Follow us

Ποιο είναι το "Clean" Beauty Look που έχει γίνει viral στο TikTok;

Ή αλλιώς, μια beauty αισθητική που θα κάνει κάθε εμφάνισή σου να δείχνει "ακριβή".

hailey bieber Splash News / Ideal Image

Όπως έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, το TikTok είναι το μέσο που, εκτός από άφθονο γέλιο, προσφέρει επίσης τη δυνατότητα να μάθεις πολλά πράγματα για τον κόσμο της ομορφιάς.

Άπειρα beauty hacks και makeup tips έχουμε μάθει από τη δημοφιλή αυτή πλατφόρμα διασκέδασης από την έναρξη της καραντίνας (όταν και δημιουργήθηκε το εν λόγω μέσο) μέχρι και σήμερα. Μια πολύ πρόσφατη τάση που έχει κάνει την εμφάνισή της τελευταία είναι το "clean beauty look".

7 IG λογαριασμοί που πρέπει να ακολουθήσεις για άφθονο nail inspo

Κι αν το μυαλό σου πηγαίνει αμέσως στο nude makeup και στην "καθαρή ομορφιά" που προστάζει τη χρήση κυρίως sustainable καλλυντικών, ξανασκέψου το. Φυσικά και οι δύο παραπάνω παράγοντες έχουν γίνει μεγάλες τάσεις στη βιομηχανία της ομορφιάς, όμως το clean beauty look αναφέρεται περισσότερο στην clean αισθητική παρά σε κάποιο makeup look per se.

Ποιο είναι το "Clean" Beauty Look που έχει γίνει viral στο TikTok;

Τι είναι το clean beauty look

Αναφερόμαστε κυρίως στην αψεγάδιαστη, λαμπερή επιδερμίδα που ακτινοβολεί υγεία και dewy λάμψη, στα μαζεμένα μαλλιά σε sleek κότσους, στα cool ρούχα και χρυσά κοσμήματα και, γενικότερα, σε έναν αέρα αβίαστης κομψότητας, καθαριότητας και φρεσκάδας που μπορείς να "μυρίσεις" από μακριά.

Σου έρχονται κάποιες συγκεκριμένες stars διαβάζοντας τα παραπάνω; Ναι, οι Hailey Bieber, Kendall Jenner και Bella Hadid είναι άξιες εκπρόσωποι του παραπάνω trend αφού μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι ήταν κι εκείνες που λάνσαραν πρώτες την τάση στα off duty looks τους. Μια τάση που αντιγράφεται συνεχώς τόσο από μοντέλα όσο και από fashionistas αλλά και beauty addicts ανά τον κόσμο, κάνοντας μόδα πλέον την "καθαρή" ομορφιά χωρίς πολλές φανφάρες και έντονα makeup looks.

hailey bieber

Μάλιστα, είναι τόσο αβίαστα σικ που σε κάνει να δείχνεις... "ακριβή", χωρίς στην πραγματικότητα να έχεις ξοδέψει τίποτα για να το πετύχεις. Δες παρακάτω πώς μπορείς να το υιοθετήσεις κι εσύ χωρίς να προσπαθήσεις ιδιαίτερα σκληρά. Θυμήσου ότι κι εδώ έχει εφαρμογή ο κανόνας "less is more".

#1. Πιάσε τα μαλλιά σου σε κότσο

Βασικά, το κλειδί εδώ είναι τα μαλλιά σου να είναι πάντα καλοχτενισμένα και να μην φριζάρουν, είτε είναι πιασμένα σε κότσο, αλογοουρά ή πλεξούδα είτε είναι λυτά. Οπότε, ψέκασε σε μια βούρτσα λίγη λακ και χτένισε τα μαλλιά σου για να τιθασεύσεις τις τριχούλες που πετάνε. Επίσης, αν ταλαιπωρείσαι από το φριζάρισμα, φρόντισε να ενυδατώνεις καλά τα μαλλιά σου και να χρησιμοποιείς anti-frizz σαμπουάν και conditioner. Τέλος, το go-to αξεσουάρ των γυναικών που πρεσβεύουν το trend είναι το κλάμερ.

Bella Hadid

Claw Clips ή κλάμερ | Δες πώς να συνδυάσεις το πιο cult & cool αξεσουάρ μαλλιών

#2. Δώσε σημασία στην ενυδάτωση

Είναι πολύ σημαντικό η επιδερμίδα σου να δείχνει λεία, λαμπερή, ενυδατωμένη, γι' αυτό και πρέπει να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα για σένα skincare προϊόντα. Επίσης, και όσον αφορά το μακιγιάζ, προτίμησε primers και foundations που χαρίζουν λάμψη στο δέρμα. Υπάρχουν τέτοια προϊόντα που περιέχουν ιριδίζοντα στοιχεία στις συνθέσεις τους, μόνο μην το παρακάνεις. Λίγες σταγόνες αρκούν για να σου δώσουν το επιθυμητό dewy εφέ και να μη φανεί ότι φοράς πολλές στρώσεις foundation.

#3. Προτίμησε κρεμώδη προϊόντα

Για να διατηρήσεις αυτό το διακριτικό εφέ λάμψης επίλεξε κρεμώδη ρουζ και bronzers, που θα χαρίσουν μια ομοιόμορφη λάμψη και μια νότα υγείας και φρεσκάδας στο πρόσωπό σου.

#4. Dreamy Lashes

Οι βλεφαρίδες παίζουν επίσης τον ρόλο τους γι' αυτό μην ξεχνάς να περνάς δύο στρώσεις μάσκαρα για όγκο και μήκος.

#5. Τελευταίες makeup πινελιές

Χτένισε καλά τα φρύδια σου και απόφυγε να τα παραβγάζεις με το τσιμπιδάκι, ενώ όσον αφορά στα χείλη, προτίμησε luminous και glossy υφές για να τα κάνεις να λάμπουν.

#6. Αξεσούαρ και κοσμήματα

Κι αυτά πρέπει να ακολουθούν μια μίνιμαλ αισθητική, οπότε φρόντισε να είναι λεπτεπίλεπτα και κομψά. Δεν είναι τυχαίο ότι οι χρυσοί κρίκοι και οι αλυσίδες είναι τα must κοσμήματα των trendsetters.

#7. Fragrance

Φυσικά και το άρωμα έχει σημασία, γι' αυτό προτίμησε μυρωδιές που αναδίδουν φρεσκάδα και καθαριότητα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ