Follow us

Η μικρή (και θαυματουργή) κίνηση που θα σε απαλλάξει από το ενοχλητικό πρήξιμο στα μάτια

Απαλλάξου από τα γνωστά "puffy eyes" για μια πιο ξεκούραστη όψη γύρω από την περιοχή των ματιών.

keeping-the-health-of-her-skin-in-check-picture-id1155167023-1 iStock

Το πρήξιμο κάτω από τα μάτια, οι μαύροι κύκλοι και η γενικότερη όψη κούρασης στην ευαίσθητη αυτή περιοχή, ταλαιπωρούν ολοένα και περισσότερες γυναίκες ενώ μπορεί να αφορούν όλες τις ηλικίες.

Aιτία για την εμφάνιση του πρηξίματος αποτελεί συνήθως η κούραση, η έλλειψη ύπνου, το στρες, οι πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή (που επίσης ταλαιπωρούν τα μάτια), η κακή διατροφή, το κάπνισμα, το αλκοόλ αλλά και η κληρονομικότητα. Πρόκειται δηλαδή για ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα που όμως επηρεάζει αρκετά το πρόσωπό μας, αλλά και το βλέμμα μας.

Και μπορεί οι κρέμες ματιών να συντελούν πολύ στη βελτίωση της όψης των puffy eyes, το κλειδί όμως βρίσκεται κυρίως στον τρόπο εφαρμογής τους. Και πιο συγκεκριμένα, στις απαλές κινήσεις μασάζ που μπορείς να κάνεις γύρω από τα μάτια ώστε να βελτιώσεις την κυκλοφορία του αίματος, να ανακουφίσεις και να τονώσεις την περιοχή από το οίδημα. Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα δύναται να περιοριστούν ακόμα και οι μαύροι κύκλοι.

Primer ματιών | Τι είναι και πόσο χρησιμεύει στο μακιγιάζ;

Πώς να το κάνεις σωστά:

Πολλοί προτείνουν τη χρήση jade roller, εμείς όμως θα σου λέγαμε να δοκιμάσεις αρχικά με τα δάχτυλά σου. Αφού εφαρμόσεις λίγες σταγόνες από την κρέμα ή τον ορό ματιών σου, χρησιμοποίησέ τα με επιδεξιότητα για να ασκήσεις ελαφρά πίεση στις εσωτερικές γωνίες των ματιών, στα βλέφαρα αλλά και στη γύρω περιοχή. Επίσης, ταμπόναρε ελαφρά τα μάτια σου ασκώντας και πάλι μικρή πίεση με αυτά.

Τι είναι το "slugging manicure" που δοκιμάζουν τελευταία όλες οι skincare gurus;

Δες και στο παρακάτω βίντεο πώς ακριβώς μπορείς να το κάνεις:

Loading...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ