Follow us

Αυτή είναι η αγαπημένη μας θεραπεία για λεία, λαμπερά μαλλιά

Η haircare ρουτίνα που είναι ιδανική για λιπαρά μαλλιά με ξηρές, ταλαιπωρημένες άκρες.

μαλλιά iStock

Όσο χειμωνιάζει και ο καιρός γίνεται πιο κρύος είναι πιθανό να παρατηρείς μια ατονία και θαμπάδα στα μαλλιά σου. Οι απότομες αυξομοιώσεις της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με την υγρασία προκαλούν αυτό το ανεπιθύμητο φριζάρισμα αλλά και μια ξηρότητα στα μαλλιά, που τα κάνει να χάνουν τη λάμψη τους.

Τι μπορείς να κάνεις; Καταρχάς, καλό είναι να επαναπροσδιορίσεις τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου, εντάσσοντας περισσότερα haircare προϊόντα στη φροντίδα τους. Βέβαια, όσα προϊόντα κι αν προσθέσεις, και όσο καλά κι ακριβά και να ναι, καμία θεραπεία/αγωγή δεν θα έχει αποτέλεσμα αν δεν είσαι συνεπής σε αυτή, ανάλογα φυσικά και με τις ανάγκες των μαλλιών σου.

Τα καλύτερα σαμπουάν για να καταπολεμήσεις αποτελεσματικά την ξηρότητα στο τριχωτό

Γιατί φριζάρουν τα μαλλιά μου;

Η απαντηση στο αιώνιο ερώτημα: Το φριζάρισμα προκαλείται από την έλλειψη υγρασίας στην τρίχα, επομένως θα σου προτείναμε να εφαρμόζεις περισσότερα προϊόντα για ενυδάτωση - και σίγουρα να μην παραλείπεις το conditioner και τη μάσκα μαλλιών.

Μερικές συμβουλές για μια σωστή ρουτίνα περιποίησης:

Αφού λούσεις τα μαλλιά σου κι ενώ είναι ακόμα νωπά, άπλωσε στις ρίζες μια cooling scalp mask ή ένα scrub για να καθαρίσεις το τριχωτό από τους ρύπους αλλά και να το καταπραΰνεις σε περίπτωση που το νιώθεις ξηρό ή ερεθισμένο. Στη συνέχεια, εφάρμοσε μια ενυδατική μάσκα μαλλιών στα μήκη των μαλλιών σου και χτένισέ τα καλά για να απλωθεί ομοιόμορφα παντού. Τύλιξέ τα με ένα shower cap αλλά και μια ζεστή πετσέτα από πανω (που θα έχεις ζεστάνει σε φούρνο μικροκυμάτων ή στο καλοριφέρ) - η ζέστη από την πετσέτα δημιουργεί ατμό που με τη σειρά του βοηθά την υγρασία να εισχωρήσει βαθύτερα στην τρίχα. Μείνε έτσι για τουλάχιστον μισή ώρα (όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο για τα μαλλιά) και στη συνέχεια ξέπλυνε πολύ καλά με νερό.

Στέγνωσε τα μαλλιά σου με σεσουάρ σε κρύο αέρα, κρατώντας το κάθετα και ξεκινώντας από την κορυφή του κεφαλιού προς τα κάτω, ενώ ταυτόχρονα τα χτενίζεις με τα δάχτυλα ή μια χτένα. Αυτό θα τα βοηθήσει να μην φριζάρουν ενώ θα δώσουν και μια φόρμα στα μαλλιά σου. Τέλος, πιάσε τα σε έναν κότσο και κοιμήσου έτσι όλο το βράδυ. Το πρωί θα ξυπνήσεις με υπέροχα λαμπερά, λεία και κυματιστά μαλλιά χωρίς να έχεις χρησιμοποιήσει κανένα άλλο εργαλείο styling.

Scalpcare | Ο σωστός τρόπος για να έχεις υγιή, πλούσια μαλλιά

Τα αγαπημένα μας προϊόντα:

#1. Scalp Revival της Briogeo

#2. Specifique Bain Dermocalm Riche Υποαλλεργικό Σαμπουάν της Kérastase

#3. Hydration Μαλακτική κρέμα ενυδάτωσης της Apivita

#4. Μάσκα αναδόμησης μαλλιών Absolut Repair της L'oreal Professionel

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ