κάθετι, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.

Αυτά που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι ότι το υαλουρονικό οξύ παρέχει ενυδάτωση, τα AHAs (ή άλφα υδροξυ-οξέα) είναι τέλεια για μια λαμπερή, βελούδινη επιδερμίδα, η Βιταμίνη C κάνει θαύματα εάν έχεις κηλίδες ή πανάδες και χαρίζει φωτεινότητα ενώ το σαλικιλικό οξύ είναι το ιδανικό οξύ που θα γίνει "φίλος" σου αν υποφέρεις από ακμή, μιας και αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό της.

Πώς επηρεάζει το άγχος το πρόσωπο και το δέρμα μας;

Τι είναι το σαλικυλικό οξύ;

Το σαλικυλικό οξύ ανήκει στην οικογένεια των BHAs (βήτα υδροξυ-οξέων) και προέρχεται από το φλοιό της ιτιάς. Πρόκειται ουσιαστικά για φάρμακο που βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και της ερυθρότητας καθώς αφαιρεί την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος. Το σαλικυλικό οξύ έχει αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες ενώ μειώνει την ερυθρότητα, λόγοι που εξηγούν γιατί περιλαμβάνεται στη σύνθεση των περισσότερων προϊόντων κατά της ακμής.

Το σαλικυλικό οξύ βοηθά στην κυτταρική ανανέωση του δέρματος ενώ καθαρίζει σε βάθος τους φραγμένους πόρους από τους ρύπους, τα υπολείμματα μακιγιάζ και οτιδήποτε έχει εισχωρήσει σε αυτούς, αφήνοντας μια καθαρή επιδερμίδα και εμποδίζοντας την ακμή να εδραιωθεί στο πρόσωπο.

Μπορείς να βρεις μια πληθώρα προϊόντων με το συγκεκριμένο αυτό οξύ, όπως toners, σέρουμ, ειδικές θεραπείες, ακόμα και ενυδατικές. Φυσικά, ενθαρρύνουμε να ζητήσεις τη γνώμη του δερματολόγου σου αν υποφέρεις από έντονη ακμή, ή από σπυράκια που επιμένουν για καιρό. Εάν πάλι εμφανίζεις κάποια μεμονωμένα σπυράκια κάποιες μέρες τον μήνα (βλ. λίγο πριν την περίοδο σου) μπορείς να επωφεληθείς από μερικά προϊόντα που θα εντάξεις στην skincare ρουτίνα σου.

Έχε μόνο στο νου σου ότι, ιδίως αν είσαι αρχάρια, πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα με τη χρήση και την εφαρμογή του στο δέρμα σου - ξεκίνα με μια συντηρητική χρήση για αρχή και μόνο στο πάσχον σημείο, ενώ απόφυγε να το συνδυάζεις με άλλα οξέα.

Οι πιο οικονομικές μάσκες προσώπου για βελούδινη επιδερμίδα

Δες παρακάτω μερικά από τα αγαπημένα μας:

Vinopure Purifying Toner της Caudalie

Vinopure Purifying Toner της Caudalie

Το Caudalie Vinopure Purifying Toner είναι μια τονωτική λοσιόν σχεδιασμένη για τις ανάγκες της μικτής-λιπαρής επιδερμίδας με τάση ακμής.

Περιέχει φυσικό σαλικυλικό οξύ (100% καθαρό και φυσικής προέλευσης) και καθαρίζει ορατά τους πόρους βελτιώνοντας την υφή της επιδερμίδας χάρη στην κερατολυτική του δράση. Πλούσια σε αιθέρια έλαια (Λεβάντα, Σιτρονέλα, Δυόσμος, Δενδρολίβανο, Μελισσόχορτο & Γεράνι) για εξυγίανση της επιδερμίδας. 

Vinopure Serum Salicylique Anti-Imperfections της Caudalie

Vinopure Serum Salicylique Anti-Imperfections της Caudalie

Με φυσικό σαλικυλικό οξύ, πολυφαινόλες σταφυλιού και νιασιναμίδη, ο ορός Vinopure Serum Salicylique Anti-Imperfections της Caudalie βελτιώνει ορατά την υφή της ακνεικής επιδερμίδας και συσφίγγει τους πόρους.

The Skin Pharmacist Spot Corrector

The Skin Pharmacist Spot Corrector

Λοσιόν για τοπική χρήση σε σπυράκια και μαύρα στίγματα. Με 2% σαλικυλικό οξύ και εκχύλισμα επιλόβιου βοηθά στην άμεση εξάλειψη των υπαρχουσών ατελειών και  εμποδίζει την εμφάνιση νέων.

Peace Out Acne Dots, Sephora

Peace Out Acne Dots, Sephora

Με σαλικυλικό οξύ, βιταμίνη Α και aloe vera, τα θαυματουργά αυτά αυτοκολλητάκια εφαρμόζουν στο σπυράκι και δρουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, δρώντας καταπραϋντικά στην πάσχουσα περιοχή.

Salicylic Acid 2% Solution, The Ordinary

Salicylic Acid 2% Solution, The Ordinary

Ένα διάλυμα σαλικυλικού οξέος με 2% περιεκτικότητα που που αντιμετωπίζει τα σπυράκια, απομακρύνει απαλά τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας και καταπραΰνει τις κοκκινίλες και τη φλεγμονή. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ