Bridal Emergency Kit | Όσα πρέπει να περιέχει απαραιτήτως το νεσεσέρ σου την ημέρα του γάμου σου

Μην φύγεις για την εκκλησία αν δεν δώσεις στη μαμά ή στην κολλητή σου το kit με όλα τα απαραίτητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΣΟΦΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

Όσο προνοητική κι αν είσαι και όσο καλά και να έχεις προετοιμάσει την κάθε λεπτομέρεια του γάμου σου, ο νόμος του Μέρφι λέει ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες κάτι να πάει στραβά. Ευτυχώς, συνήθως πρόκειται για μικρά ατυχηματάκια σχετικά με το χτένισμα, το μακιγιάζ ή το νυφικό και όχι κάτι πολύ σοβαρό που θα επηρεάσει τη διάθεσή σου τη μεγάλη αυτή μέρα. Σε κάθε περίπτωση, όλα φτιάχνουν με την κατάλληλη οργάνωση, οπότε προετοιμάσου καταλλήλως για να προλάβεις και το παραμικρό ατόπημα.

Τι πρέπει να κάνεις; Στην ουσία, αυτό που προτείνεται από όλες τις wedding planners είναι να έχεις έτοιμο ένα μικρό νεσεσέρ με τα προϊόντα-κλειδιά που θα σε "σώσουν". Το λεγόμενο αυτό emergency kit θα το παραδώσεις στη μαμά, στην κουμπάρα ή στην κολλητή σου ώστε να το έχει πάντα μαζί της κατά τη διάρκεια της νύχτας και να ανατρέξεις σε αυτό αν προκύψει το οτιδήποτε.

Bridal Hair | 4 κομψά χτενίσματα για νύφες με μακριά μαλλιά που θα κλέψουν τις εντυπώσεις

Τι πρέπει να βάλεις στο bridal emergency kit;

#1. Μαντηλάκια ντεμακιγιάζ για τη μάσκαρα (που σχεδόν σίγουρα θα τρέξει από τον ιδρώτα ή τη συγκίνηση) αλλά και για να διορθώσεις το μακιγιάζ σε περίπτωση που αλλοιωθεί.

#2. Blotting papers για τη λιπαρότητα και τις γυαλάδες - ιδιαίτερα χρήσιμα αν το δέρμα σου είναι λιπαρό και έχεις παρατηρήσει ότι το μακιγιάζ "τρέχει" μετά από λίγη ώρα ή γυαλίζεις εύκολα. Αν δεν προλάβεις να τα προμηθευτείς, ένα πακέτο χαρτομάντιλα θα κάνει περίπου την ίδια δουλειά.

#3. Το κραγιόν ή το λιπ γκλος σου για να ανανεώνεις το χρώμα. Συνεννοήσου με τον makeup artist που επιμελήθηκε το νυφικό μακιγιάζ σου ώστε να σε βάψει με το δικό σου κραγιόν.

#4. Διάφανη πούδρα για να σετάρεις το μακιγιάζ - ιδανικά με καθρεφτάκι. Ένα καθρεφτάκι πάντως το χρειάζεσαι ούτως ή άλλως. Επίσης, ένα setting spray ή face mist όχι μόνο θα κρατήσει σταθερό το μακιγιάζ σου αλλά θα σε δροσίζει κιόλας.

#5. Δείγμα από το άρωμά σου ώστε να ψεκάζεσαι μέσα στη νύχτα και να διατηρείσαι φρέσκια. Αν στο νεσεσέρ σου χωράει και ένα μίνι αποσμητικό, τότε ακόμα καλύτερα!

Bride's Scent | Τα 7 πιο δημοφιλή αρώματα που επιλέγουν οι νύφες διαχρονικά

#6. Μια μικρή χτένα για τις τριχούλες που πετάνε αλλά και μερικά τσιμπιδάκια, γιατί... ποτέ δεν ξέρεις.

#7. Hansaplast / Compeed για τα τακούνια. Ιδανικά, αν μπορείς να έχεις και ένα ζευγάρι φλατ μαζί σου, ακόμα καλύτερα.

#8. Σερβιετάκια.

#9. Ντεπόν.

#10. Προαιρετικά, ένα dry shampoo θα φρεσκάρει το χτένισμα και τα μαλλιά σου ενώ θα δώσει όγκο και κίνηση στα μαλλιά, αν κρίνεις ότι το χρειάζονται.

#11. Υγρά μαντηλάκια που θα σου φανούν πολύ χρήσιμα αν λερωθούν τα παπούτσια ή το νυφικό, και όχι μόνο - πραγματικά, κάνουν θαύματα σχεδόν στα πάντα.