Follow us

Pony Braid | Αυτό είναι το πιο cool χτένισμα αυτή τη στιγμή - και το ιδανικότερο για καύσωνα

Το κλασικό χτένισμα που θυμίζει Lara Croft έχει κάνει δυναμικό comeback στο TikTok και στη Gen Z.

Kerry Washington Splash News / Ideal Image

Oι πλεξούδες κάθε είδους είναι από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά χτενίσματα. Είναι εύκολες, πρακτικές και προστατευτικές για τα μαλλιά, αφού όντας αυτά μαζεμένα δεν βάλλονται εύκολα από τον αέρα, τις υψηλές θερμοκρασίες, το αλάτι της θάλασσας κ.ο.κ. Ταυτόχρονα, είναι ένα χτένισμα που σε δροσίζει φουλ, αφού αποτρέπει τα μαλλιά από το να πέφτουν στους ώμους και στον λαιμό σου και να σε ζεσταίνουν με τον όγκο τους - πράγμα που το κάνει ιδανικό για τις ζεστές μέρες που διανύουμε.

Τα καλύτερα αντηλιακά μαλλιών για προστασία, ενυδάτωση και λάμψη στα μαλλιά φέτος το καλοκαίρι

Όταν όμως οι πλεξούδες συνδυάζονται με την κλασική αλογουρά, τότε το χτένισμα αποκτά αυτομάτως ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η pony braid, ή αλλιώς αλογοουρά-πλεξούδα, δεν είναι ένα νέο χτένισμα. Για την ακρίβεια, αποτελεί ένα από τα πιο κλασικά (και σέξι) haistyles που έφερε στο προσκήνιο η Angelina Jolie μέσα από τον ρόλο της ως Lara Croft στην ομώνυμη ταινία πριν περίπου 20 χρόνια. Έκτοτε, το βλέπουμε σε διαφορετικές παραλλαγές ενώ αγαπάται από πολλές γυναίκες παγκοσμίως, μιας και αναδεικνύει το πρόσωπο και κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πολύ περιποιημένα.

Αθηνά Οικονομάκου | Λατρέψαμε το ιδιοφυές χτένισμα που έκανε για να προστατεύσει τα μαλλιά της από τον αέρα

Και μπορεί να είναι αρκετά διαχρονικό, απέκτησε ωστόσο μια νέα αίγλη τελευταία χάρη στο TikTok και στη Gen Z που το δοκιμάζει ασταμάτητα, δημιουργώντας μίνι tutorials που το έχουν αναγάγει στο it hairstyle του φετινού καλοκαιριού.

Δες ένα τέτοιο (viral) tutorial παρακάτω:

Beauty Editor's tip: Το μυστικό για μια τέλεια αλογοουρά με πλεξούδα βρίσκεται στο πολύ καλό χτένισμα αλλά και στα προϊόντα styling. Χτένισε προς τα πίσω τα μαλλιά πολύ καλά, μέχρι να γίνει τόσο λεία και sleek η υφή τους, που να μην πετάει ούτε μια τρίχα. Εφάρμοσε λίγο τζελ μαλλιών ή λακ στις ρίζες για να σταθεροποιήσεις το αποτέλεσμα και να διατηρήσεις το κράτημα για ώρες. Στεθεροποίησε την αλογοουρά στην κορυφή του κεφαλιού με ένα λαστιχάκι που πρέπει να δέσεις αρκετά δυνατά στη βάση της ώστε να μην πέσει το χτένισμα μετά από λίγη ώρα.

Note: Απόφυγε να κάνεις το συγκεκριμένο χτένισμα στην καθημερινότητά σου καθώς είναι αρκετά σφιχτό για το τριχωτό και ενδέχεται να ταλαιπωρήσει την τρίχα από τη ρίζα της (αλλά και να σε πιάσει πονοκέφαλος).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ