Follow us

Did you know? Το ρυζόνερο κάνει θαύματα και στο δέρμα, εκτός από τα μαλλιά

Χάρισε φωτεινότητα και λάμψη στην επιδερμίδα σου με ένα από τα πιο εύκολα, DIY toner από νερό ρυζιού.

korean skin iStock

Το ρυζόνερο είναι για χρόνια ξακουστό για τις θαυματουργές ιδιότητές του στα μαλλιά, κάνοντάς τα να δείχνουν στιλπνά και λαμπερά. Αν είσαι fan της κορεάτικης κουλτούρας πιθανόν να γνωρίζεις ήδη ότι οι γυναίκες της Κορέας το χρησιμοποιούν κατά κόρον στην beauty ρουτίνα τους. Εξού και τα υπέροχα μαλλιά, πλούσια που έχουν, πάντα λεία και μεταξένια, ακτινοβολούν υγεία και λάμψη.

Όμως, πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι το νερό ρυζιού κάνει θαύματα και στην επιδερμίδα, αφού χάρη στις πολλές βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και αμινοξέα που περιέχει, χαρίζει άφθονα πλεονεκτήματα στο δέρμα μας. Δεν είναι τυχαίο που αποτελεί το κύριο συστατικό πολλών κορεάτικων skincare προϊόντων εδώ και χρόνια.

Τα οφέλη για το δέρμα μας

Το ρυζόνερο, μεταξύ άλλων, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, αφού χάρη στα συστατικά που αναφέραμε παραπάνω διατηρεί την ελαστικότητα της επιδερμίδας και συμβάλλει στη βελτίωση των σημαδιών γήρανσης στο πρόσωπό μας. Επιπλέον, το ρυζόνερο έχει λευκαντικές ιδιότητες κάνοντας το δέρμα να δείχνει πιο φωτεινό, ενώ ταυτόχρονα παρέχει φυσική προστασία στον επιδερμικό φραγμό από εξωτερικές επιθέσεις. Τέλος, έχει και καταπραϋντικές ιδιότητες, που ιδίως το καλοκαίρι το κάνουν να είναι πολύ χρήσιμο σε περιπτώσεις εγκαυμάτων από τον ήλιο.

Ποιο είναι το "Clean" Beauty Look που έχει γίνει viral στο TikTok;

Πώς να το εντάξεις στην skincare ρουτίνα σου

Για την παρασκευή του, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βράσεις λίγο ρύζι σε μια κατσαρόλα με νερό. Με ένα σουρωτήρι, τοποθέτησε το βρασμένο νερό σε ένα μπουκάλι αφού πρώτα θα το έχεις αφήσει να κρυώσει καλά, και φύλαξέ το στο ψυγείο.

Με αυτό το μείγμα μπορείς να ψεκάζεις το πρόσωπό σου σε καθαρή επιδερμίδα κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς ή να ταμπονάρεις το δέρμα σου με cotton pads που έχεις βουτήξει στο ρυζόνερο, χρησιμοποιώντας το σαν toner προσώπου.

Εύκολο;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ