4 tips για μεγαλύτερη διάρκεια του μανικιούρ / πεντικιούρ στις καλοκαιρινές διακοπές

Όσα μπορείς να κάνεις για να διατηρήσεις αναλλοίωτο το χρώμα του mani-pedi ακόμα και στις διακοπές.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Η ιστορία γνωστή: Βρίσκεσαι διακοπές σε κάποιο (απομακρυσμένο) νησί, λιάζεσαι στην παραλία ή κολυμπάς με τις ώρες στη θάλασσα, όταν διαπιστώνεις ότι το μανικιούρ ή/και πεντικιούρ σου έχει αρχίσει να ξεφτίζει. Και δυστυχώς, αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί ακόμα και στο ημιμόνιμο βερνίκι, ιδίως αν το έχεις αφήσει στα νύχια σου πάνω από 2 εβδομάδες ή αν έχεις πολύ λιπαρά νύχια.

Τι μπορείς να κάνεις, αν δεν έχεις εύκολη πρόσβαση σε κάποιο nail salon ή αν δεν μπορείς να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο (και καλύτερα να μην το επιχειρήσεις χωρίς τα κατάλληλα σύνεργα) και να περιποιηθείς μόνη σου το μανικιούρ / πεντικιούρ σου;

Διάβασε παρακάτω 4 θαυματουργά tips που θα σε "σώσουν" (και μπορείς να ακολουθείς προληπτικά):

#1. Nερό, αλάτι, χλώριο

Αυτά είναι τα τρία στοιχεία που μπορούν να αφυδατώσουν όχι μόνο το δέρμα και τα μαλλιά μας, αλλά και τα νύχια - όταν η έκθεση σε αυτά είναι υπέρμετρη. Προφανώς και το νερό είναι απαραίτητο για την ενυδάτωσή μας, αλλά όταν τα άκρα σου μουλιάζουν σε αυτό τα νύχια γίνονται πιο μαλακά και πιο επιρρεπή σε σπασίματα. Ταυτόχρονα, το βερνίκι ξεθωριάζει με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεφτίζει στις άκρες και να ξεφλουδίζει μόνο του. Παράλληλα, το αλάτι και το χλώριο στεγνώνουν το δέρμα αφυδατώνοντας τη γύρω περιοχή, επομένως τα νύχια γίνονται ακόμα πιο ευαίσθητα αφού και τα επωνύχια είναι πιο αποδυναμωμένα.

Τα βερνίκια νυχιών που θα χαρίσουν ένα gel εφέ στο μανικιούρ σου

Η λύση: Προσπάθησε να ελέγχεις την επαφή των άκρων σου με το νερό, ελαττώνοντας την έκθεση σε αυτό αλλά και φορώντας γάντια σε δουλειές του σπιτιού, πλύσιμο πιάτων κλπ. Επιπλέον, ενυδάτωνε συχνά τα χέρια σου με πλούσιες κρέμες χεριών κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς αλλά και λαδάκι στα πετσάκια όποτε τα νιώθεις ξηρά.

#2. Προτίμησε ένα ήπιο και κρεμώδες σαπούνι χεριών

Αγόρασε ένα ήπιο καθαριστικό χεριών, κατά προτίμηση με κρεμώδη και πολύ ενυδατική σύνθεση και απόφυγε τα σκληρά σαπούνια που στεγνώνουν το δέρμα. Το ίδιο ισχύει και με τα αντισηπτικά που χρησιμοποιούμε συχνά τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν αντισηπτικά που σέβονται την επιδερμίδα και δεν διαταράσσουν τον επιδερμικό φραγμό, αφήνοντάς την ενυδατωμένη (και σίγουρα όχι αφυδατωμένη όπως τα περισσότερα ισχυρά αντισηπτικά).

Έβαψες τα νύχια σου και χάλασε το βερνίκι; Πώς να το διορθώσεις σε 5'

#3. Διάφανο top coat

Κάθε δύο ή τρεις ημέρες πέρνα ένα διάφανο top coat στα νύχια σου ώστε να διατηρήσεις όσο γίνεται πιο άθικτο το χρώμα του βερνικιού που έχεις. Αυτή η διάφανη στρώση θα προστατεύσει με κάποιον τρόπο το χρώμα αλλά και θα τα αποτρέψει από τυχόν ξεφτίσματα στις άκρες ή ξεφλούδισμα χρώματος.

#4. Θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης

Μια φορά την εβδομάδα μπορείς να δοκιμάζεις μια θεραπεία θρέψης των άκρων σου, ώστε να ενυδατωθεί πλήρως η περιοχή. Η αγαπημένη μας είναι το "slugging manicure" για το οποίο έχουμε ξαναμιλήσει και μπορείς να διαβάσεις περισσότερα εδώ.

Tip: Προσπάθησε όσο γίνεται να κάνεις διαλείμματα ανάμεσα στα βαψίματα ώστε να αφήσεις χώρο και χρόνο στα νύχια σου να δυναμώσουν. Με αυτόν τον τρόπο θα αποτρέψεις και το αντιαισθητικό κιτρίνισμα που εμφανίζεται συχνά στα νύχια εξαιτίας των χρωστικών από τα βερνίκια.