Follow us

Τα καλύτερα αντηλιακά για ακνεϊκές επιδερμίδες που θα βρεις στο φαρμακείο αυτή τη στιγμή

Πρόσεξε πολύ το αντηλιακό που επιλέγεις αν υποφέρεις από σπυράκια ή ακμή.

sun iStock

Αν υποφέρεις από ακμή ή αν έχεις δέρμα με τάση για ακμή, πιθανόν να δυσκολεύεσαι να βρεις αντηλιακά κατάλληλα για ακμή που να μην αφήνουν λιπαρή και κολλώδη αίσθηση στο δέρμα και, το σημαντικότερο, να μην φράσσουν τους πόρους σου.

Γιατί όταν τα skincare προϊόντα γενικά, και τα αντηλιακά ειδικότερα, δεν είναι oil-free ή μη φαγεσωρογόνα, μπορούν να δημιουργήσουν θέματα ακόμα και σε δέρματα που δεν έχουν τάσεις ακμής - πόσο μάλλον σε εκείνα που έχουν ακνεϊκές τάσεις. Κι αυτό γιατί οι συνθέσεις τους μπορεί να φράξουν τους πόρους, μην αφήνοντας το δέρμα να αναπνεύσει και να αποβάλει τους ρύπους, τα βακτήρια και τα υπολείμματα που παραμένουν στο εσωτερικό του, με κίνδυνο να προκληθούν σπυράκια ή έντονη ακμή.

Τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε όλες μας με την εφαρμογή του αντηλιακού

Αν και καταλαβαίνουμε απόλυτα την απροθυμία σου να βάλεις αντηλιακό, πρέπει να σου πούμε ότι είναι επικτακτική η ανάγκη της αντηλιακής προστασίας κάθε μέρα, χειμώνα καλοκαίρι. Όπως έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, ο ήλιος δεν αστειεύεται και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την αλόγιστη έκθεσή μας σε αυτόν είναι πάρα πολλά.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ; Για αρχή, να μην παραλείπεις ποτέ και για κανέναν λόγο την αντηλιακή προστασία, ακόμα κι αν δεν πρόκειται να εκτεθείς άμεσα στον ήλιο (πχ ηλιοθεραπεία). Απλά, φρόντισε να επιλέξεις αντηλιακά που είναι ειδικά σχεδιασμένα για επιδερμίδες με τάση για ακμή ή για λιπαρά δέρματα και να είναι oil-free. Να αφήνουν μια ματ αίσθηση στο δέρμα, έτσι ώστε να μην σε ενοχλεί αυτή η κολλώδης υφή που συναντάμε συχνά στα αντηλιακά, και να μην δημιουργούν γυαλάδες. Επίσης, μπορείς να επιλέξεις και κάποιο αντηλιακό με χρώμα ώστε να χαρίσεις μια ήπια κάλυψη στο δέρμα για ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

"Γιατί έχω πιο καθαρή επιδερμίδα το καλοκαίρι;" Οι ειδικοί απαντούν

Note: Εκτός από τα εγκαύματα, το μελάνωμα και την πρόωρη γήρανση για τα οποία έχει κατηγορηθεί η ηλιακή ακτινοβολία, είναι εξίσου πιθανό ο ήλιος να χειροτερέψει και τα τυχόν υπάρχοντα σπυράκια / ακμή ή να προκαλέσει την εμφάνιση νέων.

Δες παρακάτω τα καλύτερα oil-free αντηλιακά που είναι ειδικά σχεδιασμένα για δέρματα με ακμή και που μπορείς να βρεις σε οποιοδήποτε φαρμακείο:

Frezyderm AC-Norm Sun Screen Fluid Tinted SPF50+

Frezyderm AC-Norm Sun Screen Fluid Tinted SPF50+

Αντηλιακή κρέμα προσώπου με αίσθηση πούδρας και ελαφριά σύνθεση, ιδανική για το  λιπαρό δέρμα με ατέλειες.

Λεπτόρρευστη Kρέμα Προσώπου Dry Touch SPF50, Apivita

Λεπτόρρευστη Kρέμα Προσώπου Dry Touch SPF50, Apivita

Αντηλιακή κρέμα για υψηλή προστασία με ελαφριά, μη λιπαρή, cream-gel υφή,  που απορροφάται άμεσα και αφήνει την επιδερμίδα φρέσκια και ενυδατωμένη. Πολύ ανθεκτική στο νερό.

Suncare AC Cream SPF 50+, Froika

Suncare AC Cream SPF 50+, Froika

Mη λιπαρή αντιηλιακή κρέμα κατάλληλη για λιπαρό δέρμα με τάση ακμής καθώς και για ξηρότητα και ερεθισμούς μετά από φαρμακευτικές θεραπείες. Απορροφάται άμεσα χωρίς να αφήνει υπολείμματα και λιπαρότητα στο δέρμα προσφέροντας μια ευχάριστη αίσθηση ”γυμνού δέρματος’’ – nude skin sensation. Έχει σμηγματορυθμιστική και κερατορυθμιστική δράση καθώς ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος και αποτρέπει την οξείδωση των λιπιδιών του, αποτρέποντας έτσι την εμφάνιση ατελειών

Laouta Sun-lite ”Color” Oil Free Face Sunscreen SPF30

Laouta Sun-lite ”Color” Oil Free Face Sunscreen SPF30

Αντηλιακό προσώπου με χρώμα με SPF 30, κατάλληλο για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Είναι oil free, στεγνώνει γρήγορα και αφήνει διάφανο, λείο αποτέλεσμα

Cleanance Solaire Αντηλιακό Προσώπου Για Το Ευαίσθητο Λιπαρό Δέρμα Με Ατέλειες SPF50+

Cleanance Solaire Αντηλιακό Προσώπου Για Το Ευαίσθητο Λιπαρό Δέρμα Με Ατέλειες SPF50+

Με εξαιρετικά ελαφριά υφή, ματ τελείωμα και αποτελεσματική προστασία από τις αρνητικές επιπτώσεις του ήλιου στην ακμή.
Η ματ υφή της Cleanance SPF 50+ προσφέρει στο δέρμα ανεπαίσθητο τελείωμα και μειώνει τις ατέλειες.

Anthelios Oil Correct Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Για Λιπαρές Επιδερμίδες SPF50+

Anthelios Oil Correct Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Για Λιπαρές Επιδερμίδες SPF50+

Αντηλιακό που προσφέρει προστασία ευρέος φάσματος, περιορίζει την προσκόλληση ρύπων στην επιδερμίδα και προστατεύει από το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από τη ρύπανση και τις ΙR-A.
Αποτελεσματικό κατά των ατελειών με ενεργά δερματολογικά ενεργά συστατικά (Σαλικυλικό Οξύ + Νιασιναμίδη + Ψευδάργυρος + AirliciumTM).

Uriage Hyseac Fluide SPF50

Uriage Hyseac Fluide SPF50

Αντηλιακή κρέμα για λιπαρές - μικτές επιδερμίδες, χαρίζει ματ αποτέλεσμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ