Follow us

Έχεις μαύρα στίγματα και διεσταλμένους πόρους; Οι 5 μάσκες με ενεργό άνθρακα που πρέπει να δοκιμάσεις asap

Αν θες πεντακάθαρο και λείο δέρμα.

skin iStock

Οι μάσκες με ενεργό άνθρακα (active charcoal) είναι τα γνωστά εκείνα προϊόντα με την χαρακτηριστική μαύρη πάστα που έχουν γίνει εξαιρετικά μεγάλο trend τα τελευταία χρόνια στο skincare. Και μπορεί το μαύρο χρώμα να μην παραπέμπει σε... ομορφιά, όμως ο ενεργός άνθρακας (που ευθύνεται για την μαύρη απόχρωση) είναι γνωστός από την αρχαιότητα για την εξαιρετικά απορροφητική του ικανότητα και τις αποτοξινωτικές του ιδιότητες τόσο για τον οργανισμό όσο και για την επιδερμίδα. Εξου και χρησιμοποιείται ευρέως στην κοσμετολογία, αφού η ένταξη του ενεργού άνθρακα σε κάθε είδους προϊόντα χαρίζει λαμπερά μαλλιά, καθαρή και λεία επιδερμίδα αλλά και αστραφτερό χαμόγελο.

Πιο συγκεκριμένα, και αναφορικά με το δέρμα του προσώπου, οι πρόσφατες τάσεις θέλουν τις μάσκες, τα scrubs, και τα σαπούνια με ενεργό άνθρακα να βοηθούν πολύ στον βαθύ καθαρισμό των πόρων (άρα και στη βελτίωση των μαύρων στιγμάτων), στη μείωση της λιπαρότητας και γυαλάδων, στην αποτοξίνωση, ακόμα και στην αντιμετώπιση των πρόωρων σημαδιών γήρανσης.

Έχεις θαμπά, με κατεστραμμένες άκρες μαλλιά; Αυτός είναι ο (κυριότερος) λόγος

Αυτό συμβαίνει γιατί ουσιαστικά ο ενεργός άνθρακας λειτουργεί σαν μαγνήτης που παγιδεύει και απορροφά τους ρύπους, τις τοξίνες, την περίσσεια σμήγματος και τα κατάλοιπα του μακιγιάζ από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Κάτι που, αν έχεις λιπαρό δέρμα, θα εκτιμήσεις δεόντως, καθώς οι λιπαρές επιδερμίδες έχουν την τάση να παράγουν υπερβολικό σμήγμα που σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες φράσσουν τους πόρους με αποτέλεσμα την εμφάνιση σπυριών, ακόμα και τη δημιουργία ακμής, σε ακραίες περιπτώσεις.

Note: Το λιπαρό δέρμα έχει ανάγκη από βαθύ καθαρισμό με ατμό στον δερματολόγο δύο φορές τον χρόνο ενώ οι ξηρές/ευαίσθητες τουλάχιστον 1 φορά τον χρόνο. Αν η συγκεκριμένη επίσκεψη στο ιατρείο δεν είναι στις προτεραιότητές σου, ή αν ακόμα χειρότερα, δεν έχεις κάνει ποτέ επαγγελματικό καθαρισμό, είναι πολύ πιθανό να μην δεις πολλά αποτελέσματα με καμία μάσκα ή scrub προσώπου.

Τα 6 καλύτερα ξηρά σαμπουάν για να δείχνουν πάντα φρεσκολουσμένα τα μαλλιά σου

Αν ανήκεις στην παραπάνω κατηγορία, δες τις 5 top μάσκες με ενεργό άνθρακα που θα καθαρίσουν σε βάθος το δέρμα σου και θα το αφήσουν λείο και απαλό:

Active Charcoal, 2 σε 1 Μάσκα & Απολέπιση Ενεργός Άνθρακας, Fresh Line

Active Charcoal, 2 σε 1 Μάσκα & Απολέπιση Ενεργός Άνθρακας, Fresh Line

Με φυσικό άνθρακα που δρα σαν μαγνήτης προσελκύοντας σμήγμα, ακαθαρσίες και ρύπους αφήνοντας το δέρμα φρέσκο, καθαρό και λαμπερό.
Περιέχει επίσης κόκκους από κουκούτσι σταφυλιού απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα αποκαλύπτοντας μια λεία επιδερμίδα με υγιή όψη.

Nuxe Insta-Masque Detoxifying + Glow Face Mask

Nuxe Insta-Masque Detoxifying + Glow Face Mask

Δύο φυσικά ενεργά συστατικά, το τριαντάφυλλο και ο άνθρακας, ενώθηκαν σε μια μάσκα με υφή μαύρου gel. 

Clear Improvement Active Charcoal Mask To Clear Pores, Origins

Clear Improvement Active Charcoal Mask To Clear Pores, Origins

Με ενεργό άνθρακα μπαμπού που αποτοξινώνει το δέρμα, με λευκή άργιλο που απορροφά τις τοξίνες που προέρχονται από τη ρύπανση και με λεκιθίνη που διαλύει τους ρύπους.

Apivita FACE MASK Πρόπολη για Καθαρισμό & Ρύθμιση της Λιπαρότητας

Apivita FACE MASK Πρόπολη για Καθαρισμό & Ρύθμιση της Λιπαρότητας

Η μαύρη μάσκα προσώπου με πρόπολη, ένα παραδοσιακό γιατρικό της Μεσογείου με αντιμικροβιακή δράση, καθαρίζει σε βάθος και εξισορροπεί τις λιπαρές επιδερμίδες, ακόμα κι αυτές με τάση για ακμή. 

Pure Clay Detox Mask,  L’Oreal Paris

Pure Clay Detox Mask, L’Oreal Paris

 Με καλλυντική Άργιλο, καθαρίζει σε βάθος, μειώνει το τοπικό πρήξιμο και συσφίγγει την επιδερμίδα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ