Follow us

Νεσεσέρ για τριήμερο | Ποια καλλυντικά δεν πρέπει με τίποτα να λείπουν από τη βαλίτσα σου

Εξόπλισε το νεσεσέρ σου με τις παρακάτω έξυπνες επιλογές.

νεσεσέρ iStock

Με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος να πλησιάζει, είμαι σίγουρη ότι ήδη θα έχεις οργανώσει και θα ανυπομονείς για την εξόρμησή σου στο νησί / χωριό / κάποια θάλασσα. Και εύλογα δημιουργείται το ερώτημα σε ποια ρούχα / καλλυντικά να περιοριστείς ώστε να μην παραφορτώσεις τη βαλίτσα σου. Ιδίως αναφορικά με τα καλλυντικά, πρέπει να λάβεις υπόψη σου ποια είναι εκείνα τα beauty προϊόντα που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ σου, χωρίς όμως να το παρακάνεις.

Αυτό που θα σου πρότεινα εγώ είναι να γεμίσεις το νεσεσέρ σου με λίγα και καλά προϊόντα, που θα σου προσφέρουν πάνω απ' όλα προστασία από τον ήλιο, θα σου χαρίσουν ενυδάτωση (ώστε να μην ξεφύγεις τελείως από την skincare καθημερινή ρουτίνα σου) αλλά και θα αναδείξουν το μαύρισμα και τα όμορφα χαρακτηριστικά σου (βλ. bronzing πούδρα, ρουζ κλπ). Αν μάλιστα πρέπει αναγκαστικά να περιοριστείς σε λίγα προϊόντα γιατί πετάς με αεροπλάνο, έχεις έναν λόγο παραπάνω να σκεφτείς έξυπνα.

Πιο αναλυτικά, αυτά που προτείνω να πάρεις μαζί σου (και είναι κι αυτά που παίρνω πάντα εγώ στα ταξίδια μου):

#1. Αντηλιακό (προσώπου, σώματος και μαλλιών)

Τα αντηλιακά είναι τα πρώτα προϊόντα που πρέπει να ρίξεις στη βαλίτσα σου. Είναι σημαντικό να επιλέξεις αντηλιακά με υψηλό δείκτη προστασίας (30-50SPF) και ευρέως φάσματος προστασία (UVA + UVB). Επιπλέον, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να προτιμήσεις αντηλιακό προσώπου με χρώμα ώστε να είναι όσο καλυπτικό πρέπει και να μην χρειαστεί να κουβαλήσεις και foundation μαζί σου.

Δες εδώ τις προτάσεις μας για αντηλιακά σώματος, προσώπου και μαλλιών αντίστοιχα.

Tip: Κάνε φίλους σου τα πολυχρηστικά προϊόντα (πχ αντηλιακό με χρώμα αντί για foundation, blush stick που θα λειτουργήσει τόσο σαν ρουζ όσο και σαν σκιά ή κραγιόν, κλπ).

#2. Ενυδατική ή σέρουμ

Ένα από τα δύο (όποιο σε βολεύει καλύτερα) δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ σου, καθώς το πρόσωπό σου χρειάζεται ενυδάτωση, ιδίως μετά από πολύωρη έκθεση στον ήλιο.

#3. Καθαριστικό προσώπου

Εξίσου σημαντικό το cleanser, αφού με αυτό θα απομακρύνεις ρύπους, μακιγιάζ, αλάτι / χλώριο από το πρόσωπο, έτσι ώστε η επιδερμίδα σου να είναι σούπερ καθαρή και να αποτρέψεις την εμφάνιση ακμής.

Tα 7 καλύτερα ενυδατικά καθαριστικά προσώπου για ξηρές επιδερμίδες

#4. After Sun / Κρέμα σώματος

Και το σώμα μας χρειάζεται ενυδάτωση μετά από την παραλία. Ένα after sun θα σε ανακουφίσει από τυχόν κάψιμο ή εγκαύματα από τον ήλιο ενώ μια ενυδατική σώματος θα σου χαρίσει μια μεταξένια απαλότητα και ωραίο άρωμα που διαρκεί.

Δοκίμασα πρόσφατα και σου προτείνω το Clean After Sun Gel της Aegli Skincare, με ελαφριά υφή για πρόσωπο και σώμα και αντιφλεγμονώδη δράση.

#5. Bronzer

Σε υγρή μορφή ή μορφή πούδρας, το bronzer είναι απαραίτητο για να δώσεις χρώμα στην επιδερμίδα σου (αν ακόμα δεν έχεις προλάβει να μαυρίσεις) ή να τονίσεις το ήδη μαυρισμένο σου δέρμα. Σε κάθε περίπτωση, είναι από τα πιο κολακευτικά προϊόντα μακιγιάζ για το καλοκαίρι.

#6. Lip Balm ή Ενυδατικό κραγιόν

Το balm θα σου φανεί πολύ χρήσιμο αν νιώθεις τα χείλη σου ξερά ή σκασμένα κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ημέρας - και είναι πολύ πιθανό να τα νιώθεις, με τις θερμοκρασίες να χτυπούν κόκκινο. Αν μάλιστα έχει και SPF, τότε ακόμα καλύτερα. Τα ίδια αποτελέσματα μπορεί να σου παρέχει και κάποιο ενυδατικό κραγιόν, που πολές φορές λειτουργούν σαν balms.

#7. Μάσκαρα

Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε γιατί δεν πρέπει να ξεχάσεις τη μάσκαρα! Και μόνο μια μάσκαρα να έχεις στο νεσεσέρ σου, αρκεί για ένα φρέσκο, καλοκαιρινό look.

4 ολοκαίνουριες mascaras που μόλις κυκλοφόρησαν - και πρέπει να δοκιμάσεις asap

#8. Άρωμα

Φυσικά δεν γίνεται να λείπει το αγαπημένο σου άρωμα από τη λίστα. Αν πάντως δεν θες κάτι πολύ βαρύ, προτίμησε τα body mists που όχι μόνο αναδίδουν μια διακριτική εσάνς αλλά και δροσίζουν πολύ το δέρμα - και φοριούνται σε ολόκληρο το σώμα αλλά και στα μαλλιά.

Δες εδώ μερικά από τα αγαπημένα μας body / hair mists.

Note: Αν έχεις μπουκαλάκια σε μικρά sizes ή μικρά δείγματα, είναι η ιδανική λύση καθώς δεν πιάνουν καθόλου χώρο και ταυτόχρονα κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους για 2-3 μέρες.

#9. Body Oil (προαιρετικά)

Μπορεί για κάποιες κοπέλες να είναι περιττό, όμως αν θες έξτρα λάμψη και ενυδάτωση στο σώμα σου (και ιδίως στα πόδια) δεν πρέπει να το ξεχάσεις. Σκέψου πόσο πιο σμιλεμένα και λαμπερά θα δείχνουν τα πόδια σου με ένα shimmery body oil!

Tα 7 πιο ευωδιαστά body oils για αξεπέραστη λάμψη και ενυδάτωση το καλοκαίρι

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ