Follow us

Banana Liner | Το πιο εύκολο στιλ eyeliner θα γίνει το αγαπημένο σου

Ρετρό και σούπερ σικ, το προτιμούν ήδη οι περισσότερες celebrities.

liner Splash News / Ideal Image

Reverse, graphic, double-wing και fairy-wing liner... Όλοι οι παραπάνω όροι αφορούν τα πιο πρόσφατα eyeliner trends, που έχουν επικρατήσει τα τελευταία χρόνια σε street style αλλά και σε πασαρέλες παγκοσμίως. Κι όλα συνηγορούν στο παρακάτω συμπέρασμα: Ότι το eyeliner είναι ίσως ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπητά makeup trends (και προϊόν μακιγιάζ, βεβαίως) των γυναικών.

Άλλες το φοβούνται και το αποφεύγουν πάση θυσία, λόγω του ότι θέλει μια ορισμένη ακρίβεια στην εφαρμογή του. Άλλες το λατρεύουν και περνούν άπειρες ώρες στον καθρέφτη κάνοντας εξάσκηση για την τέλεια γραμμή και δοκιμάζοντας όλα τα νεότερα στιλ που κυκλοφορούν καθημερινά σε Instagram και TikTok. Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, πάω στοίχημα ότι θα λατρέψεις το πιο πρόσφατο απ' όλα τα eyeliner trends, που δεν είναι άλλο από το banana liner.

Primer ματιών | Τι είναι και πόσο χρησιμεύει στο μακιγιάζ;

Και είναι αυτό ακριβώς που δηλώνει η ονομασία του, μια γραμμή που μιμείται τη μορφή της μπανάνας. Πιο αναλυτικά, αφορά ένα trend που έρχεται κατευθείαν από τα 60s, κάνοντας το look να δείχνει εντελώς ρετρό. Ίσως, καθώς διαβάζεις αυτές τις γραμμές, να σού έρχεται στο μυαλό η Twiggy, το πασίγνωστο μοντέλο που τη δεκαετία του '60 είχε ως χαρακτηριστικό στοιχείο του μακιγιάζ της το banana liner, ένα makeup look που αντιγράφηκε όσο κανένα άλλο.

Αυτό ακριβώς είναι και το retro look που προσπαθεί να αντιγράψει και η Gen Z στο TikTok, φέρνοντάς το στο προσκήνιο τους τελευταίους μήνες. Και ο λόγος που το έκανε να επικρατήσει λίγο πιο πολύ από τα άλλα είναι το γεγονός ότι μπορείς να το κάνεις ακόμα κι αν θεωρείς τον εαυτό σου αρχάριο στο μακιγιάζ και στο eyeliner. Πρόκειται για το πιο εύκολο απ' όλα για να σχεδιαστεί, αφού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τραβήξεις μια γραμμή στο βλέφαρο, ακριβώς κάτω από το κόκκαλο του φρυδιού, ακολουθώντας τη καμπύλη του και χωρίς να ανησυχείς ιδιαίτερα για την ακρίβεια της γραμμής.

Banana Liner, ένα στιλ με άπειρους συνδυασμούς

Μπορείς αν θες να συνδυάσεις το banana liner με cat-eye liner και διακριτική shimmery σκιά ή highlighter στο εσωτερικό των ματιών, όπως ακριβώς έκανε και η celebrity makeup artist, Ash Holm, στη Shay Mitchell.

Loading...

Προτείνω ακόμα να συνδυάσεις άφοβα χρώματα και υφές, ενώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε υγρό liner, είτε gel, είτε eye pencil.

Loading...

Δες εδώ τις αγαπημένες μας επιλογές σε eyeliners.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ