Follow us

Ταλαιπωρείσαι από μαύρους κύκλους στα μάτια; Ο εύκολος τρόπος για να απαλλαχθείς από αυτούς μια και καλή

Το ότι είναι φυσιολογικό να εμφανίζονται (σχεδόν) σε όλoυς, δεν είναι λόγος για να μην τους αντιμετωπίσεις σωστά.

eyes iStock

Μπορεί να έκανες binge-watching την αγαπημένη σου σειρά στο Netflix, μπορεί να θέλησες να παρτάρεις μέχρι αργά στο αγαπημένο σου bar (hello επιστροφή στην κανονικότητα), μπορεί απλά να είχες αϋπνίες και να μην μπορούσες να κοιμηθείς τις τουλάχιστον 7 ώρες που ενδείκνυται να κοιμάται κανείς καθημερινά. Όποιος και να είναι ο λόγος που μπορεί να ξενύχτησες κάποιο βράδυ, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο: Οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια καραδοκούν, ενώ η κουρασμένη όψη είναι δεδομένη.

Τι είναι οι μαύροι κύκλοι και όλα τα σημάδια κούρασης γύρω από τα μάτια και γιατί εμφανίζονται;

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, αλλά και το πρήξιμο και η γενικότερη όψη κούρασης στην ευαίσθητη αυτή περιοχή, ταλαιπωρεί ολοένα και περισσότερες γυναίκες. Πρόκειται για ένα είδος υπερμελάγχρωσης (με τη μορφή κηλίδων και πλακών) που μπορεί να παρουσιαστεί γύρω από τα μάτια, προσδίδοντας στην περιοφθαλμική χώρα ταλαιπωρημένη όψη. Έχε υπόψη σου δε ότι μαύροι κύκλοι επηρεάζουν όλες τις ηλικίες.

Αίτια για την εμφάνιση των μαύρων κύκλων αποτελούν συνήθως η κούραση, η έλλειψη ύπνου, το στρες, οι πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή (που επίσης ταλαιπωρούν τα μάτια), η κακή διατροφή, το κάπνισμα, το αλκοόλ αλλά και η κληρονομικότητα.

Πώς μπορείς να τους αντιμετωπίσεις

Εκτός από κάποια πολύ μικρά (αλλά θαυματουργά) makeup hacks που μπορείς να δεις εδώ, το ελαφρύ μασάζ γύρω από τα μάτια μπορεί να αλλάξει πραγματικά όλη την όψη του προσώπου σου. Χρησιμοποίησε είτε τα δάχτυλα είτε ένα jade roller για να ασκήσεις ελαφρά πίεση στις εσωτερικές γωνίες των ματιών, στα βλέφαρα αλλά και στη γύρω περιοχή. Επίσης, ταμπόναρε ελαφρά την περιοχή ασκώντας μικρή πίεση με τα δάχτυλά σου. Αν τώρα χρησιμοποιήσεις και κάποιο eye gel, κρέμα ή έλαιο προσώπου, τόσο το καλύτερο ώστε να διευκολύνεις αλλά και να κάνεις πιο ευχάριστη την όλη διαδικασία.

Έτσι κι αλλιώς είναι σημαντικό να μην ξεχνάς την κρέμα ματιών στην skincare ρουτίνα σου, μιας και θα βοηθηθείς ιδιαίτερα στο να περιποιηθείς σωστά την πιο ευαίσθητη περιοχή του προσώπου σου.

20, 30, 40+ | Οι καλύτερες κρέμες ματιών για κάθε ηλικία

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου ένα πολύ ενυδατικό gel ματιών που ανακάλυψα πολύ πρόσφατα και με έχει ενθουσιάσει: Το Wide Awake Eye Gel της KORRES από την ήδη πολυαγαπημένη σειρά Greek Yoghurt, που πραγματικά "ξυπνά" την περιοχή γύρω από τα μάτια ενώ χαρίζει φρέσκο και ξεκούραστο βλέμμα από την πρώτη κιόλας χρήση.

Ταλαιπωρείσαι από μαύρους κύκλους στα μάτια; Ο εύκολος τρόπος για να απαλλαχθείς από αυτούς μια και καλή

Αυτό το boost καφεΐνης είναι στην πραγματικότητα ένα δροσερό gel ματιών με στοχευμένη δράση σε πρήξιμο, σακούλες και μαύρους κύκλους για φωτεινό και ξεκούραστο βλέμμα. Είναι εμπλουτισμένο με ελληνικό γιαούρτι, πλούσια πηγή προβιοτικών για θρέψη και προστασία της επιδερμίδας, αλλά και με μια σούπερ δόση καφεΐνης που προέρχεται από το εκχύλισμα του καφέ αλλά και το πράσινο τσάι, πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Το καλύτερο κομμάτι; Το μεταλλικό roll-on θα σε βοηθήσει να κάνεις το ελαφρύ μασάζ που λέγαμε παραπάνω ενώ θα τονώσει την περιοχή, καθιστώντας έτσι το νέο αυτό gel ένα πολύ χρήσιμο beauty gadget που αξίζει να προσθέσεις στο νεσεσέρ σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ