Follow us

BB κρέμες vs Ενυδατικές με χρώμα | Ποιες οι διαφορές τους και τι να επιλέξεις

Δες τις καλύτερες BB creams της αγοράς αυτή τη στιγμή.

skin iStock

Κι όμως, οι BB κρέμες έχουν μεγάλη ιστορία: Δημιουργήθηκαν αρχικά στην Κορέα με στόχο να χαρίσουν έντονη κάλυψη στις Κορεάτισσες που ήθελαν να έχουν πάντα μια πορσελάνινη επιδερμίδα, αλλά και να κρύψουν την όποια άτονη, θαμπή όψη. Ταυτόχρονα παρείχαν ενυδατική δράση και αντηλιακή προστασία.

Στην Ευρώπη πρωτοχρησιμοποιήθηκαν στη Γερμανία από δερματολόγους, με κύριο στόχο να καλύψουν σημάδια και κοκκινίλες, να καταπραΰνουν και να προστατέψουν το δέρμα έπειτα από κάθε είδους επεμβάσεις.

Θες κάλυψη και αντηλιακή προστασία ταυτόχρονα; Τα αντηλιακά προσώπου με χρώμα που κάνουν ακριβώς αυτό

Στην πορεία, και όσο περνούσαν τα χρόνια, οι κρέμες αυτές εξελίχθηκαν και πλέον μιλάμε για φόρμουλες νέας γενιάς, που συνδυάζουν την τεχνογνωσία στην περιποίηση της επιδερμίδας με την εξειδίκευση στην τέχνη του μακιγιάζ. Στην Ευρώπη, οι συνθέσεις διαφέρουν λίγο ως προς το ότι συνήθως είναι αρκετά ανάλαφρες με διακριτικό, ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα, και σίγουρα δεν συγκρίνονται με τα foundations, που στόχος τους είναι η πλήρης κάλυψη.

Επομένως, μιλάμε ουσιαστικά για ένα ολότελα πολυχρηστικό προϊόν, που είναι 3 σε ένα: Χαρίζει ενυδάτωση, κάλυψη - χρώμα και αντηλιακή προστασία, συγκεντρώνοντας τα τρία βασικά βήματα της καθημερινής φροντίδας. Επιπλέον, χαρίζει ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα και είναι ιδανικό για τις κοπέλες που δεν θέλουν κάτι πολύ βαρύ στο δέρμα τους.

7 πολυχρηστικά προϊόντα μακιγιάζ για "έξυπνα" makeup looks

Ποια η διαφορά με τις ενυδατικές με χρώμα;

Πολλές κοπέλες τις συγχέουν - και εύλογα, αφού έχουν αρκετές ομοιότητες. Έχουν όμως και μια πολύ βασική διαφορά, αφού κύριο χαρακτηριστικό των ενυδατικών με χρώμα είναι, πρωτίστως, να ενυδατώνουν και δευτερευόντως να χαρίζουν ένα ανεπαίσθητο χρώμα και κάλυψη. Επομένως, απέχουν παρασάγγας από το να χαρακτηριστούν "πολυχρηστικά προϊόντα".

Beauty Editor's Choice | 5 ενυδατικές κρέμες με χρώμα για μια ανάλαφρη κάλυψη το καλοκαίρι

Φυσικά, εννοείται ότι έγκειται στην διακριτική σου ευχέρεια για το ποιο από τα δύο προϊόντα θα επιλέξεις, και εξαρτάται από τις ειδικότερες ανάγκες σου. Αν πάντως ανήκεις στη μερίδα αυτή των γυναικών που θέλουν όσο το δυνατόν πιο εύκολες λύσεις στην καθημερινή σου περιποίηση, οι BB creams είναι σίγουρα για σένα.

Δες παρακάτω τις 5 πολυαγαπημένες (και δοκιμασμένες) BB κρέμες:

GT 1 Glow Time® Pro BB Cream, Jane Iredale

GT 1 Glow Time® Pro BB Cream, Jane Iredale

Μια clean BB κρέμα με SPF 25 που λειαίνει, προστατεύει και ελαχιστοποιεί τις λεπτές γραμμές με τα φυσικά εκχυλίσματα που περιέχει για μέτρια έως πλήρη κάλυψη και βελούδινο τελείωμα.

Soleil Bronzer Face BB Cream SPF50, Lancôme

Soleil Bronzer Face BB Cream SPF50, Lancôme

Η αντηλιακή κρέμα προσώπου Lancome Soleil Bronzer SPF50 Protective Cream συνδυάζει τις ισχυρές προστατευτικές ιδιότητες ενός προηγμένου αντηλιακού με τις ιδιότητες τελειοποίησης της όψης της επιδερμίδας.

Green Me Hydrating BB Cream, KIKO MILANO

Green Me Hydrating BB Cream, KIKO MILANO

BB Cream φυσικό τελείωμα.  Αναδεικνύει, ενυδατώνει και χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα.

Ενυδατική Κρέμα ΒΒ για Κανονική Ανοιχτόχρωμη Επιδερμίδα, Garnier

Ενυδατική Κρέμα ΒΒ για Κανονική Ανοιχτόχρωμη Επιδερμίδα, Garnier

Η BB Cream της Garnier ενυδατώνει, χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα και υγιή λάμψη, εξαφανίζει κάθε ατέλεια και εξομαλύνει τις λεπτές γραμμές με απολεσμα που διαρκεί όλη την ημέρα. Ιδανική για κανονική ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα.

BB Pro Cream, ID Concept Beauty

BB Pro Cream, ID Concept Beauty

BB cream με oil free φόρμουλα και ενυδατικούς παράγοντες. Έχει μεσαία κάλυψη και φυσικό τελείωμα ενώ είναι ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος. Έχει την ιδιότητα να προσαρμόζεται άψογα στον χρωματικό τους τόνο. Ελέγχει τη λιπαρότητα και την παραγωγή σμήγματος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ