Follow us

5 scrubs σώματος για να αποκτήσεις την πιο λαμπερή επιδερμίδα που είχες ποτέ

Στο υποσχόμαστε, η επιδερμίδα σου θα σε ευγνωμονεί.

body oils iStock

Όλες μας θέλουμε μεταξένια επιδερμίδα αλλά και λεία, απαλά, τέλεια πόδια το καλοκαίρι στην παραλία, και όχι μόνο - και η αλήθεια είναι ότι οφείλουμε να προετοιμαστούμε από νωρίς. Πέρα από τα πολύ βασικά steps περιποίησης που καλό είναι να τηρούμε καθ᾽όλη τη διάρκεια του χρόνου (για να μην τρέχουμε τελευταία στιγμή), υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις ακόμα και λίγες μέρες πριν την εξόρμησή σου στο νησί.

Ποιο είναι αυτό; Η απολέπιση ολόκληρου του σώματος, που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος, θα εξομαλύνει την υφή του αλλά και ταυτόχρονα θα κάνει θαύματα στην κυτταρίτιδα.

Στην ουσία, τι είναι αυτό που πρέπει να προσέξεις; Την όψη, την υφή αλλά και την εμφάνιση του δέρματος των ποδιών και χεριών, καταστάσεις που μπορούν άνετα να αλλάξουν ακόμα και από τη μια στιγμή στην άλλη, αν δεν προσέξεις. Έτσι, ραγάδες ή διάφορα άλλα σημάδια, κυτταρίτιδα, τραχιά όψη ή ξηρότητα, όλα μπορεί να εμφανιστούν εύκολα και να επηρεάσουν αρνητικά τη διάθεσή σου. Ευτυχώς, πολλά από αυτά τα "συμπτώματα" αντιμετωπίζονται εύκολα, ενώ η απολέπιση συμβάλλει αρκετά στο να αποκτήσεις τη λεία επιδερμίδα που ονειρεύεσαι.

Επιπλέον, έχε στο μυαλό σου ότι όταν κάνεις απολέπιση, αυξάνεις την αποτελεσματικότητα των τοπικών θεραπειών που εφαρμόζεις στην περιοχή (βλ. κρέμες, λάδια κλπ). Στα συν, ότι αυτή η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων αποκαλύπτει ένα πολύ απαλό δέρμα.

Έχεις μαύρα στίγματα και διεσταλμένους πόρους; Οι 5 μάσκες με ενεργό άνθρακα που πρέπει να δοκιμάσεις asap

Note: Απόφυγε να κάνεις scrub αν έχεις ευαίσθητο ή ερεθισμένο δέρμα, σπυράκια / κάποια άλλη δερματοπάθεια ή αν ξυρίστηκες μόλις. Η απολέπιση θα επιδεινώσει την κατάσταση οπότε καλό είναι να περιμένεις λίγες μέρες μέχρι να σου περάσει η όποια ευαισθησία - και καλό είναι να συμβουλεύεσαι τον δερματολόγο σου πριν κάνεις το οτιδήποτε στο δέρμα σου. Επιπλέον, ακόμα και να μην έχεις κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα, καλό είναι να μην αφήσεις την απολέπιση για την ημέρα πριν τις διακοπές σου ή την εξόρμησή σου στην παραλία για ευνοήτους λόγους.

6 scrubs κατά της κυτταρίτιδας που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις το bikini body που ονειρεύεσαι

Δες παρακάτω τα 5 αγαπημένα μας απολεπιστικά σώματος:

Little Secrets, The Sunlight Scrub

Little Secrets, The Sunlight Scrub

Exfoliating body granita - monoï, Sephora Collection

Exfoliating body granita - monoï, Sephora Collection

The Ritual of Hammam Hot Scrub, Rituals (στα Sephora)

The Ritual of Hammam Hot Scrub, Rituals (στα Sephora)

Luxurious Natural Exfoliating Body Scrub με Εξωτικό Άρωμα Ροζ Ορχιδέας, Intermed

Luxurious Natural Exfoliating Body Scrub με Εξωτικό Άρωμα Ροζ Ορχιδέας, Intermed

Γαλάτεια Απολεπιστικό Σώματος για Θρέψη & Απόλαυση, Fresh Line

Γαλάτεια Απολεπιστικό Σώματος για Θρέψη & Απόλαυση, Fresh Line

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ